論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

洋房

Hi,
please check pm.
Thanks!!

原帖由 bonbonliu 於 09-3-8 23:14 發表
I have interest and I can wait, can I get in touch with you?

洋房

Hi,
please check pm.
Thanks!!

原帖由 anneho 於 09-3-8 23:47 發表

我賓姐6月中完約,想轉印傭, 我對你工人有興趣, 可否pm 我. 謝謝.

禁止訪問

洋房

我工人從來無叫我幫佢找新僱主,我見佢仲想搵錢,我才上BK看有冇媽咪有需要,是我自發的,我C6和工人也是事後才知道。我也是在職媽媽,我覺得幫到咪幫囉。我真係一啲得益都無,我都係第一次咁做,至於最後印印可唔可以繼續係HK搵錢,由天決定啦!
長期服務金的問題,我C6堅持唔想,雖然我兩個仔女好跟印印,但無辦法下,我相信兩夫婦中亦須取一個平衡點。
可能我幸運啦,我10年來只請過2個印印,相信冇一個外傭是完美的,係要互相體諒和配合。相比我番工要督導的下屬,我番工要嘔的血"更更多"。
當我見過我周邊同事、朋友的真實個案,我已經覺得我印印算係咁:冇偷錢、冇借錢、冇獨留小朋友在家、肯將passport交我、對我仔女好,我覺得工作質素是可訓練和提醒的,但人格都好重要,表現幾好,轉頭打啲小朋友、偷錢.....咪仲煩!
至於佢將來有幸為另一個僱主服務的話,希望她會珍惜機會。
同事及朋友的幾個真實個案,聽完我都覺我幸運:
1)偷財物,要報警(經常有)
2)為咗同朋友出街玩,將2歲小朋友鎖在屋內,最後報警
3)將BB放在家,冇鎖門,去咗玩,又係要報警
我印印是9/83出生,咁、即是快26處,我早前計錯數,以為足26處......真不好意思 。P.S.她是單身。

panda/mama

原帖由 傻BB 於 09-3-9 08:37 發表
如果工人做得好, 而你又真係需要工人, 真係會為左長期服務金而唔要工人? 你再請做得唔好又要炒, 果d 唔係錢呀?

做滿兩個約應該好多人爭住要, 大把好路數, 佢又會要你幫佢搵僱主咁奇怪??
人地唔要既工人我就唔會要 ...

複式洋房

可以PM我嗎,我有左BB,7月尾會生,想請工人。
日常只照顧BB同做一般家務,但間唔中會有奶奶同婆婆黎我屋企睇住,在青衣,可否幫我問下你姐姐有無興趣呀?
THANKS.

原帖由 panda/mama 於 09-3-8 03:05 發表
佢6月頭完4年約,表現尚算OK啦,當然個個僱主有唔同要求啦!
今年26歲,來HK前係新加坡做咗2年,一般的中文和英文都溝通到,暫未見過有黑面,仲自動自覺將本passport交我存放。佢要照顧我2個10歲和5歲的仔女,啲仔女都幾喜歡佢,但無奈 ...

別墅

我請開四年的印印要返印尼嫁人生仔,唔可以再做,佢原本五月中完約,我會先同佢續約,再在約九月左右斷約,因佢想九月先返印尼,而我亦想留佢耐D。
其實仔仔一出世便請佢,而家仔仔都差不多四歲,女女亦已歲半,故想盡快請到新工人,以便大家可以交接下。
煩請PM我資料!!謝謝

原帖由 panda/mama 於 09-3-9 09:42 發表
我工人從來無叫我幫佢找新僱主,我見佢仲想搵錢,我才上BK看有冇媽咪有需要,是我自發的,我C6和工人也是事後才知道。我也是在職媽媽,我覺得幫到咪幫囉。我真係一啲得益都無,我都係第一次咁做,至於最後印印可唔可以繼續係HK搵錢 ...

大宅

hello, can you please PM me your maid's info. I am urgently in need of a maid.

thanks very much.

洋房

多謝各BK媽咪,我家印印已找到新僱主了,希望她能珍惜。另外,感謝曾給予面試機會的各位BK媽咪,期間亦能感受到妳們的誠意,抱歉印印最後只可撰擇其一。最後,希望各位都能找到合心意的傭人。 Thanks!!

禁止訪問

民房

原帖由 panda/mama 於 09-3-8 03:05 發表
多謝各BK媽咪,我家印印已找到新僱主了,希望她能珍惜。另外,感謝曾給予面試機會的各位BK媽咪,期間亦能感受到妳們的誠意,抱歉印印最後只可撰擇其一。最後,希望各位都能找到合心意的傭人。Thanks!!

佢6月頭完4年約, ...

民房

我有興趣, 請pm資料給我。

謝謝

別墅

可不可以給我更多資料

我正考慮請工人,可不可以pm資料給我, 她懂cooking嗎

首頁

尾頁

跳至