婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

呀b好可憐
樓主你係唔係要靠你99湊b架,如果係的話,呀b有排受喎

子爵府

我以前都係2個半月訓練我d小朋友痾尿
不過一到冬天就停架喇
因為會冷親佢架
你99都痴痴地

民房

我生兩個, 我99都係一早已經叫我訓練佢地疴尿(約三四個月)我應咗佢就算, 每次見面佢都係咁哦, 我就係咁"唔", 最後當然我冇咁做LA, 都儍儍地, 叫個BB疴尿, 不如叫佢捉虫入C眼好過LA

男爵府

畀面勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章

天氣涷就梗係唔好除片啦~就算係換片,都會快手D啦~
不過,我個B而家2 個月大,o係佢大約一個月大左右,當FEEL到佢想"便便"的時候,我都有"豆"佢,但係係無除片,其實係早D俾佢習慣個FEEL,等佢知道有"55"係片片係唔舒服
老一輩當然想慳尿片錢先除咗BB條片啦!

大宅

我會由佢手上拎走呀 b.... 唔可以比呀 b 受苦!!

複式洋房

Yes, I understand why all the 99 want BB to learn vv, because they want to save money when they was a mum. However, they need to understand they are not the "mum" now, they need to respect the "real" mum and trust others. They are not the best mum in the world.

禁止訪問

珍珠宮

反而係我99唔知有人會咁豆bb去大小便, 佢練到bb定時去大便就好開心, bb打開片就放大便喇. 不過你99咁凍仲去豆小便又真係好慘

[ 本文章最後由 咖央 於 08-12-29 15:34 編輯 ]

珍珠宮

deleted

男爵府

好媽媽勳章

嘩,佢痴左線咩
你又由得佢架,個b係你既,你要保護佢呀
下次一見佢攪到你個b,唔好為左尊敬佢而要自己個b受罪呀
我99次次見親我都叫我唔好比片我個b著,
猛話佢d仔女個個幾個月就唔洗著片唔洗著褲
痴線既,唔比佢地著唔代表佢地識自己控制大小便,
只係由得佢疴到周身係同周地係姐
佢次次講,我都唔會so佢,但佢打不死的,次次都講,
所以我同老公一步都唔離開阿b,費事佢攪我個b

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

我小B得5個星期大, 我99已經話要"勒"佢响廁所痾尿.... 好在小B唔係俾佢湊

大宅

痴線架!!!
凍親bb點算呀!!!
而且兩個半月條腰骨都未硬啦!!!
大個唔直點算呀!!!

民房

不要強迫幼兒,過度強迫對日後成長是有影響的

珍珠宮

不如訓練BB自己坐係馬桶疴啦~~ 佢地都低低地~

伯爵府

上一代既人成日覺得早日戒片..就早D 慳錢嘛..對我地呢代黎講..真係有D 難頂..
我一個月總有大半時間要同BB , 老公咁係大陸生活..個工人姨姨又係叫我地早D '豆' 阿囡去廁所 (果陣先得4個月大咋)... 我話點得呀? 咁細個...
但佢地就係覺得慳得一蚊得一蚊...
仲成日話BB 6個月大就一定要食粥/飯...愈早戒奶愈好...古老思想覺得要食大人野先有營養同埋..又係慳錢..因為奶粉貴..

男爵府

個時我個仔都係2-3個月俾我阿媽豆屙CC(個時APRIL - MAY),OK喎!我阿媽就每日同一個時間豆阿仔,SO FAR阿仔宜家既屙CC時間又真係好OK喎(除左肚屙個時羅)...我阿仔就快3歲

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原諒佢地啦, 以前果代人係咁做架. 但你都係要相信你個醫生, 試著同佢地解釋.

大宅

我個囝一出世,我99都話一個月大可以同佢去toilet all v v啦... 仲話我老公一個月大己可以在toilet上v v添!我真係費時啋佢呀!佢地上一代係咁,bb著開朗褲,可以成日豆bb去toilet,但我真係好想話比99知,而家有一樣野叫尿片,呢樣發明係方便咗現代人,唔駛成日豆bb去厠所. 我99真係好煩,每次見到我同個囝,都問仲有冇用片,一見有用,就話'有冇攪錯!' 我都死忍,足足忍咗佢成2年幾,(因我個囝2歲多d我先同佢介片).好在唔係同佢住,而又成個月先見佢一次,如果唔係,真係同佢開片都似.
我阿囝而家3歲啦,佢上次同個姑仔來,佢摸吓阿囝個pat pat,知個仔介咗片,就話'好野喎,唔駛用片'... 而個姑仔仲好似發現新大陸咁語氣話'冇著片嫁!' 我真係心諗,你班人都傻既...戒咗成年啦...佢地一早知.仲搵野嚟講. 好c煩.

公爵府

我奶奶都講以前我老公2兄弟一歲就戒哂片, 以前啲人係咁, 不過佢冇迫我同阿仔戒, 我同佢講而家啲人歲半先學戒片, 我奶奶好尊重我哋, 仲成日買片比我仔。

你可以同你奶奶講, 啲片係你比錢買唔係佢比錢, 你唔介意比錢到bb大個啲先戒片喎, 不過最緊要唔好凍親bb。
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

洋房

佢地兩個真係痴線

首頁

尾頁

跳至