夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

樓主如果你真係仲愛你老公,想比多一次機會佢,真係唔可以比佢"c6"再係大陸返工,一定要在香港,否則你嘅心係唔會好

男爵府

你同你老公一齊都有 15 年以上, 仲有一個小朋友.
如果我係你, 我會俾多一次機會佢......
你老公最少都肯為你而辭職吖, 但我嗰個無辭職, 我只好放手......

複式洋房

原文章由 rerere 於 08-12-8 20:15 發表
個女人唔止係 qq 女... 佢係我老公國內的同事嚟... 只係佢地都係用 msn, qq & sms 去聯系.... 個女人應該好濫的.... 佢有好多不同名字的 e-mail address... 可能方便唔同男人用卦~ 呢個人上班都只識上網而已~

...

你無謂再諗咁多,
既然放唔低段婚姻,
做法只有一個,要丈夫回港工作,
食少著少也要佢斬纜.
你日後要控制財政,唔俾佢上大陸,淫婦自然會再揾新目標.
以後還要他交代行蹤,
從新訂立你的底線.
有一點要提你,就算同意個老公去嫖也只能隻眼開隻眼閉(扮唔知)
講到出口俾佢攞正牌,咁做真係影響深遠.

P.S.在90年代初,我丈夫北上工作前我已做足心理準備,辦妥資產轉移.慶幸無穿無爛至今仍能維繫我的家.我間中都會北上陪丈夫,目的就係氹吓佢.
希望樓主你都能捱過哩段時間,將來會有個幸福的家

男爵府

呢個世界無話無左邊個唔得, 現今女人要堅強, 唔好吓吓話去死, 機會可以比佢, 但外在環境必須改變, 一定要轉工唔好再係大陸工作, 因為上面D女人好厲害, 再來一次一定唔可以再原諒, 無論如何都要比條後路自己行, 自己要儲D錢, 如果無做野既, 最好去找份工作, 唔好再將所有希望放係一個人庶, 你仲有小朋友...

翡翠宮

市道5好確實係可能會比較難搵工, 但呢個都5係一個好藉口黎 佢5識得騎牛搵馬架咩 咁呢段時間你咪當係比一個考驗佢囉 條女成纏爛打佢都頂得住5再同佢糾纏既, 咁你亦叫做放下左心頭大石啦 不過佢未轉到呢段時間你就真係好十分之難過囉, 因為都明白當佢不在身邊時就會糊思亂想 但都無計架希望佢早日轉到工囉 同埋你可以玩突擊架嘛咁你咪5使咁擔心囉
原文章由 rerere 於 08-12-6 22:41 發表
我同我老公一齊都有 15 年以上喇..... 仲有一個小朋友添...
佢因為工作關係, 成日要上大陸工作的, 晌三年前, 我發現左佢同人 msn/qq, 我當時唔知佢開始玩呢樣有野耐, 但係我見佢返到嚟香港都仲有玩, 咁我就覺得奇怪, ...

複式洋房

諗多0的開心既野啦~
你老公個心都係你地度~
比多次機會佢囉~
15年唔係短時間~
一個女人唔係好多個15年~
既然你老公都已經內疚,我覺得你可以先放開0的唔開心,唔好諗~
唔好令自己咁唔開心啦~
@__@  華華豬媽  ^__^

大宅

好媽媽勳章

原文章由 rerere 於 08-12-8 20:15 發表
個女人唔止係 qq 女... 佢係我老公國內的同事嚟... 只係佢地都係用 msn, qq & sms 去聯系.... 個女人應該好濫的.... 佢有好多不同名字的 e-mail address... 可能方便唔同男人用卦~ 呢個人上班都只識上網而已~

...

o甘系咪即是如果個老公唔玩上身, 你就可以縱容佢繼續玩落去?

男爵府

咁多大話你都仲可以信佢~比我就唔得~同埋諗下佢同個女人有身體接觸~我一定頂唔到~堅強d啦~呢個世界無話無左邊個唔得既

大宅

原文章由 rerere 於 08-12-6 22:41 發表
我同我老公一齊都有 15 年以上喇..... 仲有一個小朋友添...
佢因為工作關係, 成日要上大陸工作的, 晌三年前, 我發現左佢同人 msn/qq, 我當時唔知佢開始玩呢樣有野耐, 但係我見佢返到嚟香港都仲有玩, 咁我就覺得奇怪, ...

