夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

FennieMan 發表於 17-4-7 15:29
我明你呀!人人都話我老公寵我到上天,唔使做,可以做少奶奶,又有工人用,一年去幾次旅行,手袋,首飾任 ...

其實你有咁好的後盾就最好發展下一些舒服的事業,我都計劃做緊,靠自己最好,年會老,點keep都無用。

珍珠宮

減齡達人勳章

小小bb 發表於 17-4-7 15:40
其實你有咁好的後盾就最好發展下一些舒服的事業,我都計劃做緊,靠自己最好,年會老,點keep都無用。
...

其實今個暑假後,對女都升中學,所以都有打算搵嘢做,老公亦話如果要做生意,都冇問題。但做咗ftm 甘多年,真係唔知可以做咩?我都知靠自己最好,年老都有保障。

公爵府

FennieMan 發表於 17-4-7 15:58
其實今個暑假後,對女都升中學,所以都有打算搵嘢做,老公亦話如果要做生意,都冇問題。但做咗ftm 甘多年 ...

一齊努力。

以前我好守舊,以為有老公錫就可以過一世,現在才發覺要做獨立女性才是最好的選擇,因為人人都會變,只有自己對自己不變。

大宅

見太多周圍放閃的女人,最後離婚收場
JM 我唔係咒你,唔好誤會
人愈大,愈覺得好多野唔駛打開肚皮畀人睇
做女人最好有兩手準備,做好自己,保持外、內在美。
祝福大家

大宅

回覆樓主:

10個男人,9.5個都係賤,仲有嗰0.5個係度諗緊點樣可以賤

禁止訪問

大宅

金牛座 發表於 17-4-7 20:14
好認同,男人信唔過,女人最緊要有私房錢,靠自己穩陣

講得好
有時前人講的野係對既
男人靠得住豬拿會上樹

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

bbchingnam 發表於 17-4-7 00:15
前幾日睇咗吳彥祖同古天樂套《單身男女》,古天樂話十個男人九個去滾一個諗緊,女主角話佢要去搵第十一個, ...

或許你真是人生贏家吧,
時間會證明一切。

大宅

回覆樓主:

響Bk哭訴老公有外遇的,十個有八個都話出事前老公係公認的絶世好男人......

子爵府

bbchingnam 發表於 17-4-7 00:15
前幾日睇咗吳彥祖同古天樂套《單身男女》,古天樂話十個男人九個去滾一個諗緊,女主角話佢要去搵第十一個, ...

期望越大失望越大

大宅

回覆樓主:

如果感到幸福既,就要盡情enjoy下而家既感覺啦。
不過,真係男人會愛一個女人,唔攪其他女人,我就有保留啦!唔係話唔去信自己老公,但要自己有後著,兩手準備係必須。
我自己,老公講咩我表面上相信,心底裡會去用腦分析,會懷疑但不會表露。必須金錢上要獨立,要工作絕不做ftm! 預備定有一日c6反轉豬肚。
老婆對男人黎講,絕對可以由第二個代替,最緊要越後生越好,越有身材越正。

男爵府

jessica1128 發表於 17-4-7 21:20
響Bk哭訴老公有外遇的,十個有八個都話出事前老公係公認的絶世好男人......
...

其實「絕世好男人」根本係極違反男人天性。出事率高,因為太抑壓。

你話我老公唔係「絕世好男人」,因為鍾意飲酒,or 鍾意同班男人落bar 吹水,有時口花花,唔鍾意同老婆連體嬰,鍾意有自己空間⋯⋯etc etc反而呢個老公較似一個「人」,較合理,較貼地。出事機會反而少D,因為佢平時可以喘口氣。

大宅

回覆樓主:

一日唔死,都唔能夠蓋棺定論; 甚至個男人可以呃你一世。
我淨係知道中上環區,鰂魚涌區及其他工商業區 有好多一樓一, 每到中午食飯時候,人來人往,穿梭不斷。 啲所謂好男人要偷食,真係易過借火, 神不知鬼不覺。

公爵府

Hotpot-baby 發表於 17-4-7 23:05
其實「絕世好男人」根本係極違反男人天性。出事率高,因為太抑壓。

你話我老公唔係「絕世好男人」,因為 ...

表面好男人、和表面不是好好的男人,其實說穿都是男人。出軌比率是一樣的,只是一個誠實的表現自我個性,另一個虛偽。

水晶宮

jessica1128 發表於 17-4-7 21:20
...

絕對認同!就係咁先更加接受唔到,打擊更大

男爵府

小小bb 發表於 17-4-7 23:24
表面好男人、和表面不是好好的男人,其實說穿都是男人。出軌比率是一樣的,只是一個誠實的表現自我個性, ...

表面好的男人,要帶假面具,要花更多energy 去抑壓自己,一有缺口,破功機會更大。

公爵府

Hotpot-baby 發表於 17-4-7 23:33
表面好的男人,要帶假面具,要花更多energy 去抑壓自己,一有缺口,破功機會更大。
...

但我見更多口花花,但又扮是會講不敢做的男人比虛偽男人滾得更勁。我認為任何男人都用下面思考,無準則可言。

男人為去滾講的大話多到不得了,其實女人被愛情蒙蔽了才相信,清醒後想想破綻真係好多。

子爵府

回覆樓主:

個男人咁叻,呃到女人一世都係幸福
唔知=無
相信個男人一心一意愛自己
係一種幸福

侯爵府

恭喜你
鄧你開心

公爵府

eggpudding 發表於 17-4-8 00:01
個男人咁叻,呃到女人一世都係幸福
唔知=無
相信個男人一心一意愛自己

其實講大話嘅男人即係仲想留响屋企。嗰啲連大話都唔講即是攤牌走人。

我好憎我老公要講大話,但d大話破綻太多,完全不合邏輯。好想佢記得自己講過的所有大話,不要經常自打嘴巴(應該是講得太多,但又記性差。),我都好想佢可以扼我一世令到我依個美夢唔會醒。而家醒左又訓唔番,好慘慘豬

首頁

尾頁

跳至