自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

原文章由 eeaa 於 08-12-9 10:10 發表
今天同個主任傾左幾句, 講左等於無講, 佢話每個人對聲音都有不同敏感情度, 如他有需求, 會繼續令佢安心, 方法是繼續煩我!!!

你有無發出燥音............

如果無.........你咪用平和的口吻同個保安說:

(我都有交管理費架!..........
我是否須要向你公司提出,
貴公司員工長期騷擾我本人正常生活..........

投訴噪音問題.............
請你找出噪音原頭,
不要再騷擾我.)

子爵府

好媽媽勳章

所以我話d人腎腎地囉,呢種波邊有咁大聲呀

原文章由 tung_yan0623 於 08-12-9 16:13 發表

我果個係彈彈波..即係可以個人坐上去彈下彈下果D..基本上係冇乜聲架...
我屋企就係依隻波啦
http://hk.f1.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/1117168213?u=nyhcyw
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

侯爵府

我外家樓下....個家新移民...米一樣咁衰....
有日我響外家通緊渠....得我同幾個小朋友....可能我通渠時...嘈到佢地掛...個男人帶埋2個小朋友上黎拍門....我一開門...個男人就講哂粗口...鬧我....我米叫佢等一等先....我即刻帶左自己D小朋友過隔幾間屋GE朋友到.....之後........我就用哂我畢生所學所識GE粗口 .....回敬果個死人佬.......後尾個男人比我剷到唔敢出聲(可能有幾個...隔離屋GE大哥哥...出黎問我MUD野事...佢地個個都周身紋身)... 講真....如果佢好聲好氣同我講...我會即刻SAY SORRY.

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實而家既樓好存聲架,樓上樓下係到DU肉餅都聽到啦,看開啲啦,我樓上夠成日半夜係房既位置拉野啦,我夠想投訴啦

原文章由 renren 於 08-12-9 15:47 發表
你同佢講搵管理員上黎都無用,第一未過11PM,第二,燥音係咪咁勁先.如果想我無聲,得!要佢投訴環保署,等佢地派人上黎測試燥音分貝,超標既未掉左個波囉,無既,唔該佢以后咪玩野.其實有權唔俾人入屋架,唔使放人入屋架.柵埋 ...

大宅

唔好話我敎壞你...樓下向來要買樓上怕。呢句話咩意思...樓主你琢磨一下就知。

人善被人欺。
laughin' to keep from cryin'

公爵府

今日my c 6發火, 落左樓講道理 , 無用,:;pppp: 居然話我零晨時份連續噪了好幾天, my c6講晒 XYZ:;pppp: ! 我即刻拉住佢, 不想攪出人命!!!天呀!!!!!!!!!!!!!!!

[ 本文章最後由 eeaa 於 08-12-9 21:49 編輯 ]

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

我之前樓下又係投訢呢樣果樣,仲報埋警.不過冇人理佢,管理處都話佢煩!初初仲禁我門鐘.我話再騷擾我就報警!
之後佢搬走左lu.

大宅

大家都住公屋駛唔駛咁呀?唔通真係投訴到人地屋企比房署扣分至安樂?(因依家有燥音扣分制)妳樓下家人咁怕嘈就搬上山頂或山洞住羅,有人住既地方就有聲架La,正x痴!!

大宅

仲有樓主下次同佢講「有本事咪搬上我樓上住羅,唔係你地以後都有排煩!」呢D人傻傻地唔需要同佢講道理

公爵府

好媽媽勳章

我樓上又係唔知搞咩
硬係我11點零入咗房準備瞓覺之際
佢就好多聲
趟衣柜門我都只能容忍
揼野, 琢肉餅, 開電鑽都試過
試過有一次十二點幾仲鑽
搞到我好似癲婆咁打開窗向上大叫 : 咪X嘈啦, 人地要瞓架~
大佬.....真係忍都有個限度丫

