想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

iui,第一次成功,bb 7 wks 有心跳,到 9wks 無左。

前日去左醫院做吸宮,而家有少少啡 (好似m就來完咁),會去睇中醫清清佢。

諗著下次來m 後就開工。

大宅

原文章由 Shumnana 於 08-12-5 15:28 發表
iui,第一次成功,bb 7 wks 有心跳,到 9wks 無左。

前日去左醫院做吸宮,而家有少少啡 (好似m就來完咁),會去睇中醫清清佢。

諗著下次來m 後就開工。 ...

after operation, maybe you should wait for 2-3 months, say after 2 m.

複式洋房

dr. 有無講點解子宮膜薄 ? 對懷孕有 d 咩影響 ?

我醫生講過如果經常懷孕也會導致子宮膜薄, 而且對懷孕也會有危險o

男爵府

第一胎 自然懷孕 11週冇左心跳 做吸宮手術
m完後 又再懷孕~但駝吾穩作小產到5個月
37周出世出世只得1.985kg
第三胎 24/10/08 剛生完~

[ 本文章最後由 kay 於 08-12-5 19:29 編輯 ]

子爵府

原文章由 rhensybb 於 08-12-5 18:24 發表
dr. 有無講點解子宮膜薄 ? 對懷孕有 d 咩影響 ?

我醫生講過如果經常懷孕也會導致子宮膜薄, 而且對懷孕也會有危險o

小宮內膜薄, 要 check d 咩先知 ? 有無徵狀 ?

別墅

熱血金章

自然懷孕, 5WEEK半已見有心跳, 但 9WEEK 時停左...
約一個星期後自然排出, 11月中已黎第一次 M, 現開始再努力

QQ70, 你的貓咪好可愛 ^^

子爵府

第一次係自然懷孕, 19weeks 無心跳, 做用藥引產...
之後年幾都未bingo, 睇qm先知道自己有"多囊"...

諗住下個 cycle 開始做 treatment, 就有發現有bb, 都係自然懷孕, 囡囡依家3個半月大啦^^

另外, 生完後, 先知道原來我係子宮後屈!

別墅

子宮後屈對有bb有影響嗎?

原文章由 mykate 於 08-12-6 15:55 發表
第一次係自然懷孕, 19weeks 無心跳, 做用藥引產...
之後年幾都未bingo, 睇qm先知道自己有"多囊"...

諗住下個 cycle 開始做 treatment, 就有發現有bb, 都係自然懷孕, 囡囡依家3個半月大啦^^

另外, 生完後, 先知道 ...

子爵府

原文章由 DollyC 於 08-12-6 15:59 發表
子宮後屈對有bb有影響嗎?

有人話會難d 有 bb, 但我個產科醫生就話好 common, 唔大問題~

大宅

自然有左, week 5 就自然流產左 (7月)
8月果次m 後又自然有左
而家 week 16

子爵府

原文章由 hambuger 於 08-12-6 10:50 發表
自然懷孕, 5WEEK半已見有心跳, 但 9WEEK 時停左...
約一個星期後自然排出, 11月中已黎第一次 M, 現開始再努力

QQ70, 你的貓咪好可愛 ^^

係呀 ! 我養左四隻肥貓(英國短毛貓), 佢地好好玩 !
hnl 該用戶已被刪除

大宅

原文章由 hnl 於 08-12-7 16:43 發表
08年2月,自然有咗,5 weeks ,流啡,肚痛,自然流產‥

期間睇過中醫,做過iui,但到依家都未有‥老公已經唔想再要bb 所以每次m come都情緒低落,好似發咗顛‥ ...

take it easy. if you're not too old, still have many chances. don't give up.

大宅

第一次自然懷孕, 可能去泰國旅行按摩影響, 4-5 wk 左右流啡, 跟住自然流產
一年後再努力, 用左半年時間+1次排卵丸自然懷孕, 個女依家7個月大啦~~
生左5個月, 發現自己再次意外懷孕, 細b依家11wk
http://hk.myblog.yahoo.com/sze_0203/

複式洋房

12-08我第一次係自然受孕,陀到8weeks,個胎自己唔識生,SIZE只得5weeks冇心跳
入瑪麗3天自然排出,而家養好身體計畫3個月後再試,
大家一齊努力

大宅

BK Milk勳章

iui - 6weeks 有心跳, 8weeks已經冇咗心跳, 跟住刮宮.... 家養好身體睇中醫,計畫2個月後再試..
大家一齊努力

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原來bb無人跳呢d case都好常見...點解呢??

複式洋房

原帖由 sze0203 於 08-12-10 16:59 發表
第一次自然懷孕, 可能去泰國旅行按摩影響, 4-5 wk 左右流啡, 跟住自然流產
一年後再努力, 用左半年時間+1次排卵丸自然懷孕, 個女依家7個月大啦~~
生左5個月, 發現自己再次意外懷孕, 細b依家11wk ...

邊度買排卵丸?定話要醫生開?

首頁

尾頁

跳至