自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

南丁媽咪 發表於 17-5-28 10:36
我明後生體力好,年紀大又怕機器壞,
但我屋企36歲,成日想識男人結婚(佢已有2個細路),所以今次搵工人年紀大 ...

我個個都係老工人、全自動波工作、係香港做左好多年連維修都識,又吾會黑面、身體都健康無話老就要成日睇醫生或病,講彩數吧
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

但我屋企36歲,成日想識男人結婚(佢已有2個細路),所以今次搵工人年紀大 ...

我屋企既工人52歲,冇結婚,做野勤力,手腳乾淨

琥珀宮

2年前請呢個39歲,今年41歲,有一個仔,係間中冇記性,其他都好好。

上一個做咗18年,到50幾歲又高血壓,驚驚,滿第9個約唔續雖然佢想繼續,所以唔好請咁大年紀,如果係有排都需要請工人嘅話。30尾最好。

大宅

工人入職時42歲,而家接近50歲!
我鐘意舊果代人識分吋,恭敬好多

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

大年紀一啲的一般都比較定性,冇啦啦搞大咗個肚既機會唔高,搞 阿 sir 既機會都大大減少

珍珠宮

減齡達人勳章

我個請時36,而家44, 佢兩個女都大學畢業,身體冇問題好少病痛,體力就一定冇之前甘好。
如果要湊nb 或幼稚園,就真係要搵個有體力,唔多唔少,同個細去公園玩,要追跑跳,出街又要抱抱

珍珠宮

做嘢講心及責任感,同年紀冇關,我以前工入三十多跟到我四十多,體力各樣也 ok 的!

大宅

我嗰個已經 46,做咗好多年,啱啱又再續約。我 d 小朋友已經讀緊中學,工人姐姐主要係洗衫煮飯同做家務,體力應付到。如果要湊一兩歲嘅,成日追趕跑跳碰,我會揀 below 40。

侯爵府

牛年勳章

我姐姐42好有經驗,做過幾份長約,煮食一流,家務快手,醒目,主動,態度好,知分寸,好滿意

翡翠宮

回覆樓主:

我姐姐 over 50, 已幫我手 over 10 yrs, overall 幾好。

公爵府

呢個年紀最好。 我要再請工人的話,都會要求40以上

子爵府

請過40+,不過今年搵夠無續約

今年請左兩個23/31,好明有分別。年紀大好醒目,做野有分數

公爵府

回覆樓主:

我個工人由39做到而家47. 好ok. 仲做得唔錯

珍珠宮

「屋企36歲,成日想識男人結婚(佢已有2個細路)」啫係姐姐離左婚?

我屋企姐姐剛來做時40歲,年紀有返咁上下,吾會成日諗放假或搵男友,有三個女要養,佢只係想賺多啲錢返屋企,做嘢會自動自覺,可能佢細女同我仔同年,佢好錫我仔,會陪我仔畫畫,我仔又會教佢寫中文(簡單嗰啲),兩個感情不知幾好

男爵府

我個菲傭來我家時36歲,做了8年,走時44歲,完全冇問題。現在已去了外國打工4年,除正職外,放假仍估兼職賺錢,很勤力呢

男爵府

回覆樓主:

我嗰個44, 暫時都OK

子爵府

睇人

我以前個工四十幾,都去溝仔

伯爵府

回覆樓主:

我當年請的菲姐姐41,湊我女4個月大,一般家務和煮飯。一直做左6年。體力無問題,佢話屋企耕田辛苦好多。我女午睡佢仲可以抖下架。

大宅

年紀大最大問題係不容易改變舊思想,覺得一向咁做都冇問題,難報受批評及新事物。

子爵府

睇你嘅小朋友幾多歲

如果五歲樓下,又要抱又要追,30幾歲體力好啲會應付到。年紀大嘅真係會辛苦

首頁

尾頁

跳至