自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

我一出街就戴 , 怕鬼左呢啲人 。
係火車如果我隔離果個係咁咳 , 我一定走開 , 寧願唔坐 。

子爵府

牛年勳章 畀面勳章

耕田妺 發表於 17-3-8 09:27
吓,戴一陣都聞到臭味啦,戴幾日?

我只感覺好嘔心

珍珠宮

嬲得咁多?自保算啦

珍珠宮

耕田妺 發表於 17-3-8 09:27
吓,戴一陣都聞到臭味啦,戴幾日?

D人真係好恐怖
口罩值幾錢?

大宅

尋日去診所睇醫生,除左醫生護士戴口罩外,其他病人唔見有戴,好彩我準備咗口罩,如果唔係病上加病

男爵府

而家世界變咗,病咗嘅諗住唔怕比人傳染(但佢冇諗過會傳染人),所以唔帶口罩

要保護自己而家係本末倒置㗎,冇病嘅自己帶

我上次帶個仔坐小巴,有個女人有咳,仲咳到有痰聲㗎,但佢一上車就扯低自己原本帶住嘅口罩落下巴,喺車入面就咁瘋狂咁咳

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

天上的星 發表於 17-3-8 08:42
搭巴士中,隔離咳既病人唔戴口罩,迫使健康既我戴口罩,咩玩法?
有病唔戴口罩,仲周圍散播病菌。。。好嬲
...

係自私自利的玩法
遠離癲狗Ling.W+小人ssss

男爵府

我都開始日日同個仔帶口罩, 喲人太自私, 我自己病, 一定會帶避免傳比其他人

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

搭巴士中,隔離咳既病人唔戴口罩,迫使健康既我戴口罩,咩玩法?
...

自私嘅人真喺好討厭

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

試過有人係度喪咳, 連佢朋友都問佢乜事
佢話琴晚仲勁
坐前面有大肚婆 叫佢咳就帶口罩, 佢有BB

果個人聲大夾惡: 咁巴閉, 咁驚搭的士呀!

我心諗: 你成程車咁咳法, 我都好驚, 係唔係成架車D人要落晒車, 齊齊搭的士, 就你一個

可能司機都好驚, 佢都好想落車搭的士

男爵府

畀面勳章

...

不嬲都係唔病既人戴口罩去避病既人

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

...
總有一個在附近。搭車都重好D,都係一陣。但如果係公司同事, 1日長時間對住, 重嘔血。
Childhood is journey, not a race.

別墅

好多人都係咁架...超自私....仲要咳唔掩口

珍珠宮

...

呢個戴口罩玩法我已維持好幾年了!

公爵府

...

所以冇病嘅人,記得袋定口罩出街 做士啤, 以防萬一

首頁

尾頁

跳至