婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

EudyptulaMinor 發表於 16-12-12 11:52
世事都被你看透~我屋企就係有一堆老土到暈兼質料唔好的衫, 又唔丟得又唔好著, 真係唔知點處置好~ :sweating ...

冇計~~~我朋友個奶奶就係咁既人~~~買埋一大堆~~~仲要買大~~~買到件件卷晒衫就/褲腳~~~卷少少都冇可口非既~~~BB大得快~~~有時買大少少唔會太浪費~~著幾次就山唔岩著~~~

但佢奶奶係買大買到要卷一半既長度~~~個領位大到一字領咁款~~~質地就唔在講啦~~~十蚊廿蚊貨式~~~仲要買埋d鮮色深色~~~洗衫時成盆水都係果隻色~~~

我fd同佢講話唔好買太鮮色會甩色對BBd皮膚唔好~~~買d軟d滑d既料俾BB著~~~同埋d衫太大size個B著著下件衫~~~隻手係領位出左黎架~~~~(大既衫唔可以留返大左先著架下~~~一定要依家著到個BB大~~唔係就晒架啦)

點知佢奶奶型到爆囉~~~~~唔係答佢點知會甩色呀~~~佢係答人地個個都係咁著架啦~~~驚咩~~~冇人著邊會有人賣喎~~~

質地亦一樣啦~~~佢奶奶話唔覺得d質地有乜唔好喎~~~硬咪洗多兩次~~落多d衣物柔順劑囉~~~

但佢奶奶就會彈其他人買俾BB既衫點顏色唔好~~~質地唔好~~~

我fd仲慘到同奶奶住~~~個B一出房門就俾奶奶話做乜唔著佢買既衫~~~你講咩都冇用~~佢奶奶會抱BB去換過d衫~~~總之BB身上套衫唔係佢買既即換~~~

EudyptulaMinor    發表於 16-12-12 13:03

男爵府

喺99家換返校服先走

大宅

最關心BB問題熱投勳章

美菲絲 發表於 16-12-12 12:54
冇計~~~我朋友個奶奶就係咁既人~~~買埋一大堆~~~仲要買大~~~買到件件卷晒衫就/褲腳~~~卷少少都冇可口非既 ...

好癲 比我會同佢鬥換

子爵府

SPONGEBOBB 發表於 16-12-12 19:17
好癲 比我會同佢鬥換

比著我根本唔會同奶奶住~~~奶奶要以為自己大晒既~~~我連掂都唔會俾佢掂我個B添~~~再多野講見都唔好見~~~~

但鬼叫佢嫁著個老公唔幫自己~~~仲叫你咁小事由奶奶鐘意既~~~就做乜都冇用啦~~~~~~

大宅

冇計~~~我朋友個奶奶就係咁既人~~~買埋一大堆~~~仲要買大~~~買到件件卷晒衫就/褲腳~~~卷少少都冇可口非既 ...
99買一件 丟一件
買10件 丟10件

子爵府

pig_pig_pig 發表於 16-12-13 08:57
99買一件 丟一件
買10件 丟10件

丟得既話佢唔洗呻啦~~~~~老公都唔幫佢~~~丟奶奶買d衫~~~~一陣佢奶奶丟返佢買果d出街都似~~~~隨時連佢都俾奶奶丟埋~~~~

pig_pig_pig    發表於 16-12-13 13:12

別墅

可能想著"婆孫裝"呢

琥珀宮

咁似我嘅,不過已過去了

首頁

尾頁

跳至