跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

暫託要比膳食費.
鄰舎都有,只要小朋友足2y,而家庭環境有須要便可申請.
但一般會同 k1 小朋友一齊上.
應唔會同 n 一齊上堂,因 n 須要人手比其他班多.

樓主,你可以試下繼續揾下心儀幼稚園,到7月時你再周圍去找多次,因果個時候好多學校都清楚仲有冇學位.(因有 d 交左留位費都唔讀)
我朋友試過,四五月周圍問都唔收.
反而到七月佢問生命得下午,三育有上午,所以佢選左三育.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 三個白白豬 於 09-2-17 22:39 發表
暫託要比膳食費.
鄰舎都有,只要小朋友足2y,而家庭環境有須要便可申請.
但一般會同 k1 小朋友一齊上.
應唔會同 n 一齊上堂,因 n 須要人手比其他班多.

樓主,你可以試下繼續揾下心儀幼稚園,到7月時你再周圍去找多次,因 ...
咁其實三育好唔好呢

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

原帖由 wing1028 於 09-2-17 22:46 發表
咁其實三育好唔好呢

其實冇話邊間好唔好.
間間都有人好 , 有人話唔好.
就算肖珍,真光都大把人話佢唔好啦.
個人看法啫.

複式洋房

原帖由 mslo 於 09-2-17 21:07 發表
SORRY 我都想知託兒班係咩嚟,$8/hr 咁平嘅?

服務時間
日間服務:
星期一至五 上午7時30分至下午6時正
星期六 上午7時30分至下午1時正
延展服務:
星期一至五 下午6時至8時
星期一至六 下午1時至3時

服務收費
日間幼稚園服務:
N班(2至3歲)$2432(學費+膳食費)

暫託:每節$16(每2小時為一節)+膳食費$6.4

延展:每小時$13

我朋友個BB一足2歲就每日都帶佢去託2個小時,比佢學
習規舉,每日去,一個月先3-4百元,好過讀N班!

http://www.pokoi.org.hk/tc/services_education2_detail.aspx?id=75

首頁

尾頁

跳至