自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

bbchu0316 發表於 18-1-15 08:36
我十幾年前去揾師父睇紫薇斗數,有張批命紙。我近年攞返出來睇,準到得人驚。

1. 批中我幾時結婚

我都係,廿年前批咗命,我我完全唔記得依件事,係入院做手術先醒起件事,叫老公揾張紙揾極都揾唔到,點之一日返呀媽到,媽叫報
執嘢先揾到寫住2017血光之災,好彩佢仲有批到我65,我先安心d,會會唔會揾得返佢?因為我果個係加拿大唔知揾唔揾到佢

珍珠宮

每一天活著都當是最後一天
生命在乎過程/質量, 不在乎長短

水晶宮

Mrs.Left 發表於 18-1-15 10:22
所以我好怕睇呢D 知道太多反而成日形住形住 分分鐘冇都變有
但我都同意上面D JM講 多做善事 叫佢小心飲食 ...

所以我唔敢睇、相士講左又無野化解到講黎有咩用

侯爵府

回覆樓主:

當覺得乜野都做唔到時,可為媽媽禱告

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

bbchu0316 發表於 18-1-15 09:18
我早兩年怕佢胃有事,捉咗佢去照胃鏡。佢胃有息肉要即時切,切後傷口愈合唔好,搞到之後大出血。

我好後 ...

早兩年出血,現在好番了嗎?
你可掉轉想想,凡是要避的,相士都叫你捐血洗牙,點解呢?
就是出血囉,出血應了損傷能逢凶化吉。
同埋你媽早兩年切了息肉都是好事,因唔切兩年後息肉變了更壞的事無人知,後果咪仲嚴重。
所以凡事有兩面睇,你不用理媽怪你,只要自己向好的方向想就安好了。

侯爵府

佢係講10樣10樣都中?會唔會當中有D係唔中架?如果當中有D係同佢批嘅唔一樣我會認為中嘅係巧合,又或者係佢知道你少少嘅背景,所以推算到,唔好太在意,就算相士無講過D乜,保持身體健康幾時都係咁重要。

伯爵府

chrisdina 發表於 18-1-15 09:01
我爸爸當年類似,算所有野全中,相士算埋大約死期,至始至後(其實之前都有)爸爸做左大量慈善,亦經常幫人 ...

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

佢自己信唔信相學? 信嘅信同佢講,等佢自己小心留意。 就算改變唔到結果,但佢可以選擇呢2年點過。

翡翠宮

生死有命, 其實無咩可以做. 當然多做善事會有幫助; 不過唔代表可以扭轉乾坤. 生死始終都已經係定案.

既然佢本身胃好弱, 唯有而家多D落功夫; 保養好個胃.

不過我好少見睇相/8字/命盤既人會講哂生死; 呢D睇到都唔會講出黎. 發生左先會講.

男爵府

我十幾年前去揾師父睇紫薇斗數,有張批命紙。我近年攞返出來睇,準到得人驚。

1. 批中我幾時結婚

咁首先從飲食入手先 飲食上小心d至於身體檢查可以陪佢一齊做 呃佢話身體檢查買一送一 叫佢一齊去得唔得?

男爵府

15週年勳章

luckybaby2011 發表於 18-1-15 10:38
所以我唔敢睇、相士講左又無野化解到講黎有咩用
係 知道得多反而仲驚

禁止訪問

珍珠宮

1. 批中我幾時結婚
做多點善事吧...2000我去批命佢話我家有白事係一個個年長女性, 當時我媽和婆己不在. 他說那應是我99, 我比埋我老公八字佢批, 也推算出我公家有白事, 佢都幾肯定係我99...但我無將件事話比99同老公知..那年咁岩99成日跟人去佛堂做義工同年佢又唔舒服做檢查, 查到個腎有點問題, 但無大問題...而家17年來我99 有去做義工個樣越來越長壽

公爵府

1. 批中我幾時結婚

不如試下以佢名義每月捐錢做善事,幫佢累積功德,睇下化唔化解到?

珍珠宮

回覆樓主:

其實我師傅都有講過,話死期有得計,但佢話時至今日,好多都計唔準,因為醫學昌明左,多左好多變動因素,信不信由你~
預期係度抑鬱,不如諗下做多啲善事,氹多幾次媽咪去做檢查啦~

侯爵府

bbchu0316 發表於 18-1-15 09:18
我早兩年怕佢胃有事,捉咗佢去照胃鏡。佢胃有息肉要即時切,切後傷口愈合唔好,搞到之後大出血。

我好後 ...

割息肉都咁麻煩, 從另一角度看, 如轉成癌腫将有幾惡毒, 現在割了不是安心嗎?怎麼要怨呢?

男爵府

1. 批中我幾時結婚

對佢好D,比多D快樂佢,令佢吾想咁快走,慢慢再勸佢病向淺中醫。touch wood 到時真係要走(其實遲早都會)都有不少快樂回憶。

子爵府

回覆樓主

試下去點長壽燈、多做善事、多念經,同菩蕯許願,但如事成後必需守承諾。

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

曾經,有個好準既摸骨,算到我36歲有大劫,個年,我失去2個至親,但佗咗阿仔(成個孕期,我都處於高危狀態),但阿仔就黎10歲。跟住有講過我晚年有車,有樓,有工人,有鋪揸手;但今日我一樣都無…晚年講緊只去到54歲…
不知所謂的乙陸!!!

珍珠宮

回覆樓主:

其實,系人都會死,好好珍惜同佢相處嘅時間好過

首頁

尾頁

跳至