想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我星期一o岩o岩做完手術...
之前好似你咁.. 7wk只係照到胎囊... 傷心打定輸數之際.. 一個星期後覆診... 非常驚喜, 見到bb&心跳...子宮內血塊都細左d... 非常記得o個一刻... 醫生叫2個weeks後再覆診... 覆診前好開心咁去睇第一次私家醫生... 點知佢話照唔到... 簡直晴天霹靂... 一心諗住可以見到大個少少o既bb... 點知比人判左死刑咁... 等埋去政府覆診.. 同一結果... 唔想自己再諗於是決定即日做手術...

可能你只係排卵遲o既case, 你而家休息就儘量唔好諗呢o的... 覆診完先算... 你驚定先一定冇好處o架... 放鬆o的抖下啦...

複式洋房

唔好諗得太多, 你要多d休息, take care

男爵府

好媽媽勳章

scrolllock,我都係岩岩小產,我從來都無唔開心到,唔係因為我冷血,而係,若果個胎唔健康,特意去留佢,生出黎一定唔健康,所以bb會自己放棄,亦都唔想媽媽身心都辛苦
另一方面,醫生一日未診斷,你太憂心,反而對個胎唔好,不如平常心吧,又或者搵另外一個醫生再睇下,若果個胎真係有事,就快d做左佢,等多2-3個月,再黎過,若果無事,就bed rest啦
加油呀,唔好唔開心呀!

大宅

而家你可以做的, 又幫到自己的係:
1. 好好休息, 平伏心情後
2. 找第二個醫生睇下, 醫生都會出錯的
3. 若果真係小產左, 你不如向正面方向想: 小產未必會壞事, 一些提早小產的BB(還未算人), 因為先天不足, 在人類學黎講競爭能力不足, 所以會自動棄權. 若果係健康的BB, 則小產的機會會小D. 一D先天不足的BB, 你強行生對大人小孩並無好處, 或者佢一生出黎就要接受各種儀器的折磨, 然後夭折, 呢個情況更加痛苦.

複式洋房

我已經40了,我是做了4次iui才有,所以我擔心以後都沒有機會。日日坐在家裏好似等判刑。

大宅

God will bless you and guide your way to go!

複式洋房

唔好諗得太多, 你要多d休息, 我朋友之前都係咁,話無左, 後來又話無事睇第二個醫生, 不過, 因bb太弱, 之後一直作小產, 工都返唔到,但bb出生後, 好健康, 好可愛!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我第一次照7wk4d東生話重未有心跳,同埋照到bb太細(3.44mm),叫我多一week再照,都照唔到有心跳同埋bb得(3.7mm),佢都叫我等多個week.

以你地所講,我會等多2weeks,先去照,唔會放棄,日日同bb一齊加油.

複式洋房

原帖由 whatup 於 09-1-18 16:58 發表
我第一次照7wk4d東生話重未有心跳,同埋照到bb太細(3.44mm),叫我多一week再照,都照唔到有心跳同埋bb得(3.7mm),佢都叫我等多個week.

以你地所講,我會等多2weeks,先去照,唔會放棄,日日同bb一齊加油. ...

比心機,努力加油,我支持妳,,,,祝bb健健康康,快高長大,,,,,

大宅

多d休息! 加油呀!
Hope dream come true! BB I LOVE U!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

今日再去照, 9week (4.6mm), 大左少少比上一個星期(3.7mm), 都係重未有心跳....我唔想再去照住,所以等到過2年先,唔想再hurt自己

首頁

尾頁

跳至