美容扮靚

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

原帖由 ernestchow 於 09-1-5 11:35 發表
Dr. Jart black label 在那有得買?

我喺 Yahoo Bid 買的。 要睇清楚佢ge 用戶評級,唔好貪平少少價錢;我會揀面交,一定唔會用郵寄。
「多元社區,和諧並存;你我出手,聾健共融 」

琥珀宮

畀面勳章

原帖由 jk67jk 於 09-1-5 12:30 發表

我喺 Yahoo Bid 買的。 要睇清楚佢ge 用戶評級,唔好貪平少少價錢;我會揀面交,一定唔會用郵寄。

請問你用左black label bb cream幾耐呢? 有冇覺得改善左皮膚...e.g. 美白, 減幻紋咁呢?? thanks.

子爵府

原帖由 littlesister 於 09-1-5 15:09 發表
請問你用左black label bb cream幾耐呢? 有冇覺得改善左皮膚...e.g. 美白, 減幻紋咁呢?? thanks.

I use this, not for these 2 purposes, so I don't aware. For 美白, 我仲同時用其他產品; 幼紋方面.... 我唔知邊d 係叫幼紋囉! 同時地,我從來不相信用一般產品可以美白,即使可以,亦未必顯註, 但求佢不要繼續黃下去就心滿意足;幼紋, 隨著年齡必定有。

如果只係講緊即時效果, 佢當然令皮膚望落去整體都變好咗。

補充:我夏天時買的,但不是日日用。反而入冬後至今,都日日用緊。

琥珀宮

畀面勳章

oic, 我就係見話搽左可以改善皮膚先買, 其實我係唔化妝連base都唔搽架, 如果佢唔可以改善皮膚我就慳番啦, 不過去韓國買左幾支會用埋佢睇下work 唔 work先

原帖由 jk67jk 於 09-1-5 16:00 發表

I use this, not for these 2 purposes, so I don't aware. For 美白, 我仲同時用其他產品; 幼紋方面.... 我唔知邊d 係叫幼紋囉! 同時地,我從來不相信用一般產品可以美白,即使可以,亦未必顯註, 但求佢不要繼續黃下去 ...

大宅

我在 Heynature 門市買(旺角/尖沙咀/荃灣/銅鑼灣), 佢有數隻韓國出名Brand的 BB Cream (Dr. Jart/ Skin 79), 可以慢慢試啱先買, 本來12月31日前有Promote, 買2 支400元咋 (平過上網買或水貨店), 就算平日價錢同上網買都是差唔多, 我寧顧去舖買啦 !

http://www.heynature.com/catalog/index.php?cPath=72

珍珠宮

Too many different brands!!!
It's too hard to know which brand is better!!!
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

複式洋房

我用既BB CREAM係台灣買SHILLS鑽石光BB水嫩無瑕霜 (葡萄紫) , 妝前用既 , 的確去晒黃氣 , 用埋都幾保濕 , 又唔貴喎 , 都唔洗 $100支

全新第二代完美BB霜 不只隔絕髒空氣,更注入保濕美白精華 ,越擦只會更漂亮
SHILLS鑽石光水嫩B.B無瑕霜 (葡萄紫) ★

全面抵擋汗油侵略,肌膚更需要高效養膚精華,使用攻守並重的濾光科技及美膚精華:玻尿酸、Q10,完全抵禦外在傷害及給肌底完整護理,不止肌膚更白皙水亮,更能長保年輕。隔離更具潤色效果,獨特50克拉鑽石光潤彩微粒,及修飾灰暗蠟黃膚色的葡萄紫及透亮白,給妳清爽明亮無瑕及年輕細緻的膚質。

SHILLS鑽石光B.B水嫩無瑕霜(葡萄紫) 成份:鎖水玻尿酸、Q10活膚
使用方法:可作為隔離霜、修飾霜、粉底霜使用,請於基礎保養的最後一道步驟使用,可以再按壓一層粉餅或蜜粉。

子爵府

原帖由 wai001 於 09-1-7 23:04 發表
Too many different brands!!!
It's too hard to know which brand is better!!!

It depends on your skin type and own preference. If you don't have confidence to try, just ignore it.

珍珠宮

我試過4款

我skin屬超乾

家下尚算ok 就係 missha no.23 紅色的

但不上乾粉的話 持久度都不多囉

洋房

SKIN 79 我用過, 真係幾好用, 遮暇度都幾好, 皮膚仲滑一滑

原帖由 stephanieching 於 09-1-6 20:43 發表
我在 Heynature 門市買(旺角/尖沙咀/荃灣/銅鑼灣), 佢有數隻韓國出名Brand的 BB Cream (Dr. Jart/ Skin 79), 可以慢慢試啱先買, 本來12月31日前有Promote, 買2 支400元咋 (平過上網買或水貨店), 就算平日價錢同上網 ...

珍珠宮

I just tried the sample of Missha red one color no.23, I think it is okay to use!!!

原帖由 好姨 於 09-1-8 12:10 發表
我試過4款

我skin屬超乾

家下尚算ok 就係 missha no.23 紅色的

但不上乾粉的話 持久度都不多囉
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

大宅

認識瑞士牛牛第一回

BRTC 同 Dr.Jart+ 既效果一流, 一定會再買

大宅

I got Missha($199from shop), Dr Jart($198from Vivid in Kwai Fong) and Hanskin(From Beverly Shopping Center in Tsim Sha Tsui)
Hanskin Cavier Gold BB cream is the best. My nutritionist and my colleagues said my skin looks great white after I use it this month. (I didn't show them the Cream) My skin really looks smoother and doesn't turn red when the weather turns dry(also plus other basic steps to protect the skin.
I want to try mioggi BB cream ($239) and Skin 79 Gold BB cream ($198)
SkXX FXXD == not very good

禁止訪問

珍珠宮

Hi BK sisters,
Are all different brands' BB cream with skin tone color???

大宅

Hi,
What is this product?
make up base, foundation or moisturizing lotion?

原帖由 littlesister 於 09-1-4 16:33 發表

其實BB cream既賣點係除左當base咁用之外, 仲可以修護皮膚, 所以我覺得太平個d未必掂囉(個人意見), 上次去旅行, 導遊介紹一隻叫"secret key", 我用左幾日, 覺得幾保濕, 不過係咪可以修護皮膚就要用耐d先知, 導遊話 ...

珍珠宮

莎莎有得賣果隻好唔好用???

珍珠宮

我都好有興趣買一枝missha 紅色bb cream 用黎試一排用下wow!!!

大宅

畀面勳章

我用緊missha 紅色bb cream, 23號都好似好白咁

珍珠宮

我用過missha 紅色bb cream, 23號d sample 好似唔係好自然!!!

原帖由 zinacef 於 09-1-19 16:16 發表
我用緊missha 紅色bb cream, 23號都好似好白咁

首頁
12345...7

尾頁

跳至