自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章

嚴 守 止 賺 、 止 蝕 位 , 相 信 每 個 投 資 者 都 曉 , 但 利 字 當 頭 , 確 實 知 易 行 難 。 所 以 , 希 望 大 家 , 贏 了 錢 , 開 心 之 餘 , 要 保 持 清 醒 ; 輸 了 錢 , 傷 心 之 餘 , 亦 要 保 持 冷 靜 。 懂 得 平 衡 投 資 心 態 , 也 許 是 致 勝 之 道 的 必 備 條 件 。

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

係呀! 呢間野叫moonxxxxx or xxxxlight, 不知所謂, N年前佢走黎拍門sale我買蜂糖洗面, 我怕煩買左, 果陣我都仲讀緊書, 點知早排佢又搵人打比我問我記唔記得以前用過一隻蜂糖洗面, 我向來唔鍾意電話銷售甘我咪婉拒囉:

我:唔好意思我諗唔洗喇....

caller: (態度極差)唔洗? 唔洗d咩呀! 我有話叫你買野咩? 我只係想話公司想送番d產品比你用姐!

我: 都唔須要啦....

caller: 唔洗算數....(然後cut線)

我當堂"O"晒嘴, 甘o既公司都有????

[ 本文章最後由 sarah_chow 於 08-12-4 01:22 編輯 ]

男爵府

too bad

子爵府

我就未試過,不過我個fd就試過類似(上門)
buy左2kmouth:

別墅

睇睇下原來有咁多人都俾呢d不知所謂既sales sell 過....真係勁冇品!
態度好d都話,佢估個個人都欠佢咁...打個電話黎或上門就要必定同佢買野咁...
佢不如去銀行拎仲直接啦...
話時話有冇得投訴既呢?
∼∼分享編織作品∼∼ 大家好!我叫做康康 出世時2.885kg,而我細佬希希出世時2.91kg

禁止訪問

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

咁無禮貌都有嘅,成日都有機會遇到人唔買野架啦,咁樣點做sales呀!
原文章由 cwinnie 於 08-12-2 15:57 發表
睇到你個post...令我諗起三年前..
有個推銷護膚品既Sale...個Sale 叫 Cat...佢仲難Cute咁講介紹自己~"我叫亞CAT, 猫猫個CAT..."佢就係介紹蜜糖洗面...我當時大緊肚..就生..放緊產假..我怕危險..唔開門..佢就難好聲好 ...

珍珠宮

2024勳章 2018父親節勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

大宅

same here!! 便宜莫贪!!!!

原文章由 loveyammie 於 08-12-2 02:48 發表
通常入到呢d電話 我都會即刻收線

禁止發言

侯爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

乜原來咁多人中過招架..mouth: mouth:

大宅

有「營」勳章 好媽媽勳章

係啦~我讀小學時都試過,佢真係唔理你幾多歲,佢都照SALE,咁妯個根本冇咁多錢~我同佢講我冇錢,果個年代小學一個月都冇10蚊使.佢又係咁同我講話唔使錢既話你會唔會試下,咁我咪話唔使錢既試下都冇所謂.佢就話聽日拎支比我試下,但又拎張單黎問我落幾多錢訂,我心諗,又話唔使錢,咁又落乜野訂呀?!之後同佢講話我冇錢,佢就話你可以落幾十蚊訂,聽日問阿媽拎錢比埋D尾數都可以.再講我話我而家幾十蚊都冇~佢問我咁你而家有幾多錢,我話得幾蚊.佢就發爛渣話冇錢就唔好話要啦~晒左我張單(佢寫落訂果張爛紙)果時細個唔識野,唔敢出聲.
呢D人真係好離譜,明知細路邊有可能有咁多錢,而且細路仔都唔使用佢果D老女人洗面膏啦~SALE 野手法真係好有問題.

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 mi1660 於 08-12-3 11:21 發表
係啦~我讀小學時都試過,佢真係唔理你幾多歲,佢都照SALE,咁妯個根本冇咁多錢~我同佢講我冇錢,果個年代小學一個月都冇10蚊使.佢又係咁同我講話唔使錢既話你會唔會試下,咁我咪話唔使錢既試下都冇所謂.佢就話聽日拎支比 ...

小學生都sale, 實在太誇張

男爵府

我都被騙過,佢唔走,我只好將個錢箱D儲左幾年的新硬幣俾佢,佢少理照收,約一百個重到死.
但事後得好後悔.

別墅

大宅

我通常聽到打黎的電話,第一句係"小姐,你好啊!"、"請問你係咪92xxxxx7的機主?"等等的說話,就會立刻cut線。記得好耐之前有次放工,係巴士度睡覺迷糊中,有電話打黎sell野,乜golf會藉優惠,得佢講冇你講,唔知講到邊就話同你對信用咭資料,所以大家真係要小心。

子爵府

我都係第一次聽到有呢 d 公司.
謝謝提醒~~

首頁

尾頁

跳至