論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

雖然一百幾十對我地好似唔係好多,但一個星期幾次、每次一百幾十,一個月夾埋,差唔多佢double人工囉喎!

比我就一定炒!

同埋我而家屋企真係連coins都冇放,費事引人犯罪!

別墅

我個工人都係偷$, 仲係好多果隻, 不過佢剩係敢偷我婆婆d$, 之前婆婆在我家住左2個月, 比佢偷左成2仟蚊, 不過佢湊我個b有90分, 做野都有90分, 不過本身無大無細, 博咀, 自把自為, 我想抄佢, 不過婆婆&家人都唔比我抄佢, 怕新工人無佢湊b湊得咁好, 因為佢8月到期, 到時bb有2years old, 佢地覺得到時先換人對bb會好d, 所以宜家將屋企d 貴重野拎走哂, 我地仲無比佢知我已經知道佢偷$, 怕對bb不利, 因為平日得佢同bb响屋企, 宜家為有忍到8月, 加上我抄佢, 要賠一個月人工+Annual Leave, (8月到期時, 我地一家會去2 weeks 旅行, 到時叫佢放annual leave) 抄佢要比多成5仟幾蚊, 我都好心大心細抄唔抄好, 不過so far 宜家無咩事發生, 但係我真係好唔鍾意佢

大宅

各位好媽媽!
我今日送左姐姐上路lu!今日唔開審, 都唔知佢向我企cap左咁多野, 仲要偷左錢, 都仲向到扭曲事實話, 係ma ma跌左, 佢執到, 用左之麻! 但明明係佢偷左, 我奶奶當面問佢向拎返出黎, 佢都自己拎返其中一張50蚊比返我奶奶, 倒轉頭同個agent拗左三個鐘都係話佢執到, 有無搞錯!仲有好多我則問佢之前錯既野, 佢諸多辯駁兼妙咀妙舌!!!! 頂呀! 佢向我屋企前後整爛左一個真空煲, 一個爐頭, 一個灶頭, 兩件千幾蚊既衫, 打爛野....等, 數之不盡! 仲咁既咀臉, 本來想比機會佢, 點知咁, 連個agent都唔抵得叫我炒佢!!

男爵府

原帖由 gozzila 於 09-2-27 23:06 發表
各位好媽媽!
我今日送左姐姐上路lu!今日唔開審, 都唔知佢向我企cap左咁多野, 仲要偷左錢, 都仲向到扭曲事實話, 係ma ma跌左, 佢執到, 用左之麻! 但明明係佢偷左, 我奶奶當面問佢向拎返出黎, 佢都自己拎返其中一張50 ...

做得好!!!

首頁

尾頁

跳至