美容扮靚

跳至

首頁
12345...26

尾頁

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 wuchumama 於 09-2-10 02:24 發表

funny,
你可以在yahoo search Website.還可以在網頁問問題.
我知荃灣有分店.(我係度見營養師的).
我亦知你可以作免費的評估先.(我既case係咁, 最好問問先) ...

我都有上去睇過.....
你唔講,我都冇留意開多左間荃灣舖tim....mouth:

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

請問是否有人介紹會平d?

大宅

想問吓!! 我做sales的,只可以有一餐自已帶飯,晚餐要食街外嘢,會有影響嗎?

禁止訪問

禁止訪問

洋房

今日我見左營養師
一如所料, 重左... 但係脂肪比率係keep住下跌,
佢安慰我可能因為我食好多咸味既野所以水腫
不過都比佢話我食太多零食(我既零食係梳打餅)
點都好啦, 脂肪下跌都算係好事黎既, 不柱我咁搏命戒口唔食肥唔食甜...

大宅

我又想減呀, 請問仲有冇資料可提供呀?!

大宅

肥豬皇,
你可以打比營記電話預約評估, 再作考慮. 若你想有優惠,我可以比會員no.你添.

原帖由 肥豬皇 於 09-2-13 00:14 發表
我又想減呀, 請問仲有冇資料可提供呀?!

大宅

原帖由 wuchumama 於 09-2-13 11:27 發表
肥豬皇,
你可以打比營記電話預約評估, 再作考慮. 若你想有優惠,我可以比會員no.你添.

wuchumama, 多謝你回我pm, 比個nbr 我, 我擒日打左去啦, 都係你所講荃灣果間....hehe, 其實打去時都幾驚, 好彩接電話果個女仔, 勁好人 , 我問好多野,佢都冇嫌我煩, ....我約左下個禮拜一上去見, 見完再上o黎報告下...

大宅

原帖由 haruko 於 09-2-11 23:35 發表
今日我見左營養師
一如所料, 重左... 但係脂肪比率係keep住下跌,
佢安慰我可能因為我食好多咸味既野所以水腫
不過都比佢話我食太多零食(我既零食係梳打餅)
點都好啦, 脂肪下跌都算係好事黎既, 不柱我咁搏命戒口唔食 ...

你好, 我終於約左喇, 下星期一見,
係呀...原本仲要睇埋脂肪比率架, 我係屋企淨係...睇到kg咋,即重2磅又唔開心, 輕2磅又開心番果d...hehe, 完全冇諗過會係水腫law....

等我星期一見完再上o黎同你分享下.....
見到你o既post.....哈哈.....講真, 比左d減肥動力我..

子爵府

我都約左下星期六,我想問係未會比餐單你跟住食 ? 幾耐時間可以減到 ?周埋要幾錢 ? 可以pm個no比我嗎 ?

洋房

原帖由 manyan314 於 09-2-13 11:43 發表

你好, 我終於約左喇, 下星期一見,
係呀...原本仲要睇埋脂肪比率架, 我係屋企淨係...睇到kg咋,即重2磅又唔開心, 輕2磅又開心番果d...hehe, 完全冇諗過會係水腫law....

等我星期一見完再上o黎同你分享下.....
見 ...

因身我第一次去見我脂肪比率有成30.x咁多
而家跌到得29度, 我諗都算係好事黎既
記得第一次見完佢之後我因為食左buffet同埋d團年飯, 即刻又標高左.. 所以真係見到你食過咩的
佢會叫你mark底你每日食過乜野, 想寫少d都唔得

子爵府

原帖由 somichi 於 09-2-10 13:15 發表
我老公join咗9個月plan,而家都減咗around 50lbs,最近睇醫生bodycheck 話佢d膽固醇,血壓,血糖,尿酸好番好多,應該唔洗食藥,我哋總算鬆口氣

haha想起都覺得好好笑,佢成日要返大陸,次次比營養師話,但係佢都唔係跟得好好 ...

請問你先生在哪兒減肥?麻煩你pm詳情給我!Thx!

複式洋房

我教會團契有個團友是 freelance 營養師,除了自己有一班客外,她已成功幫2名團友瘦身。有需要可幫你問。

子爵府

老公和我冇見營養師,但睇很多營養、減肥、運動的書和雜誌;老公成功減了3吋腰圍,我減了10+磅,完全是我們的努力。

控制飲食:
少常多餐,低糖、低脂、低鹽、高纖,絕不可餓,當然學識計卡路里最好。

運動:
唔做運動很難消脂,一般强健心肺運動如:跑步、游泳、step aerobic,如加strength training (舉輕量瓦零)可結實肌肉。

起初好似好辛苦,但持之以恆,一定可擁有你的dream body,雖然我生了二個仔,穿三點色身材都ok,胆量則另計。

大宅

我得112lbs, 5尺三高,想減八磅,背同肚好肥,睇乜書好???
原帖由 cookingmama88 於 09-2-13 22:33 發表
老公和我冇見營養師,但睇很多營養、減肥、運動的書和雜誌;老公成功減了3吋腰圍,我減了10+磅,完全是我們的努力。

控制飲食:
少常多餐,低糖、低脂、低鹽、高纖,絕不可餓,當然學識計卡路里最好。

運動:
唔做運動很難消脂,一般强 ...

大宅

原帖由 凱文ma 於 09-2-14 17:31 發表
我得112lbs, 5尺三高,想減八磅,背同肚好肥,睇乜書好???

買了不少的坊間減肥書, 都好以唔Work. 尤其是在平台期減來減去都減唔到. 我的營養師話, 有些減肥方法雖有效但容易體重反彈, 甚至會影響健康添. 各位小心

子爵府

原帖由 凱文ma 於 09-2-14 17:31 發表

你的體重已算標準,真的較難。Make the cut: The 30 day diet and fitness by Jillian Michaels 係專教人減最後10磅,Jillian Michaels 係美、加和澳洲好出名的trainer,佢係NBC的真人show "Biggest Losers" 裏面幫D 300+磅的參賽者用運動和良好飲食方法減肥,有很多成功例子。

禁止發言

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

Who is your consultant?

原帖由 tata8727 於 09-2-14 23:28 發表
我都減著肥兩年啦, 由139磅減到102磅, 腰圍由31寸減至26寸, 而且一路keep 住無返彈,我要好多謝我的顧問,

首頁
12345...26

尾頁

跳至