自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

cbeyond 發表於 17-2-23 19:27
我曾經係用家, 到現在仍有用精油,但唔係呢隻牌子。
可以講的, 這個牌子傳銷人員大部分係見錢開眼, 無任何 ...

你唔好介意,我分享我自己經歷,我小朋友歲幾,成日都會病下,有兩次病得幾勁,一次係因為喉嚨發炎發燒,一次係肺太多痰感染後發燒,兩次我都有睇醫生,兩次醫生都係開抗生素,但前一次我係用油一個鐘後就立刻退燒之後好番哂,另外嗰次太嚴重我不想用油試,直接食抗生素算了。我信精油係因為經驗但我不會隨便任試其他,雖然我唔肯定佢係咪真係如他們所說咁純無雜質,但我覺得其他市面上太多次貨不敢試。如果人既因素,周圍都係衰人壞人,我不會因為人的緣素唔用呢隻牌子,不好意思,不喜勿插。

男爵府

回覆:【蘋果踢爆】吹噓精油能醫百病兼催財 藥劑師斥誇大效用

如果精油係咁神奇,醫生醫院就摺得,視作保健品就信姐,你話能醫百病就誇大失實!

珊瑚宮

seasky21 發表於 17-2-23 19:41
你唔好介意,我分享我自己經歷,我小朋友歲幾,成日都會病下,有兩次病得幾勁,一次係因為喉嚨發炎發燒, ...

刀, 自己唔會殺人, 殺人係用者。
正如精油唔係毒品, 但令佢變成傷害人物件, 係用家。
雖然有唔少公開報告, 化驗結果, 證明傳銷既精油唔係佢地講得咁純正。
這點不提, 係講佢地教用精油方法。
近乎危險的方法, 全世界芳療界都有反對聲音, 大家就要諗諗點解會咁。
要用精油, 要覺就應該學習正確用法, 唔係傳銷個套亂來+危險用法。
我亦有朋友跟佢地個套, 最後小朋友皮膚灼傷, 要睇醫生。
精油, 使用歷史唔短, 正確使用, 某程度上真係幫到好多忙。
但連當代出名大師都講, 精油唔係萬能, 反而傳銷既無知C9吹到萬能, 真係笑死人。

男爵府

cbeyond 發表於 17-2-23 21:29
刀, 自己唔會殺人, 殺人係用者。
正如精油唔係毒品, 但令佢變成傷害人物件, 係用家。
雖然有唔少公開報告, ...

都係架,試過有個人佢個小朋友病到震哂,佢都仲問搽咩精油,我覺得有時啲人真係上哂腦,諗都知拿拿臨食葯睇醫生先啦,我嗰刻都立刻出聲,無理由仲比個小朋友逐枝油試囉。我個醫生都話有時啲醫生亂開抗生素,但有時有啲病真係要拿拿臨食抗生素,總之,睇多啲勤力啲搵資料然後作出正確判斷,唔好人云亦云。

首頁

尾頁

跳至