自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

係跳舞勁到無人能及~

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 tungtung131 於 09-2-11 16:39 發表
點解咁講? 唔明.

佢細細個就俾 daddy 捉去唱歌, 冇晒童年. 我記得佢老斗經常打佢....

ps 請大家知道的, 幫我答

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原帖由 mat媽 於 09-2-11 04:57 PM 發表

佢細細個就俾 daddy 捉去唱歌, 冇晒童年. 我記得佢老斗經常打佢....

ps 請大家知道的, 幫我答

係呀,成班兄弟都要出黎唱歌( The Jackson 5),細細個就冇左童年,唔肯唱歌或唱得唔好就俾老豆打死。
盡我一己之力,發放正能量!

子爵府

原帖由 召藥師 於 09-2-11 15:50 發表
非常喜歡mj,不過佢一生其實好坎坷、好可憐。

同意!我之前都有誤解左MJ...
有一日心血來潮...想睇下究竟有幾"勁"...
點知一睇...原來真係...好勁!!
睇到佢比人屈佢攪細路同漂白皮膚...好慘呀...
好鐘意佢把聲...可以變化太多唔同既聲線...好叻~
太細個就紅左...唔努力就比老豆打死咁滯...而且佢話過佢老豆睇佢地幾兄弟訓練時...要佢d兄弟睇MJ頭,MJ話自己壓力好大,自己如果做得唔好,會令到兄弟都比老豆打~

其實睇番好多好多資料都係顯示出佢係冇左童年所以令到佢咁鐘意小朋友...佢話...同大人一齊...好多是非,唔知邊個真邊個假?小朋友唔會講大話,唔會呃佢...

我去開一個大陸網站,算叫做"大陸既MJ管方論壇"~
個管理員講野比較中肯!
唔會偏幫MJ一味只話MJ係岩既...
所以我日日都要去幾轉...哈哈~

大宅

舞台上既佢真係好勁,我好細個已經好鍾意佢..有儲佢既黑膠牒(我唔係好老架咋)
我成日同我老公講,如果佢唔係咁早去整容,遲多10幾20年先去韓國整,應該會好過依家100倍...

瑪瑙宮

好媽媽勳章

請問你可唔可以 share 下個個 china web 呀 ??

我其實都幾鐘意佢架 ..... 不過可能真係紅得太快
同埋突然間太多太多 $$ , 所以壓力真係太大 lor !!

原帖由 kawai928 於 09-2-11 17:15 發表

同意!我之前都有誤解左MJ...
有一日心血來潮...想睇下究竟有幾"勁"...
點知一睇...原來真係...好勁!!
睇到佢比人屈佢攪細路同漂白皮膚...好慘呀...
好鐘意佢把聲...可以變化太多唔同既聲線...好叻~
太細個就 ...

男爵府

畀面勳章

I loves his song "You are not Alone" and "Smooth Criminal" MTV

But it's a pity that he was a black~~

子爵府

原帖由 666wing 於 09-2-11 17:32 發表
I loves his song "You are not Alone" and "Smooth Criminal" MTV

But it's a pity that he was a black~~

可憐的不是因為 mj 是黑人, 而是他不接受自己是黑人.

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

原帖由 可兒 於 09-2-11 17:23 發表
舞台上既佢真係好勁,我好細個已經好鍾意佢..有儲佢既黑膠牒(我唔係好老架咋)
我成日同我老公講,如果佢唔係咁早去整容,遲多10幾20年先去韓國整,應該會好過依家100倍... ...

係啦,

我鐘意佢D勁歌,
beat it , Thriller....

大宅

其實佢去整容,都喺因為當年拍pepsi廣告被火燒傷,是2級燒傷,所以他順勢做了整容,我媽媽每天都聽mj啲歌..

大宅

Ill be there
Heal the world
Earth song......很多都好好聽

子爵府

原帖由 mat媽 於 09-2-11 17:35 發表

可憐的不是因為 mj 是黑人, 而是他不接受自己是黑人.

