自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 aling0 於 09-2-10 10:12 發表
我生大仔時係盧醫生開刀的, 手勢好, 經驗夠, 不過宜家佢年紀都幾大吓.....
所以陀第二個時搵咗胡醫生, 雖然到最後我去左政府醫院生, 但我覺得胡醫生都係一個好細心好好的醫生. ...

我個仔都係盧醫生接生,佢手勢真好好同埋經驗夠,最重要係佢好有醫得

大宅

我兩個小朋友都係盧醫生開刀接生,佢好細心,雖然好似年紀大,但就真係經驗夠,手勢仲好好添,我上年3月生細仔個傷口都埋得好好好幼細,兼且佢無其他醫生咁多費用收添呀!

大宅

我生 3 個都係睇胡廣森

男爵府

畀面勳章

我覺得盧醫生唔錯. 雖然我生囡囡時到最後都走左去政府生, 但頭7個月的檢查我一直都是搵盧醫生做的. 佢好好&細心, 亦都講明就算最後唔搵佢接生都冇問題.

原帖由 belo 於 09-2-16 22:17 發表
我生 3 個都係睇胡廣森

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

胡醫生真系好好架,我個女都系佢幫我開刀接生,手勢好好.

大宅

胡醫生is good.

大宅

我而家都book左胡醫生..想聽多d
因為我想開刀~~

水晶宮

我第二胎睇Dr. Wu,好細心,我一開始話佢知會係政府生都無特別野,有問必答,check b重好準,Check唐氏4 D就轉介去另一個醫生(佢話可以唔洗但我自己要求check),話阿B隻腳有幾大,幾重度都好準。因為大仔出世成8.7磅(係東區生),出世時個膊頭kick住搞到產程耐左,所以我入瑪嘉烈生時產科阿頭黎問,佢話第二胎多數重過第一胎,驚我個風險較大,所以問我諗唔諗開刀生)後尾同姑娘講開話佢地知係Dr.wu度睇話阿B大約幾重,d姑娘都話應該唔會錯。(Dr. wu以前係瑪嘉烈度做過。)

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 jk923 於 10-6-14 18:11 發表
我第二胎睇Dr. Wu,好細心,我一開始話佢知會係政府生都無特別野,有問必答,check b重好準,Check唐氏4 D就轉介去另一個醫生(佢話可以唔洗但我自己要求check),話阿B隻腳有幾大,幾重度都好準。因為大仔出世成8.7磅(係東區生),出世 ...

我都係睇胡醫生, 兩胎都係
係呀, 佢check bb重量真係好準架!

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 artfreesia 於 09-2-10 11:19 發表
我睇過胡醫生同林凝芷醫生,
我認為胡醫生好好
林醫生就

我都係兩個都睇過呀.....comments....一樣

不過林醫生份人係串串地, 但都唔係衰人既, 有時覺得佢串得來幾可愛~~

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 mrschan923 於 09-2-9 22:16 發表
I saw Mr. Wu.
He's very nice and responibility. Even I choose the government Hospital to born BB. But He Doesn't mind. He still answer your questions.

The worse point is need to wait if you are the ...

我第二胎等到16week才有得睇呀....

男爵府

2個都係好醫生,我女係胡醫生接生, 12年前我係第一批產婦, 當時荃灣無咩人識佢, 我由鄧錫英醫生轉介比佢幫我生仔...

真係好好人好細心, 好準架, 現在我都keep 住搵佢睇
婦科...

盧醫生都好出名, 佢係荃灣最早出名的婦科醫生, 原先想book佢睇架, 但十幾年前book都好難book

我有朋友當年book 佢, 6點到9點先睇,
最後選左胡醫生, 2個醫生都好好人, 好多人讚...

其實鄧錫英醫生都好好好人,不過聽說佢只接開刀

公爵府

hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章

我睇盧乃本醫生ga,but in 尖沙咀,我囡囡已經12歲。

雖然我講咗會响聯合生,但盧醫生一d都唔介意, 一樣咁細心。

直到宜家睇婦科和年年驗身都係搵番盧醫生。

等待驗證會員

我個仔都係盧乃本醫生接生架, 盧醫生好好, 唔單止照顧得我好好, 連阿仔出世有問題, 佢都有跟足, 好細心, 好有醫德, 收費又唔貴, 真係一個好醫生lor !

大宅

盧醫生好細心 I gave birth to my two kids with cesarean. he tried to charge me as little as he could. yes, he seems old but on the day of operation, he was very energetic, very different from prenatal consultation. a very experienced doctor.

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 莎莎莉莉 於 10-6-14 18:25 發表

我都係兩個都睇過呀.....comments....一樣

不過林醫生份人係串串地, 但都唔係衰人既, 有時覺得佢串得來幾可愛~~

我尋日第一次睇林醫生!
好串啊!!又趕!!

因為我睇開替佢個李醫生勁細心,有耐性,好樂意解答!
佢係廣華醫院高級唔知咩顧問~好得架佢都

男爵府

我2仔囡 都係盧醫生接生, 睇完你呢段message, 令我想起當時剛生完, 可能有情緒的問題, 佢見到我喊, 去安慰我, 當時真係好感激佢.

原帖由 KT0603 於 10-6-15 12:20 發表
盧醫生,但要有耐性等得先好,個個月去探佢都等幾粒鐘.
我大肚唔夠個零月,發燒上身出紅疹,驗血結果我原來無德國麻疹嘅的抗體. 盧醫生好有經驗幫我分析,原來枝針有有限期,鬼叫我老蚝生珠,又唔做婚前驗查咩:heh ...
:-P

禁止訪問

男爵府

我全家女人生BB都是Dr.Lo接生, 他手勢一流, 人又有醫德,唯一是等的時間太長, 當年我生細仔試過等到十二點!

他仲超好記性, 記得問候比細仔大十幾年的表哥點樣, 我地話表哥已經考大學啦!

原帖由 KT0603 於 10-6-15 13:34 發表

係囉! 佢好爸爸FEEL,說話直接得嚟又幾WARM,斷症又準!
一個好醫生除了醫好人,醫好"心"都好重要.
:-D :-D :-D :-D

首頁

尾頁

跳至