夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

BK Milk勳章

sinyu1656 發表於 16-12-13 11:22
佢依家覺得對住我好煩呀,我仲返去會唔會反郊果,定係比佢靜一排會好啲呀,唉我都唔知點做好,其實嚟個情況 ...
你返到去係要平心靜氣, 大家搵機會傾番, 唔係一返到去又發脾氣嘛?

子爵府

sinyu1656 發表於 16-12-13 10:26
以前大女出世唔係咁架,佢會主動幫手湊,又好鍚個女,唔知點解今次會咁囉
...

其實個源頭
佢有無同你講生一個就夠
但你話要生夠兩個?
未經本人同意,請勿轉載內容!

子爵府

畀面勳章

回覆 sinyu1656 的帖子

你老公冇錢又唔理屋企,仲要走左去?搬走果個唔應該係你喎。。如果係我,我會趕佢走

珍珠宮

其實打死都唔好搬返外家住,除非你有證據或佢自己認有第三者,否則離硬!
既然已搬又見佢講話唔想離,即刻搬返去住啦。如果你想繼續同佢一齊(佢無第三者),你做下死狗都要架啦,返去"乙水"返你老公,有咩大家傾掂佢。
其實我見你講佢依家仲要還錢,又生埋第二個,佢經濟係咪覺得好大壓力?工作上佢又有好大壓力?你有無關心下佢?有無真正了解佢點解叫你返外家住?

瑪瑙宮

sinyu1656 發表於 16-12-13 10:26
以前大女出世唔係咁架,佢會主動幫手湊,又好鍚個女,唔知點解今次會咁囉
...
唔知點解? 你又好似唔係好想知佢點解, 只想好似以前咁, 只想案件重演?

水晶宮

感覺佢係外面有一個,唔係點會咁堅決離婚

大宅

sinyu1656 發表於 16-12-13 11:22
佢依家覺得對住我好煩呀,我仲返去會唔會反郊果,定係比佢靜一排會好啲呀,唉我都唔知點做好,其實嚟個情況 ...

他唔找你,你又唔想離婚,咪返去囉,二公婆唔好成日嘈,係人都怕啦

男爵府

開心吸收勳章

我係C6, 我明白樓主老公咩事, 自問我十分不喜歡被老婆鬧, 無錯, 男人要面子, 特別係在外人前 (外家係外人, 唔係自己人, 外母會有好多說話) 而且男人好怕煩, 其實頭家無乜野, 真係好想日日返到屋企係安安樂樂,輕輕鬆鬆, 在公司可能已被鬧夠, 唔想返到屋企都要煩要被鬧.

在我本人而言, 幫手家務絕對不是問題, 問題在於家庭既氣氛.

最後, 我奉勸各位十分喜歡鐘意郁D都叫人離婚, 分手果班JM, 把口可唔可以講D 好聽少少又正面D既說話, 叫人分手, 離婚, 你地會好開心? 你地以此為樂嗎? C6 想離婚, 唔一定有第三者, 唔一定有鐘意左其他女人, 如果睇唔清楚既話, 我再打多次.

C6 想離婚, 唔一定有第三者, 唔一定有鐘意左其他女人

C6 想離婚, 只係想要一個輕鬆既空間, 未必乜野都同女人有關!

翡翠宮

hunterml 發表於 16-12-13 14:35
我係C6, 我明白樓主老公咩事, 自問我十分不喜歡被老婆鬧, 無錯, 男人要面子, 特別係在外人前 (外家係外人, ...

我都覺得堅奇怪
先唔好講好唔係係forum叫人離婚

男人要求離婚一定因為第三者? D C9阿嬸阿姐係唔係活在夢中?

男人可以頂唔順; 唔想再頂你; 唔想再對住你; 所以無女既情況之下都會要求離婚; 我身邊都有呢D忍無可忍唔想再忍既男人.

至於叫唔叫樓主離婚; 而家根本唔洗叫; 佢可能已經鬧到個老公唔想再對住佢.

男爵府

開心吸收勳章

mini1204 發表於 16-12-13 14:48
我都覺得堅奇怪
先唔好講好唔係係forum叫人離婚
無錯丫, 比人鬧到走, 係唔關其他女人事的, 或者部份女人覺得點解自己C6 唔可以鬧? 將心比己好不! 你C6 狂鬧你, 你地又點丫! 老公郁D 就話有女人, 真係活在自己夢中

大宅

hunterml 發表於 16-12-13 14:35
我係C6, 我明白樓主老公咩事, 自問我十分不喜歡被老婆鬧, 無錯, 男人要面子, 特別係在外人前 (外家係外人, ...

