親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

HKE, peach, jetstar都坐過,睇價錢,時間,如ok就買。試過Jetstar大阪入,HKE名古屋走,又試過peach大阪入, HKE東京走。

saralok    發表於 17-2-8 15:42

大宅

jayss 發表於 17-2-1 23:47
我book左3月頭呀,你幾時去?
我打算7、8月去呀

大宅

c6t6m6 發表於 17-2-2 00:37
HKE, peach, jetstar都坐過,睇價錢,時間,如ok就買。試過Jetstar大阪入,HKE名古屋走,又試過peach大阪入 ...
謝謝你的分享,peach係咪冇香港直飛東京?
因為官網唔見有

大宅

chingching03 發表於 17-2-2 00:43
我打算7、8月去呀

你可以上香草官網睇下

珍珠宮

回覆 chingching03 的帖子

去大阪凌晨機:PEACH有,HKE冇大阪凌晨機,香草唔知。
東京羽田(好過成田)番香港凌晨機:HKE,PEACH冇東京航線,香草唔知。

我自己BOOK左7月頭來回東京羽田凌晨機,搭HKE。仲有7月尾凌晨機超夜機來回大阪,搭PEACH。

我老公搭過5次HKE,我自己搭過2次HKE,都OK

男爵府

回覆 Littlecatta2013 的帖子

請問如果7, 8月去大板,咩價位先係平呢?
太耐無去日本, 吾知價!Thanks!

珍珠宮

回覆 Ksyy1018 的帖子

老實講,我冇太過點格價,點為知平,因為除左價錢,仲要睇埋時間,廉航時間係唔錯。
以前未有廉航(可能有但唔興),YEN又冇咁低水,我試過7千2蚊暑假搭JAL經濟位來回,真係太太太太貴,所以我覺得低過呢個價一倍都尚算合理。
我地呢兩年都係搭廉航,3000頭左右,冇餐有揀位有行李,我冇呢度D JM咁有恆心成日睇,自己覺得OK就去馬。

伯爵府

2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

留毛

大宅

chingching03 發表於 17-2-2 00:52
謝謝你的分享,peach係咪冇香港直飛東京?
因為官網唔見有

peach冇香港飛東京

男爵府

Littlecatta2013 發表於 17-2-2 14:43

老實講,我冇太過點格價,點為知平,因為除左價錢,仲要睇埋時間,廉航時間係唔錯。 ...
Thx. 我地未試過 搭廉航, 上Zuji 睇 CX, JAL, 呢D成6, 7 千一張飛, 真係好貴,所以都吾敢諗去日本, 但我見到廉䑢3千左右已平一半就心郁郁.
係米暑假通常都吾會再有優惠呢?只會越來越貴?

珍珠宮

我見有D JM係UNDER 3000,但我唔知佢點BOOK同幾時BOOK喇。同埋,唔係好清楚佢地實際日子同時間。
我自己7月頭去東京(其實暑假未正式開始),HKE,二千頭;7月尾(暑假開始左)去大阪,PEACH,約3200,過三千應該會有人話貴。但兩次我都玩足咁多日。

男爵府

Littlecatta2013 發表於 17-2-2 17:04

我見有D JM係UNDER 3000,但我唔知佢點BOOK同幾時BOOK喇。同埋,唔係好清楚佢地實際 ...
Thx.

大宅

請問如去程H.K. Express唔加行李費可帶幾重?有人有經驗嗎?夠嗎? Thx

男爵府

Fayme 發表於 17-2-3 08:13
請問如去程H.K. Express唔加行李費可帶幾重?有人有經驗嗎?夠嗎? Thx

7kg手提。

子爵府

去東京成田 香草航空 零晨機
但機內未必訓得好,第一日係好攰

象牙宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Fayme 發表於 17-2-3 08:13
7KG 手提行李

冇人知你會帶幾多野, 你自己衡量點為之夠

我去日本就一定買寄倉行李, 因要帶大喼去裝戰利品

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

如果你講平機票, 睇你去邊道, 東京我見過最平係埃航包稅$2000樓下 (仲係旺季)

日本の平安を祈ります

珍珠宮

bylobb 發表於 17-2-1 16:52
既然係廉航, 邊間平, 邊間時間啱, 就買邊間

唔洗諗有咩服務
同意 廉航 我都唔會對佢既服務有要求 遇到好禮貌既 當bonus

水晶宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

kk80400 發表於 17-2-3 09:33
如果你講平機票, 睇你去邊道, 東京我見過最平係埃航包稅$2000樓下 (仲係旺季)

...

我朋友搭埃航讚不絕口,唔係廉航,座位闊,包30kg, 飛機餐好好食

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

kcm 發表於 17-2-3 11:22
我朋友搭埃航讚不絕口,唔係廉航,座位闊,包30kg, 飛機餐好好食

埃航早幾日有平價飛出, 我叫朋友買, 佢話喎, 佢坐開cx唔夠膽坐喎

佢叫我留意hke比佢喎, 我話, 你坐廉航都唔坐埃航

果d人淨係聽過名就以為好恐怖 , 明明埃航同cx同一種機種都係大機333座位

反觀, hke係33座位, 即係細機,

機上睇戲都冇, 都唔知d人d知識水平去到邊
日本の平安を祈ります

首頁

尾頁

跳至