公爵府

今日管理處同我講番, 昨天又投訴我在家鑽野, 中午時候, 我都聽到, 但是在我樓上鑽, 有無攪錯, 隔兩層都聽到, 有D MUD聲都入我數, 如我真是有噪, 我會知衰, 又話我係廚房放碗碟時大聲,成家人都聽到, '思覺失調'

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 eeaa 於 08-12-10 09:00 發表
今日管理處同我講番, 昨天又投訴我在家鑽野, 中午時候, 我都聽到, 但是在我樓上鑽, 有無攪錯, 隔兩層都聽到, 有D MUD聲都入我數, 如我真是有噪, 我會知衰, 又話我係廚房放碗碟時大聲,成家人都聽到, '思覺失調' ...

叫管理處保留佢投訴嘅紀錄
掉番轉頭日後報警, 因佢無理騷擾, 得唔得

大宅

原文章由 drizzle 於 08-12-8 23:52 發表
我留上對上一次投訴我係話我部冷氣機塊"頁"向上吹,吹到佢地板好凍

我都試過,佢話佢個地有水珠, 係我個冷氣機頁向上吹的關係
要我賠
佢都痴, 我理佢都傻
盲目的愛他們 8-)

公爵府

原文章由 ellawyc 於 08-12-10 12:00 發表

叫管理處保留佢投訴嘅紀錄
掉番轉頭日後報警, 因佢無理騷擾, 得唔得

佢唔肯 , 最離譜是d保安同我講, 佢叫d保安上la話下我之後, 唔駛向佢匯報!!!!!昨夜我c6咪同個神經佬講'你要講明是什麼聲騷擾你才可避免, 一咪攞d保安la玩, 我有俾租政府, 你有無???又話個女準備入大學, 太噪讀唔到書, 我頂................... ......

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 eeaa 於 08-12-10 14:41 發表

佢唔肯 , 最離譜是d保安同我講, 佢叫d保安上la話下我之後, 唔駛向佢匯報!!!!!昨夜我c6咪同個神經佬講'你要講明是什麼聲騷擾你才可避免, 一咪攞d保安la玩, 我有俾租政府, 你有無???又話個女準備入大學, 太噪 ...

而家好似係佢騷擾緊你地呀~ :;pppp:
佢再黎, 你地報警又得唔得呢?

公爵府

原文章由 ellawyc 於 08-12-10 15:47 發表

而家好似係佢騷擾緊你地呀~ :;pppp:
佢再黎, 你地報警又得唔得呢?

其實由頭到尾, 佢都無上過la,一咪call d 保安上la,d 保安一上la, 就好無奈甘同我講, 佢點煩, 點勞躁, 我計過, 今個月最密, 一星期d保安上足la三次!!!!

公爵府

最新消息, 己連續3日無俾樓下個死6嘈我發出聲, 不過我有D衰, 就是現在得閒無事,真是得閒無事個陣, 專登拉'登', 大力掉野, 我好鬼衰????

複式洋房

原文章由 eeaa 於 08-12-12 14:19 發表
最新消息, 己連續3日無俾樓下個死6嘈我發出聲, 不過我有D衰, 就是現在得閒無事,真是得閒無事個陣, 專登拉'登', 大力掉野, 我好鬼衰????

傻啦!
就係你用呢個方法, 佢先知哀!!!

男爵府

燥音管制條例唔係只規管十一點後, 唔同時段有唔同的管制, 你呢個concept 是過時的啦, 唔好拎出來同人嘈呀, 人地一拿出條例, 即時唔知可以答咩

原文章由 drizzle 於 08-12-8 22:50 發表
如果係我,我會叫條友報警,11點都未夠,人地係屋企"鑽"野都唔關佢地事

男爵府

我都聽過呢個講法, 但實際係點呢? 可唔可以講白一d, 我樓下那家人又係超無公德心

原文章由 wawamama 於 08-12-9 19:22 發表
唔好話我敎壞你...樓下向來要買樓上怕。呢句話咩意思...樓主你琢磨一下就知。

人善被人欺。

首頁

尾頁

跳至