時政擂台

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

littlesister 發表於 17-3-29 00:37
日防夜防,家賊難防,鎖住都有人偷野,反政府又要做政府工,真係唔明點解可以咁無恥
...

咪係!政府內部太多衰格嘅內奸,咁又比佢成功製造話題去鬧政府,捉出嚟要嚴懲啦。

禁止訪問

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

puzzledmama 發表於 17-3-28 22:22
其實政府內部好多內鬼,高中低層都好多黃巾賊(emoji)

x 2
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

聽新聞講, 上咗鎖, 而資料係加密咗,
偷咗電腦重要有密碼先睇到資料, 如果對方係為咗啲資料

上鎖, 加密, 門外有閉路電視, 佢哋又唔係隨便放, 或者跌咗係街邊
應該重要點樣再做好d, 可以再建議, 而唔係話佢哋

如果以樓主既logic, 以後佢屋企俾人爆格,
唔理你係咪已經鎖好門窗, 一定都係你錯

禁止訪問

水晶宮

jasonhon88 發表於 17-3-29 09:14
聽新聞講, 上咗鎖, 而資料係加密咗,
偷咗電腦重要有密碼先睇到資料, 如果對方係為咗啲資料

閉路電視……喺投票前兩日會展投票主場已拆哂閉路電視做好投票保密工夫。唔知亞博個場作為投票backup場地有冇拆閉路電視喇……

禁止訪問

複式洋房

牛子 發表於 17-3-29 09:46
你quote一個新加坡ge commission把鬼?

亂咁拋書包

水晶宮

有內鬼想政府咩鑊

禁止訪問

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

猶大肯定會有
問題多唔多
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

禁止訪問

琥珀宮

畀面勳章

牛子 發表於 17-3-29 09:46
你quote一個新加坡ge commission把鬼?

好樣衰

琥珀宮

畀面勳章

牛子 發表於 17-3-29 10:12
學你個id話齋:唔好玩啦
人地係PCPD, 你由頭到尾都將人地公署個縮寫搞錯, 又要整個新加坡ge網頁出嚟
我知 ...

由頭到尾都問佢到底人地有邊樣違規,佢就亂 quote 個其他國家既

禁止訪問

水晶宮

吾好玩啦 發表於 17-3-29 10:33
I reckon the same principles on security measures applies irrespective in HK or in Singapore, what ...

好多人嘅重點去哂上鎖嘅房和“加密”嘅資料覺得政府已做足保安程序,但冇乜人理會點解要將無份投票嘅過百萬香港選民資料帶去亞博呢個backup場地,呢d資料同今次選舉有乜關係,政府係咪應該出來交代下呢?

1. 我只知主場喺兩日前已拆哂閉路電視,咁 作為副場地嘅亞博有冇拆閉路電視(我唔知,真心想知) 亞博都係一個交通方便嘅地方,有跨境巴士直上深圳。

2. 所謂“加密”,政府係咪應該交代下用左咩方法呢?用db encryption 定就咁window login set左個password 當“加密”?

3. 過百萬選民資料點解要載係手提電腦hard disk帶去亞博?又唔帶去主場會展?呢d資料同今次選舉有乜關係?

呢d關乎全港過百萬選民個人資料,有哂全名,地址,id no.....,作為市民對今次事件關心、要求政府詳細交代好正常啊……

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至