自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

玩具勳章 冬日勳章 畀面勳章

LUNCH, 老細見公司有人, 會問公事, 叫你幫佢叫外賣, 或叫你幫手送野比佢D FD, 講明叫你2點到, 但係公司行去要15分鐘. 仲有佢明知你會留係度食飯, 就會叫FD LUNCH HOUR 送野上黎, 話唔好阻佢D FD返工.

所以我全公司都唔肯留公司食LUNCH.

大宅

Jessietai 發表於 17-6-8 23:54
我哋都係咁,我哋會塞住耳筒,煲晒劇好投入嗰種,當聽唔到佢叫又或反應好慢:叫我?等佢知我哋仲係食晏時間 ...

我以為有個衰老闆
見到我伏低訓覺
會敲我張枱叫醒我

有時係唔急既野
有時係冇事搵我
好憎佢

伯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

我公司5位同事連我都係公司lunch, 老細及佢老婆都唔會搵我地做野, 因知道係我地既休息時間

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

你下次笑笑口答佢, 食完飯先講公事啦

公爵府

回覆樓主

我有同事極速食完即刻離開office 去逛,就係避開老闆。

公爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

我認我犯賤, 我老闆好忙又好常出差的 ,如佢在公司時我要做妹仔買外賣,所以通常我都會留在公司午餐。 佢有時都會叫做野。但佢好識做 會唔該前唔該後,
唉 ,唔好話午餐要工作,放假 或放工後,有時都問我野, 佢太忙啦,我做得佢秘書就要預埋依d 超時工作

greenpea    發表於 17-6-9 20:29

水晶宮

ms_maybb 發表於 17-6-8 23:49
反而最鐘意係公司lunch,大把人出曬去,做自己野最自在

講電話又可以大声d

首頁

尾頁

跳至