唔好咁傻啦. 點解要為左一個滿口大話既男人而死? 黎件事發生左無幾耐, 所以你而家一定好痛苦..比一個你愛既人傷害同出賣真係可能比死更難受,黎個時候真係無人可以幫到你, 無論所有人講咩都無用, 真係要靠自己...我家姐都係咁, 佢個男朋友都好衰, 但係無論佢身邊所有人講咩, 佢都係聽唔入耳...佢都會一直揀等待同忍耐, 希望佢玩夠會返黎, 佢亦都係成日話覺得原來舨個世界係得佢最重要...等, 其實你可以自己諗下佢係唔係真係真心改過, 係唔係信得過, 我相信時間可以證明. 定係都係下定決心離開佢, 過新生活?真係要自己下定決心先可以 ...加油呀!!

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原文章由 superbaby101306 於 08-12-9 02:45 PM 發表

唔好咁傻啦. 點解要為左一個滿口大話既男人而死? 黎件事發生左無幾耐, 所以你而家一定好痛苦..比一個你愛既人傷害同出賣真係可能比死更難受,黎個時候真係無人可以幫到你, 無論所有人講咩都無用, 真係要靠 ...

我家姐同佢老公都係甘,我姐夫唔止第一次有第三者,但我家姐都照忍,個第三者都叫佢放手,但佢無羅,我地點同佢講,佢都唔肯放手,成日想佢老公返去佢身邊,所以我地之後都唔再講,其實呢個男人係咪真係甘值得你去愛,去包容你地既第三者,你自己真係要好好諗清楚,唔係一齊時間長定短,係你甘唔甘心去愛呢個人

伯爵府

原文章由 414928 於 08-12-6 23:03 發表
睇完我都唔知講咩好....唔好問人你老公信唔信得過,因為這個男人是你的,信任是發自內心的,不是別人的說話。
如果你選擇信就要信到底,要佢辭左份工遠離這個女人,唔辭工根本解決唔到問題,你想食開眉粥,還是愁眉飯?
如果 ...

我弓好明白你的痛苦, 這個網友亦講得對, 反正已經15年, 女都大了, 要離即便離吧, 不用再煩下去

洋房

佢都有講過話搵到工佢就會走..... 但係時間要幾耐呢? 真係唔知.... 佢話佢已經無理呢個女人架喇... 只係我真係放心唔到囉.... 因為發生左咁多事... 我真比佢搞到唔知佢講真定講假架喇.... 我個人都好迷茫咁... 真係信又死, 唔信又死...
做女人點解要咁架.... 唉.... 而家連玉女獎門人都有咁嘅遭遇.... 唔該 d 狐狸精 & 二奶通通死開~

原文章由 ringoivy 於 08-12-9 09:59 發表
市道5好確實係可能會比較難搵工, 但呢個都5係一個好藉口黎 佢5識得騎牛搵馬架咩 咁呢段時間你咪當係比一個考驗佢囉 條女成纏爛打佢都頂得住5再同佢糾纏既, 咁你亦叫做放下左心頭大石 ...

子爵府

Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

係異地真係做左咩都唔知. 好心唔好比佢再去大陸d 咁既鬼地方~一日見到個8婆, 一日都仲會有下文~

仲要個女人擺到明係勾你老公番黎..佢一定再有好多招未出...

錢搵唔哂, 感情冇左就係冇左~個心變左就係變左...

洋房

係呀.... 佢地日日見到面... 其實我都好驚架...
我都覺得佢仲有招未出架... 我老公唔信之嘛... 佢成日話, 佢同呢個女人, 大家一直都知道同對方都唔會有結果架喎~ 只係比 net fd 多左少少關心而已~ 而個女人又口口聲聲話唔會越果條底線... (我想問呢個女人.... 咩為之係底線呀? 嗰條底線係咩定位呀? 定左底線咁又點呀? 咁就可以勾人 d 野架喇?) 呢個女人有前科架喇... 成日揀埋 d有婦之夫, 因為我老公公司除左工人級係大陸人... 以上職級的都係香港人嚟架... 而且, 絕大部份都係已婚的....

