自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

好心唔好難為老師啦,比賽緊係想攞獎,如果有多一個比得上參賽果個,可能學校都唔會選佢參加2個項目呢
不如你仔跟得上人地先建議學校比你仔參賽啦

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

joannewu_0302 發表於 17-11-8 15:57
學校參加朗誦比賽,
每級得1-2人,
我班有個同學,得2個老師欣賞,

sorry我覺得你好攪笑, 學校參加比賽當然搵個叻架, 成班得1個ok唔通都要選多個? 你走去同個位媽媽講, 又唔關佢事,你同佢講仲咩? 投訴人地個仔太叻??

芝麻街    發表於 17-11-8 18:15

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

正當都派個叻嘅去啦,好似去數學比賽、辮論比賽咁,學校都派 d 勁人去啦,唔通派 d 數學差、口齒唔伶俐嘅去咩
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

回覆樓主

通常都派能力好嫁啦,好正常咯

水晶宮

畀面勳章

joannewu_0302 發表於 17-11-8 15:57
學校參加朗誦比賽,
每級得1-2人,

你的確小氣

公爵府

學校參加朗誦比賽,
每級得1-2人,

我地學校朗誦節中英普個人朗讀係自己報的
學校會幫我地報名,報幾多項都得,自費,但要自己train,我又覺得0k。
我地學校年年都有百幾個學生報朗誦節的。
你不如下年自費透過學校報啦。
學校資金資源有限,當然會挑能力高的。

禁止訪問

珍珠宮

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 熱血勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章

回覆樓主:

其實我都認同。
原本老師叫佢參加中文集誦,佢話因為另一位老師叫佢參加英文集誦,所以推左。
該媽媽就同老師講,我唔知是否因此事才再參加多-項。

翡翠宮

梗係派個會贏既出去
唔通派個輸硬既?

珍珠宮

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 熱血勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章

yl88 發表於 17-11-8 16:31
我地學校朗誦節中英普個人朗讀係自己報的
學校會幫我地報名,報幾多項都得,自費,但要自己train, ...

咁樣幾好啊!

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章 畀面勳章

學校可能覺得佢贏面高,所以比晒同一個學生唔出奇.最緊要拿到獎.

子爵府

回覆樓主:

究竟第一個帖係咪阿仔用媽咪account出?
之后回覆的卻是媽咪本人?
好混亂

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

學校參加朗誦比賽,
每級得1-2人,
其實你小氣邊位?該媽媽?還是學校?
但我覺得呢位媽媽好好,仲會教你可以咩方法表現自己的孩子,你要好好珍惜呢位咁好既家長。
如果我係呢位媽媽,我真係唔知點回應你比較好。被㨂,非我所願,你想知被選機制,可直接問問學校和老師吧~~相信他們會解釋比你聽。

禁止訪問

回覆樓主:

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主

學校選有能力嘅學生代表學校出賽=不公?咩玩法?

男爵府

我覺得你係超小器,換轉學校選中嘅係你個仔,你又會不會主動叫學校揀另一個,只安排一樣俾你個仔就夠? 反而另一個媽媽就好得體
而家世界真係乜人都有

已刪除用户

2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

侯爵府

學校參加朗誦比賽,
每級得1-2人,

突然記起我中女小學嗰時有個同學家長
佢小學係以成績分組唔同英文班
咁呢位家長個小朋友係入左最差嗰班
佢就話唔可以分組
因為越高級既組別學既英文越深
咁佢個仔一世都要係最差嗰組
佢話咁樣唔公平

我女唔係最叻嗰組
但我又唔覺唔公平囉

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

公爵府

回覆樓主:

真係好鬼得閒,上學的不知是家長定小朋友?!

首頁
12345...8

尾頁

跳至