想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我女都6歲啦(今個月尾), 如果可以BINGO, 佢都差6年幾, 其實家姐差距大, 可以幫手照顧, 不過相差少嘅關係可以密切D, 唔會有代溝嘛:D 但自己唔爭氣, PLAN咗3年幾都未有聲氣, 近呢年至開始睇不育, 做咗3次IUI都唔成功, 有些少覺得太遲囉

男爵府

我個親戚果2兄妹又係相差6年~~~

見趁佢地唔係搶野玩就吵架~~~

搶都部nds都鬆埋~~~

不過我見佢都係寵個女多~~~

個女做錯都閙個仔~~~

所以先引起大仔不滿!~~~

別墅

我仔一歲幾,我已經去做ivf啦,成功在但小x在,等在半年,做多一次,都係成功,但最後都係無在,睇在一年中醫,今個月諗住做理最後一次ivf,因為只淨下二粒,當然希望中啦,但係現在做都不用做了,因為我無野做了,唔想使錢暫停計劃,但我的儲備只係去到12月尾咋,因為我已經儲在6年啦,第7年要比好多錢,應該都唔會再雪啦

所以都唔諗再有第二個了.

各位想生第二個的媽咪努力呀
原帖由 MavisNg 於 09-3-7 12:52 發表
我女都6歲啦(今個月尾), 如果可以BINGO, 佢都差6年幾, 其實家姐差距大, 可以幫手照顧, 不過相差少嘅關係可以密切D, 唔會有代溝嘛:D 但自己唔爭氣, PLAN咗3年幾都未有聲氣, 近呢年至開始睇不育, 做咗3次IUI都唔成功, ...

侯爵府

好媽媽勳章

我2個相差5年 細b會係5月生 我諗都ok既 隔5/6年 隔成10年個d先冇野講者
原帖由 yojo 於 09-3-6 13:32 發表
我個女5歲,而家想生多一個,但係生得黎我個女又大一年,其實相差6年有咩好處同壞處呢??有無媽媽都係相差五年先生第二胎架?可唔可以同我分享一下呢....謝謝 ...

大宅

我同細佬都係差6年. 由佢bb我幫手餵奶 / 同佢玩, 都大啲我同同學去街又帶埋佢, 到依家大家都出嚟做嘢我結咗婚, 但感情都係好好! 佢好多事都會搵我傾偈先, 因為佢知我無論如何都幫佢!

所以我覺得差6年都ok喎!
Our anniversary[br]

複式洋房

原帖由 小bon 於 09-3-9 03:34 PM 發表
我同細佬都係差6年. 由佢bb我幫手餵奶 / 同佢玩, 都大啲我同同學去街又帶埋佢, 到依家大家都出嚟做嘢我結咗婚, 但感情都係好好! 佢好多事都會搵我傾偈先, 因為佢知我無論如何都幫佢!

所以我覺得差6年都ok喎! ...

聽日到你講我又覺得真係幾好喎^^

男爵府

原帖由 小bon 於 09-3-9 15:34 發表

所以我覺得差6年都ok喎! ...

聽到大家甘講心舒服一些. 如我今年生得出同亞女都差6年了. 年紀輕再生,相差10年8年都話可以, 不過我年紀老了, 只怕我年紀生唔出, 我就快37 了, 所以都係試多一年到就算.

大宅

DON'T WORRY, 我大囡同細囡是相差6年, 佢哋舊曆同一日.

原帖由 natnatbaby 於 09-3-9 23:23 發表

聽到大家甘講心舒服一些. 如我今年生得出同亞女都差6年了. 年紀輕再生,相差10年8年都話可以, 不過我年紀老了, 只怕我年紀生唔出, 我就快37 了, 所以都係試多一年到就算. ...

首頁

尾頁

跳至