夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

agotagugu 發表於 17-5-10 18:33
我唔係呢啲人,我根本唔會咁做,佢對我唔住唔代表我要反擊對佢唔住。過唔到自己,反而呻笨點解第一次發生 ...
你誤會左,我唔係叫你紅杏出牆我係話你50未算好老,可以同C6分開搵過個。
我有個朋友,孫女都有先同C6分開,
現在又已再婚,仲成日在fb post旅行相。
不過佢個人好開朗和活躍,
你都要正面D。

男爵府

DHA勳章

但唔明點解個女人有你家姐電話同埋搵你家姐唔係搵你

別墅

Leeleelau 發表於 17-5-10 21:23
但唔明點解個女人有你家姐電話同埋搵你家姐唔係搵你

佢用messenger搵我家姐,佢想同我家姐講左最壞情況,等我家姐勸我離開,我家姐同我講完,我咪返屋企嘈佢,嘈完之後,就冇人再騷擾我,咁証明啲咩。

大宅

回覆樓主:

你當同屋主囉!最好食佢住佢,唔好同佢有性行為,just to say hi! 大家各自生活

瑪瑙宮

agotagugu 發表於 17-5-10 21:28

佢用messenger搵我家姐,佢想同我家姐講左最壞情況,等我 ...

其實係咪你老公黎架? 个女人點知邊个係你家姐, 係都係你老公話佢知姐.

別墅

Nancy20090615 發表於 17-5-10 21:36
其實係咪你老公黎架? 个女人點知邊个係你家姐, 係都係你老公話佢知姐.

其實中間發生左太多嘢,佢應該係我老公手機知道我fb,根住佢冒充我朋友去add我,我開頭唔知咪當佢朋友add左,根住佢扮可憐同我講話佢有婚外情想搵人傾偈,咁我咪一直係fb喥同佢傾,講左啲我以前發生既事,後來佢成日講話喺街喥撞到我老公同個女仔一齊,有次我頂唔順,心諗邊有咁橋,我直接打俾呢個朋友,佢同我講話佢冇同我講過嘢,我先至知道我一直傾訴對象喺一個我唔識既人。我覺得好恐佈,點解可以咁,根住佢開唔同既account 去add我,務求要將我老公既事全部話俾我知,因為傾訴中,我同佢講過,如有再犯,我一定走,所以佢想盡辦法要爆佢啲嘢,但係佢又冇諗過我一睇到,我就會同個男人講,個男人驚咪即刻叫佢收手,所以而家靜左。因為佢知道個男人會因為我嘈而有機會唔要佢,但係佢又唔肯同佢斷,我踢一次,只會收得更密,我亦都知佢成日上我屋企攪嘢,我睇吓自己幾時忍唔住,佢甚至喺我支神仙水都加左嘢我都知,我有諗過喺屋企裝部攝錄機,影低曬然後擺上網,等佢哋知醜.但係我仲要生存,咁樣做咪盞我自己都會冇面。所以都係嗰句,唔知點做。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實層樓你有名架嘛樓主? 即使未供完最多咪賣分返一半,你有兩姐離左婚佢地有冇伴? 冇既可以考慮一齊住有照應啫,夾返租。我覺得50歲應該率性而行,難聽講句咪仲有20-30年命,咁寧可分開費事間唔中有無謂人煩自己又煩埋自己家人

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

agotagugu 發表於 17-5-10 22:12
其實中間發生左太多嘢,佢應該係我老公手機知道我fb,根住佢冒充我朋友去add我,我開頭唔知咪當佢朋友add左 ...
上你屋企搞野?點忍呀。你C6連爆房錢都慳,完全唔尊重你,
晨早應該離婚。

別墅

rayrayus 發表於 17-5-10 22:14
其實層樓你有名架嘛樓主? 即使未供完最多咪賣分返一半,你有兩姐離左婚佢地有冇伴? 冇既可以考慮一齊住有照 ...

我家姐各自有樓,因為佢哋係職業女性,我就唔同低級職員,層樓有名,係分一半,但係供左幾年,就算賣左都要還錢俾銀行,仲邊有錢分,到時真係瞓街

琥珀宮

回覆樓主:

同屋主

大宅

agotagugu 發表於 17-5-9 22:35
我老公出面有個女人,其實之前佢有前科,我哋差啲離婚,離婚申請都遞埋,在申請期間,佢講番好多以前捱過既 ...

睇返你舊post,你有個仔?!

男爵府

開心吸收勳章

隻雞都好識玩手段!其實就咁睇你同你C6都唔想離婚,只不過隻雞成日想激你離嗻。佢激得你,你都激得佢㗎!你同你家姐夾定,隻雞再搵你家姐講廢話激你時,你家姐就話:「唔洗講咁多嘢比我妹聽啦,佢聽唔入耳㗎,佢老公一句話最愛都係佢,佢就信曬唔會離婚㗎啦!況且佢老公出面又唔只你一個小三,又小四,小五咁,近排個小四重打過電話比我個妹添⋯⋯⋯」等隻雞都覺得自己比你C6呃緊,激死佢!另一方面,你自己都要儲返個錢傍身,男人信唔過,更何況你而家咁嘅情況。之前見有jm 講,就算超級市場做份收銀,都有萬幾蚊個月,touchwood 到最後都要賣樓離婚的話,比幾千蚊你家姐做租,暫住佢屋企再揾社工幫忙。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

agotagugu 發表於 17-5-10 22:29
我家姐各自有樓,因為佢哋係職業女性,我就唔同低級職員,層樓有名,係分一半,但係供左幾年,就算賣左都 ...

既然係咁就只有當佢透明啦,不過都要擔心佢總有一日玩著個手段更好既女人真係說服到佢入紙離婚,所以樓主你都要諗下後路有心理準備

瑪瑙宮

agotagugu 發表於 17-5-10 22:29
我家姐各自有樓,因為佢哋係職業女性,我就唔同低級職員,層樓有名,係分一半,但係供左幾年,就算賣左都 ...

番屋企攪咁賤? 為層樓屈落去, 值得咩? 你話等佢份退休金供埋層樓, 到時會唔會佢唔郁份退休金都係賣樓離婚?

不過, 點解你地結婚廿幾年有工作無小朋友, 聽落都無乜積蓄, 你話用 SKII , 你平時係咪大洗慣? 無小朋友真係無乜理由無錢剩.

別墅

Aprilacm 發表於 17-5-10 23:02
睇返你舊post,你有個仔?!

我借朋友個account黎用,諗住呻吓。

大宅

個個俾人翻舊post 就話借人account 嚟用

瑪瑙宮

愛狗mama 發表於 17-5-11 11:17
個個俾人翻舊post 就話借人account 嚟用

个个朋友又咁容易肯先奇

伯爵府

agotagugu 發表於 17-5-9 22:35
我老公出面有個女人,其實之前佢有前科,我哋差啲離婚,離婚申請都遞埋,在申請期間,佢講番好多以前捱過既 ...

自己存多d錢,女人有錢就有安全感

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

soso1227 發表於 17-5-10 22:19
上你屋企搞野?點忍呀。你C6連爆房錢都慳,完全唔尊重你,
晨早應該離婚。
...

真係無可能忍到,而且是進行式⋯⋯

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

離婚時退休金都可以分的。

首頁