好同意

呢度有好多人心地同把口都唔好
成日叫有離婚、分手
又成日開口埋口叫人離婚分身家
未確定咩事就話人地老公有第二個
就算老公無都會講到人地老公將來一定有
男人一定會去滾之類
不過睇返果堆人嘅post你就會明點解

男爵府

開心吸收勳章

ssl1102 發表於 16-12-13 15:01
好同意

呢度有好多人心地同把口都唔好
老實, 我無乜興趣去研究 e 班人, 我只想比樓主知, 老公有D咩動靜, 都未必關其他女人事.

珍珠宮

我會覺得男人好怕女人煩,
所以佢衝口而出話離婚.
但當然佢都有責任要一齊照顧bb,
睇得出佢唔係好負責,
不過你唔可以一次過解決人生所有問題,
只可以每次處理一個...

不如先處理左大家既溝通問題,
你唔好再開口chur佢係咪要離婚,
佢唔提你就唔好再問,
然後再等大家心情平靜d時同佢傾照顧bb既問題.
唔係你去諗點樣改變佢,
係你只可以改變自己.

兩夫妻你要坐喺度等佢改變係等唔到呢一日的.
一定要有人先行一步.

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

2個都唔想離, 你就返去LA, 返到去就唔好日哦夜哦佢, 睇下情況有無改善!!

大宅

hunterml 發表於 16-12-13 15:05
老實, 我無乜興趣去研究 e 班人, 我只想比樓主知, 老公有D咩動靜, 都未必關其他女人事. ...

可惜呢D好多女人有問題時都唔會檢討自己,一味話係個男人錯
就算會諗自己有問題,都會話「咁都唔係男人應該XXX既原因」

試下調轉班女人返到屋企日日俾個老公鬧丫
班女人又會話個男人唔O岩

珍珠宮

減齡達人勳章

樓主剩聽你講都覺得你好煩,又比你成日閙,乜自尊都冇啦。成日想以前,你都識講以前啦,拍拖時,而家人大咗,經歷多咗就唔可以變?
家嘈屋閉冇人鐘意架!

男爵府

開心吸收勳章

高達哥哥 發表於 16-12-13 16:54
可惜呢D好多女人有問題時都唔會檢討自己,一味話係個男人錯
就算會諗自己有問題,都會話「咁都唔係 ...
係丫, 倒轉頭比C6輕簿幾句, 就會上來問JM架啦, 之後就有班JM 出來話C6鬧人, 一定外面有女人, 一定有小三 ......etc, 之後就叫離婚.
成日話男女平等, JM成日去鬧C6, 又唔比還口, 平等咩? 唔好同我講生仔陣痛, 叫男人生, 真係唔好意思, 如果可以代生, 我寧願係痛果個, 成日叫男女平等 .....

識鬧C6 之時, 唔該都檢討下自己, 自己完全無錯, C6 又唔係去玩女人攪小三, 唔敢真係鬧小2句, 讚多幾句, 讚自己C6 唔會自己無左舊肉架! 讚完老公, 可能做家務會更落力.

珍珠宮

hunterml 發表於 16-12-13 17:21
係丫, 倒轉頭比C6輕簿幾句, 就會上來問JM架啦, 之後就有班JM 出來話C6鬧人, 一定外面有女人, 一定有小三 .. ...

Ching心聲

我都支持屋企多D「多謝老公/老婆!唔該哂你!」同多D讚美,
正負能量都係靠累積返嚟的!

marktang04    發表於 16-12-14 14:25

琥珀宮

引用:我啱啱生完3個月,今細仔出世唔知點解c6完

原帖由 sinyu1656 於 16-12-13 發表
我啱啱生完3個月,今細仔出世唔知點解c6完全好似唔想湊佢咁,連抱都唔想抱,咁我就發佢脾氣啦,因為我又要 ...
唔想離婚,就搬番屋企,當無事發生,唔好再問佢有無女人呢個問題,亦唔好再隨便發脾氣。

你返工,小朋友邊個湊?

子爵府

畀面勳章

樓主。一仔一女所有開支都係你比,你工作時間又長,放工返嚟又要即刻湊仔,試過40個鐘先瞓得2個鐘,你老公見你咁辛苦都唔幫手,有時早放工又唔返嚟湊bb,搞到奶奶因為湊仔,好夜先做到家務。。

其實佢份人係咪一向咁不負責任??一旦遇到壓力就龜縮逃避?唔通佢返到屋企想做大爺??家庭良好氣氛係大家一起營造的,唔係單方面可以做到!佢係咪人黎架?你同佢傾下啦。。咁落去做死你同你99…

首頁

尾頁

跳至