自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

yyy係有工開的c9 段估5會借 mouth:
原帖由 szeyee1999 於 09-1-18 20:39 發表
咁似收數佬搵人既方法既,我都覺得似yyy爭人錢多d.
得意事來,處之以淡。失意事來,處之以忍!

男爵府

醒目開學勳章

原帖由 lok^^b 於 09-1-18 16:43 發表
yyy係有工開的c9 段估5會借 mouth:mouth:" />

係佢d親朋戚友都有可能
不過有工開既c9點解唔會借$?

子爵府

距行爲良好吖mouth:
原帖由 beemabeeba 於 09-1-18 20:51 發表

係佢d親朋戚友都有可能
不過有工開既c9點解唔會借$?

子爵府

頭後同yyy 原來距同其他親戚都係同一時間接到呢個電話mouth: mouth: 而最大嫌疑借錢個位
實牙實齒話無借到

民房

我以前都收過呢一類電話,仲要係成家人在差不多時間都收到,我雖然同我父母住唔同地方,但對方都知,我仲白痴到話埋公司地址比佢知,因為我正等緊一個身體檢查報告,以為佢係,佢又講得出我老公個名(只差一個字),當然最後佢地無人出現,後來先知,我父母及妹妹都收到呢個電話,我即刻上網查,多數係有人用左我地d資料去借大耳窿,我地當然估到係邊個,因為佢先至唔識讀同寫c6既名其中一個字,所以一定係佢,不過佢死唔認都無辦法,好彩最後無事,如果唔係我當時就一屍兩命, 下次大家收到呢d電話唔好彩佢地,政府的郵件係由HK POST送的。

子爵府

係咯 2+就係幾個親戚都接到mouth:
你可以估到邊個借錢 但我地都5知邊個mouth:
原帖由 hahatang 於 09-1-18 21:05 發表
我以前都收過呢一類電話,仲要係成家人在差不多時間都收到,我雖然同我父母住唔同地方,但對方都知,我仲白痴到話埋公司地址比佢知,因為我正等緊一個身體檢查報告,以為佢係,佢又講得出我老公個名(只差一個字),當然最後佢地無人出 ...

子爵府

最後無事 係無借到錢?借唔到?
原帖由 hahatang 於 09-1-18 21:05 發表
我以前都收過呢一類電話,仲要係成家人在差不多時間都收到,我雖然同我父母住唔同地方,但對方都知,我仲白痴到話埋公司地址比佢知,因為我正等緊一個身體檢查報告,以為佢係,佢又講得出我老公個名(只差一個字),當然最後佢地無人出 ...

民房

我估佢有借,不過佢有還,好多野大家都估到,警告佢自己攪掂佢,如果唔係就會好嚴重,仲慘過比大耳窿追佢數

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

敵不動.我不動.敵動.我

大宅

我以前係財務公司做既,担保人係要親自簽名攞埋id copy既,所以事主無可能唔知,呢個可能性不大,我睇都係比人填左資料做資詢人多,資詢人可以完全唔知情況下,比人攞曬資料,不過嗰d資料極其量都係姓名電話地址,手提&公司電話,而財務公司staff係會打黎借d意confirm下d料,借款人唔還錢都唔駛上身,不過係會打黎煩下你,叫你幫手搵佢還錢甘囉

珊瑚宮

原帖由 lok^^b 於 09-1-18 16:34 發表
咁我可以做d咩
打番你個親戚到,問佢有無件郵件係寄去你到,(順便睇下你親戚會唔會唔自然)因為而家明顯係財務打比你呀

公爵府

畀面勳章

最好直接同yyy講有財務打黎對地址, 問佢咩事

子爵府

打左啦mouth: 有幾個親戚同時接到呢個電話
原帖由 phoebelamlam 於 09-1-18 23:51 發表
打番你個親戚到,問佢有無件郵件係寄去你到,(順便睇下你親戚會唔會唔自然)因為而家明顯係財務打比你呀

子爵府

yyy都有份接到電話mouth: 距都唔知發生咩事
原帖由 noodles9112002 於 09-1-18 23:58 發表
最好直接同yyy講有財務打黎對地址, 問佢咩事

子爵府

做唔到擔保都無咁驚 只但係個地址比人知道又煩吖
原帖由 Maggie519 於 09-1-18 22:59 發表
我以前係財務公司做既,担保人係要親自簽名攞埋id copy既,所以事主無可能唔知,呢個可能性不大,我睇都係比人填左資料做資詢人多,資詢人可以完全唔知情況下,比人攞曬資料,不過嗰d資料極其量都係姓名電話地址,手提&公司 ...

禁止訪問

子爵府

2+想動都動唔到
原帖由 baby_happy 於 09-1-18 21:35 發表
敵不動.我不動.敵動.我

子爵府

多得距唔小
原帖由 EVA222 於 09-1-19 00:43 發表

我個發瘟叔仔就係報我電話,我完全不知情,攪到有個男人,打了多次用粗口兇我還錢,關我鬼事呀!最後不了了之,可能我老公幫佢攪掂左條數.

子爵府

可能係你個yyy親戚去財務借錢用左你d資料比人,
你問下你親戚啦.我試過c6去財務借錢時,用左我d資料,
人地即時打電話搵我,問要搵xxx,我話我係,
佢地就即刻cut我線,之後c6同我講佢咩時間去左財務,
我至知cut我線ge係財務公司,財務d人真係奸,
唔會話搵你乜事架,但係到追數果時搵你,
就要你搵借錢個人聯絡佢地,就算話冇同借錢果個人聯絡,
佢地都一樣不停搔擾你,因我朋友前夫試過用我朋友資料借錢唔還,d財務就不停咁搵我朋友,攪到要報警咁滯,
後黎朋友搬左,電話換埋至冇事.

原帖由 lok^^b 於 09-1-18 16:29 發表
yyy係我好親的親戚,我5聼過距話問人借錢吖mouth:mouth:" />

子爵府

mouth: mouth:

挨年近晚攪d咁嘅野,比我知道係邊個
原帖由 yoyomum2002 於 09-1-19 02:36 發表
可能係你個yyy親戚去財務借錢用左你d資料比人,
你問下你親戚啦.我試過c6去財務借錢時,用左我d資料,
人地即時打電話搵我,問要搵xxx,我話我係,
佢地就即刻cut我線,之後c6同我講佢咩時間去左財務,
我至知cut我線ge係財 ...

首頁

尾頁

跳至