想生BB

跳至

首頁

尾頁

子爵府

原文章由 Shumnana 於 08-11-27 18:42 發表
多謝你,我都希望奇蹟會出現,因為到現在為止佢自己都未自然流出來。

希望就算唔得都唔駛刮宮啦。

如果真係無奇跡出現, 你都唔好唔開心 !
個胎細, 就算做手術, 都係吸宮 (吸個死胎走) 而唔會用刮宮,
傷害會少好多 ,你唔洗擔心 !

複式洋房

多謝大家的支持
我現在的心情好多了
只是明天便動手術
心情有點緊張.....
而且對生bb的事有很大的恐懼.....
大家如何克服這種心情

子爵府

原文章由 小傻 於 08-11-28 13:23 發表
多謝大家的支持
我現在的心情好多了
只是明天便動手術
心情有點緊張.....
大家如何克服這種心情

恐懼 ? 我都有, 亦都好擔心下次又係咁 !
老公叫我唔好諗咁多, 過去左就算, 正面 d 諗, 希望在明天 !
其實, 放鬆心情, 對下次 bingo 都好d, 最緊要係身邊o既人 support !

大宅

好媽媽勳章

我都小產過2次, 而家昨小產, 但只有擔心, 沒有恐懼

原文章由 小傻 於 08-11-28 13:23 發表

多謝大家的支持
我現在的心情好多了
只是明天便動手術
心情有點緊張.....
大家如何克服這種心情

hnl 該用戶已被刪除

複式洋房

回覆 #25 hnl 的文章

hnl,

我記得你呀。多謝你的鼓勵。我星期三係廣華做左吸宮手術啦,第二日就出院。完全唔覺得無痛,只不過係有d留啡,好似 m come 最後個幾日咁。因為廣華無得覆診,所以約左下星期四睇董醫生,check 下清晒未。

至於你個case,我覺得你要同你老公傾下。如果大家無共識,就算俾你意外有左都好麻煩。
免強無幸福。佢做乜放棄呀 ?其實我地肯去做iui,真係俾佢地要付出多幾百倍。
hnl 該用戶已被刪除

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

hope我個bb都快d有心跳啦...

複式洋房

原帖由 whatup 於 09-1-19 03:28 發表
hope我個bb都快d有心跳啦...

唔好咁擔心啦,希望在人間嗎,係唔係,,,,
祝妳早日照到bb心跳,,,,

大宅

God bless all of you.
I'm wk10 la. Hope everything is well la.

男爵府

你bb係咪係10wk有心跳架.

原帖由 hokerryfan 於 09-1-19 15:07 發表
God bless all of you.
I'm wk10 la. Hope everything is well la.

子爵府

原帖由 whatup 於 09-1-20 00:43 發表

你個心情我都好明白, 我11weeks 都搵唔到心跳, 最終.......!

其實, 淨係睇幾多 week 先睇到心跳, 好多人都唔同 !
其實, Dr. 有無同你講個胎有幾大 ? 正常來講, over 0.7cm 已經睇到心跳 !

anyway, 希望你有好消息, 無論係咩 result 都已成定局 !
pls relax & don't give up !

男爵府

我8week 得3.7mm咋, 我無give up過,日日同bb傾計,不過呢幾日磅到輕左囉,所以我都唔想諗咁多,養返好身體再黎過啦為有....

子爵府

原帖由 whatup 於 09-1-20 14:48 發表
我8week 得3.7mm咋, 我無give up過,日日同bb傾計,不過呢幾日磅到輕左囉,所以我都唔想諗咁多,養返好身體再黎過啦為有....

得3.7mm, 真係有可能遲排卵, 所以個胎細 d !
pls relax, 會有好消息架喇 !

大宅

原帖由 whatup 於 09-1-20 00:43 發表

My record was:
1st time in 5 weeks - cannot hear the heart
2nd time in 7 weeks - can.
3rd time in 8 weeks - can.
now is 10 weeks more, I hope it will be OK.

So, I hope everything is well with you too.

男爵府

今日再去照, 9week (4.6mm), 大左少少比上一個星期(3.7mm), 都係重未有心跳....我唔想再去照住,所以等到過2年先,唔想再hurt自己

首頁

尾頁

跳至