時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:願望石 發表於 17-2-20 11:01 個單D

原帖由 dennis_lkw 於 17-02-20 發表
法官判刑時不諱言,被告干犯嚴重罪行,而且女事主精神狀態正處於迷迷糊糊,根據女事主心理報告,她患有創 ...
直頭感人啦!已經唔係法律第二啦

情、理、法…法律係排第三!

珍珠宮

ning.. 發表於 17-2-20 14:56

龍門任意搬!

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:ning.. 發表於 17-2-20 14:56 直頭感

原帖由 wantaima 於 17-02-20 發表
龍門任意搬!
係㗎!對七警就只講 法、理……三缺一!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

如果代入判7警的黃官思維去睇,個犯係警察的話,應該係咁:

第3單:周圍都係地磚,有理由相信好容易取得地磚,所以無論案發現場發現是否同一地塊磚,我都相信佢有咁做。

7警案係:便衣裝備是沒有警棍,所以受害人身上的傷痕未必是被告做成,但官話佔領其間好多軍裝在場,相信被告去借一枝警棍並唔難。

珍珠宮

414928 發表於 17-2-20 17:36
如果代入判7警的黃官思維去睇,個犯係警察的話,應該係咁:

第3單:周圍都係地磚,有理由相信好容易取得地磚 ...

點講隨心意,無得反駁!

男爵府

ning.. 發表於 17-2-20 14:04
講公道?

歌頌法官就唔影響司法獨立;批評就會影響司法獨立?
其實關於佔中、反共,他們是既得利益者,成班黃絲打手幫緊他們做事,他們當然要偏私。中國將香港行一國一制的話,他們可以全部返老家退休啦!

珍珠宮

Redpeople 發表於 17-2-20 18:03
其實關於佔中、反共,他們是既得利益者,成班黃絲打手幫緊他們做事,他們當然要偏私。中國將香港行一國一制 ...

由於基本法加上前領導人説好的50年不變,所以佢地就要依家玩大佢。睇下中央奈佢咩何!
出手就話中央失信,暴政,名正言順地叫外國介入。
唔出手咩?咪睇下香港亂到變嗅港,等中央收拾殘局囉!

正所謂點都贏!香港死香港人事!

珍珠宮

畀面勳章

ning.. 發表於 17-2-20 14:56

正式嚟講, 應該係法官第一,。黃絲第二,。毒媒第三, 法律 公義 不存在於蟻民

水晶宮

願望石 發表於 17-2-20 11:18
睇到被告品格良好已經想死,大佬一個迷奸既人品格良好喎 到後面果堆傑青一樣既讚美, 同最後既輕判, ...

熱心公益,關注保護貓隻動物和社區長者福利,以及飛鏢運動成就。

打定底先啦有理無理

touchwood 有朝一日可能有用

即刻報多幾樣義工

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

dennis_lkw 發表於 17-2-20 11:12
法官判刑時不諱言,被告干犯嚴重罪行,而且女事主精神狀態正處於迷迷糊糊,根據女事主心理報告,她患有創 ...

係咪差d鬧話埋女事主做咩引人犯罪!!
放下自在

侯爵府

setrea 發表於 17-2-20 11:07
個表好好,一目了然,如果有埋法名仲好,等大家認住呢班人

應該仲有好多
開個excel表啦

setrea    發表於 17-2-21 09:39

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

願望石 發表於 17-2-20 11:18
睇到被告品格良好已經想死,大佬一個迷奸既人品格良好喎 到後面果堆傑青一樣既讚美, 同最後既輕判, ...

就係囉! 有心犯罪的人會先做義工,跟住強姦人就可輕判!

法律原來係引人犯罪

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

真係好有趣! 如果將公海同情貪曾既comment換轉係7警?!

又唔係大奸大惡, 無功都有勞喇! 應該輕判喇!
放下自在

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

不公道

男爵府

cattz288 發表於 17-2-21 00:18
真係好有趣! 如果將公海同情貪曾既comment換轉係7警?!

又唔係大奸大惡, 無功都有勞喇! 應該輕判喇!:hehe ...
想話唔係打手都唔得?民主黨求情,他們立刻就感覺貪曾可憐?真搞笑。哈

象牙宮

Redpeople 發表於 17-2-21 00:23
想話唔係打手都唔得?民主黨求情,他們立刻就感覺貪曾可憐?真搞笑。哈

頭先見av仁幫貪曾求情, 真係想問佢自己知唔知自己講緊乜!!
放下自在

男爵府

cattz288 發表於 17-2-21 00:27
頭先見av仁幫貪曾求情, 真係想問佢自己知唔知自己講緊乜!!
...
點解貪曾不用向全香港人道歉??

象牙宮

Redpeople 發表於 17-2-21 00:31
點解貪曾不用向全香港人道歉??

上次道左喇! 係beep唔到眼淚出黎之嘛!
放下自在

珍珠宮

cattz288 發表於 17-2-21 00:18

又唔係大奸大惡, 無功都有勞喇! 應該輕判喇!:hehe ...

呢D就係黃C特性!
有利於自己時,死都拗番生!
反之,明明亞爸係男人都講到係女人

珍珠宮

cattz288 發表於 17-2-21 00:37
上次道左喇! 係beep唔到眼淚出黎之嘛!

一直覺得佢黑口黑面,蛇頭鼠目。不是什麼好人!

首頁

尾頁

跳至