跳至

首頁

尾頁

複式洋房

係呀, 真係超難揾學校呀!

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

我都無要求架啦!又唔係要名校,都好難揾!
原帖由 ck07hk 於 09-3-20 18:11 發表
係呀, 真係超難揾學校呀!

複式洋房

係啦, 而家仲等緊對衡道間方方結果.... 雖然好殘, 但係佢地收都會照去..... 唉......

別墅

我BB 4/12 出世,想幫她報將軍澳坑口救世軍慶恩幼兒園N1,因為是細囡,所以要下學期才可插班,但上午班已滿,只得下午班,想問這間幼兒園好唔好?在將軍澳區還有其他選擇嗎?請各位媽咪幫幫助,謝謝!

原帖由 salpaut 於 09-3-14 17:57 發表
我個囝囝係12月3日出世o架, 在沙田威爾斯醫院, 現在同佢搵緊2歲班, 原來真係好難搵, 因為要插班嘛, 但係都向心儀的幼兒園交晒申請表先啦! 等佢地回覆囉! 不過, 到今年9-10月會照交K1申請表, 如果2歲班真係無位, 咪等 ...

大宅

hihi, 我個仔6/12係屯門醫院出世架~

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

報咗n1未?
原帖由 catmame 於 09-3-24 14:14 發表
hihi, 我個仔6/12係屯門醫院出世架~

大宅

原帖由 ngccl 於 09-3-25 02:25 發表
報咗n1未?

未報呀, 因為呀b 得15個月, 未夠年齡報, 我想報個間要足20個月先至收表. 我而家搵緊多幾間後著.

大宅

我仔仔都係12月3係瑪麗出世, 我而家就無同佢搵nursery, 因為當年我大仔11月中, 就係做細仔讀書, 唔知係咪真係有關係, 佢讀得較辛苦一d, 所以細佬我已經決定俾佢做大仔, 而家唔搵住, 黎緊9月左右先會開始同佢報nursery, 即係2010年既9月先讀nursery, 2011年先讀k.1, 不過今年年尾佢一夠2歲我會係home附近搵間返全日既nursery俾佢返半年...

quote]原帖由 salpaut 於 09-3-14 17:57 發表
我個囝囝係12月3日出世o架, 在沙田威爾斯醫院, 現在同佢搵緊2歲班, 原來真係好難搵, 因為要插班嘛, 但係都向心儀的幼兒園交晒申請表先啦! 等佢地回覆囉! 不過, 到今年9-10月會照交K1申請表, 如果2歲班真係無位, 咪等 ... [/quote]

子爵府

bb剛過咗歲半,你地bb有出齊8隻牙仔味?
我bb唔知點解上面出4隻,下面出3隻!問健康院d護士又話唔知點解!叫我帶bb看牙醫!問佢地有無bb牙科的醫生推介,又話唔講得!唉!:-(

大宅

我個仔是12月3日出生在廣華. 巳經有學校收了k1. 好開心.

子爵府

原帖由 kalong 於 09-12-6 23:12 發表
我個仔是12月3日出生在廣華. 巳經有學校收了k1. 好開心.

首頁

尾頁

跳至