自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

DoReMi媽媽 發表於 17-5-24 18:12
好大機會係脊椎問題,做返啲針對矯脊運動先係根本,youtube好多有關哩方面嘅資訊,有啲可能係好簡單嘅運動 ...

我有, m到前已開始痛時我已上youtube搵過黎做, 可能因為咁m完後無咁痛, 但都仲有痛。。。今日chok到後想再做, 但痛到做唔到

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

clybaby 發表於 17-5-24 18:26
我有, m到前已開始痛時我已上youtube搵過黎做, 可能因為咁m完後無咁痛, 但都仲有痛。。。今日chok到後想再 ...
咁你睇醫生先,排除咗其他問題,證實只係脊椎問題,再針對做運動。

大宅

樓主我情況係四月份開始到依家情況同你一模一樣

開頭以為m到痛...點知m到完都痛但接受到的...到左今個月我病左又咳又打噴嚏痛到好辛苦...痛到連坐係到都有撕裂既感覺...因為我冇唸過睇西醫...朋友介紹左我去旺角針灸加推拿...不過就400蚊一次...因為保險唔包...我依傢就去左睇骨科因爲保險包...骨科都係見醫生、照X光...照完佢話我骨冇事...食藥...物理治療同埋多訓床休息,兩者比較我覺得針灸快見效啲...如果你想要我既醫生資料可以pm我

男爵府

針灸

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

跌打效果會快過物理治療,長遠就自己做多d脊椎運動鬆弛同強化返有關肌肉

大宅

baby21082016 發表於 17-5-25 00:06
樓主我情況係四月份開始到依家情況同你一模一樣

開頭以為m到痛...點知m到完都痛但接受到的...到左今個月我 ...

情況真係好似, 不過我住新界又湊兩個仔好難出到旺角, 我去睇西醫先, 謝謝你~

珍珠宮

回覆樓主:

我之前又係咁,照左x-ray都無結果,醫生話xray睇唔到軟組織的,不過佢轉介我做物理治療,而我同時搵左中醫做針灸。物理治療師要我做佢指定既伸展運動,仲有熱敷及電療。在家可用暖水袋敷下

大宅

睇跌打好D WOW .
我睇開個果醫師係大圍.
你要我可以比資料你

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

clybaby 發表於 17-5-24 15:27
某日開始條腰開始痛, 之後愈黎愈痛, 以為m到腰痛, 但m完係無咁痛, 但都仲有痛, 今朝打個乞嚏chok到條腰就衰 ...

我都試過 腰痛到企唔到郁唔到 好似斷左咁 ,去睇跌打㸃知仲嚴重左 ! 跟住去睇西醫 食止痛消炎(唔記得有冇打針)後好快冇事

首頁

尾頁

跳至