自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

搵個個鐘點啦
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 BK Milk勳章

完全唔OKAY

伯爵府

回覆樓主:

換啦,抹到d嘢濕淋淋,仲慘過回南天,屋企吽嘢都似呀

子爵府

回覆樓主:

做得5好咪即日出完糧.拜拜無下次啦!根據你所講.何必貼錢買難受

子爵府

小巫女女 發表於 16-11-29 10:45
最近試緊用家務助理,因第一次用,所以唔係好知佢做得啱定錯,想問下各位意見!
首先洗廚房,佢會用一塊濕布 ...

更有興趣知係邊度請番嚟!開佢名

男爵府

我的育兒心得勳章

你請個佔唔ok,不過你多雜物都建議你自己執開俾佢抹,你唔執開靠佢搬的話,佢計時間做人,你可以想像到佢做唔到幾多野。

珍珠宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

炒得!!!

複式洋房

我個家務助理唔會咁呢, 都好企理, 有時佢想抹梳化底就會叫老公幫手搬, 洗手間佢會自己搬開清潔完放返原位, 會唔會係你個家務助理俾其他顧主鬧過掂佢D野, 所以要你搬開先清潔?

題外話: 家務助理本身請三個鐘, 但真係好多時都無野俾佢做, 搞到佢借勢遲15mins又早15mins走, 而家打算請兩個鐘就算, 希望佢之後唔會hea做

大宅

好媽媽勳章

咁我呢個又真係無遲到同早走既,因為佢根本就做唔晒!
歡迎大家參觀"李家的牧場物語"李家牧場,有隻好勤力賺錢既大老鼠,一隻兇惡既大白兔,一隻成日俾大白兔鬧既馬女,一隻入左金霸王電芯既雞女,而家多左隻豬仔添呀∼

男爵府

2024年龍年勳章

最近試緊用家務助理,因第一次用,所以唔係好知佢做得啱定錯,想問下各位意見!

搵過第二個

珊瑚宮

2024年龍年勳章

回覆:家務助理的基本工作

佢連common sense都冇喎

別墅

Not professional

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

個人問題, 換人

男爵府

炒得、完全吾掂
做人至緊要開開心心 :-D

公爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

無請過,但覺得呢個人極求其,比佢清潔可能污糟過佢未嚟,換過個

複式洋房

換過個,要你幫手,就唔使請佢啦!咁樣洗到門,唔使佢做啦!呢個助理不合格

男爵府

要執佢手尾,可以換得。
以前有個鐘點,做野算快手,先清潔廚房,所有地方都清潔過,但洗完D 擺位係亂哂,好似打完仗,仲叫我自己執返。
洗煲洗鍋 用 萬潔X,成陣味,叫我自己煲一次水先用,但我自己洗極都仲有味,佢堅持話只洗外面,即使洗極有味都無問題,無食到落肚,之後我叫佢唔好用萬潔X 洗,佢無答我。
仲有每次洗廚房總會聽到 ping ping pang pang 聲,有次仲打爛野,我在出面聽到個心離一離。

跟手洗 toilet, 所有位都會清潔,但由於洗手間佢會洗埋地下,會叫我將所有野搬哂出來,洗完叫我自己還原返。

用左幾次,換左。

水晶宮

回覆樓主:

而家d懶得就懶,你換過個,行行都有呢類人

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

如果佢要你翻手做既話已經唔合格.....換過第二個

公爵府

2024勳章

我有請過, 唔係咁樣家喎

首頁

尾頁

跳至