原文章由 zuzu888 於 08-12-10 16:24 發表
係異地真係做左咩都唔知. 好心唔好比佢再去大陸d 咁既鬼地方~一日見到個8婆, 一日都仲會有下文~

仲要個女人擺到明係勾你老公番黎..佢一定再有好多招未出...

錢搵唔哂, 感情冇左就係冇左~個心變左就係變左... ...

洋房

佢好多個 e-mail address 都有人比晒我.... 我成日好想 send 份 e-mail 比佢, 叫佢唔好再纏 & 搞我老公.... 個女人其實都知我知道呢件事的... 只係佢唔想同我老公分開~ 佢想同我老公繼續落去.... 正賤人嚟架... 明知人地老婆已經知道佢地 d 野, 佢都仲可以死纏爛打.... 唔通真係無男人喇咩? 佢已經一腳踏緊幾船... 睇佢幾時兩頭都唔到岸呀~ 剃人頭者... 人亦剃其頭~ 實有報應的.... 點解大陸咁多呢 d 無聊 cheap 女人架... 佢勾到人老公會好有成功感嘅咩? 打擊到人地老婆佢好開心咩? 有本事就唔會來來去去都係做個唔見得光的情婦啦.... 所以, 我覺得... 佢係唔會咁易放手的...

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

比次機會佢, 就會比次機會自己啦

複式洋房

樓主:其實我都好佩服你,咁忍得.
佢玩到咁大.係我早就爆炸(離左婚).
根本就無可能去到咁嘅地步.

其實係大陸長註工作做乜都無人知,
環境造就有心或無心偷食者的天時地理,
只要係好色(男人根本就係好色),
兩者「早」與「遲」結果都係一樣(玩女人).
只要識抺嘴,回港交足戲,其實好易呃到個老婆.
所以我都唔敢講自己丈夫一定冇,
而係我發覺唔到就當冇.

之前講漏一點.
你唔好以為叫雞就唔會發生感情,
只要你丈夫叫雞番食(有feel),咁就會出事.
所以男人有兩個錢就會身癢,
無錢食快餐(目的出火),俾得起就食全餐(環遊世界)
再多兩個錢就食私房菜,包二奶有家庭feel,仲唔洗戴套tim

洋房

佢一直以嚟都係一個好老公嚟架.... 如果唔係, 我都唔會咁痛苦啦.... 唔係今次佢玩到返嚟香港, 我根本都發覺唔到任何蛛絲馬跡呀... 可能一直以嚟佢掩飾得好好啦... 亦都可能係上天比我呢個機會我去發現.... 是好是壞... 是福是禍.... 真係唔知晌邊方面睇好.... 唉...

原文章由 半桶水 於 08-12-10 23:02 發表
樓主:其實我都好佩服你,咁忍得.
佢玩到咁大.係我早就爆炸(離左婚).
根本就無可能去到咁嘅地步.

其實係大陸長註工作做乜都無人知,
環境造就有心或無心偷食者的天時地理,
只要係好色(男人根本就係好色),
兩者「早」 ...

大宅

好媽媽勳章

其實就算系個女人勾你老公, 但牛唔飲水点暗得牛頭低丫! 依個都要睇個男人有冇定力既!

雖然你老公口口聲聲話冇再搵個女人, 但佢系上邊, 真系做乜都冇人知, 要o厄你真系容乜易

大宅

我覺得第一時間係叫你老公遲工先
大陸d女人好識玩手段/扮可憐/無知, 試問有幾多男人把持得住?我諗你老公係一時迷惑,貪新鮮,因為你話個女人有好多段關係,講得難聽同公家雞有咩分別?如果佢仲做呢份工,佢成日唔係你身邊,發生咩事都冇人知,你只會更加疑神疑鬼~
如果你仲好愛佢,比著係我會比多一次機會佢,話晒咁多年感情,但要同佢講得好清楚再冇下一次~

首頁

尾頁

跳至