其實...點解你會咁講既?
你覺得佢真係可以搵到野去"漂白"自己呀?
佢之前被人告攪細路...上晒庭果單呀...
已經有醫生証實左佢...係有一種叫"白癜風"既病...
好多黑人都有呢個病...慢慢變左做"比白人更白既人"~

你知道邊個係Oprah Winfrey嗎?外國好出名的女主持人...
93年MJ接受佢訪問...已經解釋過...我唔識upload個video...

子爵府

原帖由 ZZdaphne 於 09-2-11 17:36 發表

係啦,

我鐘意佢D勁歌,
beat it , Thriller....

有時我聽歌阿仔都聽到...
佢識唱...beat it,beat it,beat it,beat [email=it...%$@%$]it...[/email]xxxxxxxxxx(呢段係No One Wants To Be Defeated,佢亂唱),so唔渣funky,so唔渣fighter(Showin' How Funky Strong Is Your Fighter)....xxxxxxxxxxxxxmatter...好攪笑...笑到我同老公肚痛!!

大宅

原帖由 kawai928 於 09-2-11 17:59 發表

其實...點解你會咁講既?
你覺得佢真係可以搵到野去"漂白"自己呀?
佢之前被人告攪細路...上晒庭果單呀...
已經有醫生証實左佢...係有一種叫"白癜風"既病...
好多黑人都有呢個病...慢慢變左做"比白人更白既人"~

你 ...

係呀...依家佢個身體仲非常之差,好似話對眼同個肺都有事...佢既一生真係好坎坷

子爵府

原帖由 可兒 於 09-2-11 19:01 發表

係呀...依家佢個身體仲非常之差,好似話對眼同個肺都有事...佢既一生真係好坎坷

其實佢發言人出左黎澄清左冇事(不過係真唔係,就冇人知)...
但近期成日都有狗仔隊影到佢周圍去囉~
去下酒店開會果d,又去書店(佢真係好鐘意睇書),又去下皮膚診療所(佢一直睇開,因為佢有白癜風嘛,我諗香港應該係叫"白蝕"果隻病,即係個人連頭髮都冇晒黑色素果d呢...同埋佢好似係有狼瘡病...但唔係紅班狼藉果d會死人既病,只係皮膚病)~
有相其實都可以證明佢...行得走得...
但身體內有冇事真係得佢自己先知呢~哈哈~
同埋呢排多左好多新聞佢搵左好多依家好紅既音樂人...
攪緊佢隻碟...不過都唔知幾時先會出到...
上年年尾講過希望今年上半年可以出到碟...
我好期待佢唱歌呢...哈哈~
但跳舞其實都諗...應該唔會點跳到勁舞喇掛....話晒50歲喇!!佢d舞又咁勁...

珍珠宮

你地越講, 我就越覺心酸(不過佢而家即使唔做野, 收版權稅都夠佢生活啦),
五嶽歸來不看山, 睇完佢跳舞, 大把以跳舞做標誌o既歌星都要行埋一邊(aaron例外)

子爵府

原帖由 goat 於 09-2-11 21:06 發表
你地越講, 我就越覺心酸(不過佢而家即使唔做野, 收版權稅都夠佢生活啦),
五嶽歸來不看山, 睇完佢跳舞, 大把以跳舞做標誌o既歌星都要行埋一邊(aaron例外) ...

MJ真係唔駛做都唔駛憂就真既...
佢擁有披頭4歌曲既版權都夠啦~

大宅

原帖由 kawai928 於 09-2-11 20:56 發表

其實佢發言人出左黎澄清左冇事(不過係真唔係,就冇人知)...
但近期成日都有狗仔隊影到佢周圍去囉~
去下酒店開會果d,又去書店(佢真係好鐘意睇書),又去下皮膚診療所(佢一直睇開,因為佢有白癜風嘛,我諗香港應該係叫"白 ...

好多年前有傳過佢會黎hk開演唱會,但最後都冇黎到,搞到我失望左好多年...

珍珠宮

原帖由 kawai928 於 09-2-11 21:21 發表

原來佢有架!? 係部份定全部?
不過佢自己都已經成為一個icon勒

大宅

原帖由 kawai928 於 09-2-11 21:21 發表

係啦,佢呢個投資真係超有眼光

首頁

尾頁

跳至