懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

原帖由 希兒~ 於 09-3-9 22:42 發表
其實黎M個時有赤赤麻麻痛未必係因為呢個原因~
我20幾歲個時每一次黎M都會有呢個問題~
腳都會好痺好似冇血到咁~
之後睇中醫~中醫話因為子宮收縮唔太好~
加上血氣唔好就會係咁~
之後食左中藥~同埋中醫教可以用加左塩既 ...

thx~

子爵府

原帖由 fannybill 於 09-3-9 18:23 發表
艾莉,乜會CLICK 住ar ma??gum沖完駛ng駛抹乾佢ar??假如要,gum用乜野抹ar??

有少少架..你縫左針嘛..點都有線頭, 沖完 用KITENCH PAPER 印乾佢囉, 因為實淨D, 太濕廁紙仲會痴係下面仲煩.

其實你有傷口, 用濕紙巾可能仲會"拿"添呀!
其實岩岩生完呢, 有傷口去廁所都有D驚用力會痛, 有人教過用暖水沖住去, 咁容易D尿尿, 我試過係work, 特別頭1-2日.

別墅

thx ar...but 去尿尿會痛,gum 去大大mi重痛...

大宅

我都係用樽載熱水洗下體, 因為要乾淨d唔係會發炎仲煩呀, so far現在沒有問題

複式洋房

我生2個都係用花灑暖水,一路沖住一路去便便的..咁樣傷口冇咁痛,仲干淨d,

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章

Touchwood.. 我07年一生完去廁所, 姑娘都叫我大小便之後要用花灑沖... 因為會乾淨D, 同埋每次最好換左塊M巾... 我每次都用暖水... so far 都冇事...

涼就一落得床即刻走去沖, 仲試過一日沖3次... 因為生完之後好大汗, 加上呀女果時食人奶...冇理由成身臭汗走去餵奶咁唔衛生呀?? 最近要一沖完即刻抹乾身, 著返衫就冇問題啦...

不過頭我就一個禮拜用一次薑水洗... 因為唔想問醫院借風筒...

大宅

我响醫院都會用煲過的水去沖,醫院實會有熱水俾人飲,我就會用個暖水壼去裝定D放响床頭,一想去大小便就裝D暖水入個沖身瓶,都好方便

首頁

尾頁

跳至