親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

OsansanO 發表於 18-3-17 09:54
安徒生公園,鐵路博物館都幾好喎,好似好好玩,不過我記得好似豐島園都有類似個啲長滑梯玩,skytree我就唔 ...

豐島園都好好玩咁太多地方想去

男爵府

meimeitse 發表於 18-3-17 19:14
豐島園都好好玩咁太多地方想去

你都有買skyline來回+72小時地鐵,咁你呢3個係咩行程?大家參考丫

子爵府

回覆樓主:

正呀!同我行程咁似嘅

子爵府

OsansanO 發表於 18-3-15 20:44
謝謝你,我再計下啲車費先!

對上去都無買,因為有時d車站轉車站會好難搵,之後睇到有個站岩又去到目的地你係唔會再想行去搵原本個車站,東京車站我覺得好亂!

子爵府

yukiyukipang 發表於 18-3-17 21:13
對上去都無買,因為有時d車站轉車站會好難搵,之後睇到有個站岩又去到目的地你係唔會再想行去搵原本個車站 ...

我係買左張西瓜卡去,好似八達通,唔使再睇買票嘅時間!

子爵府

OsansanO 發表於 18-3-15 20:52
請問原宿有有景點可以行下?行商場行到一日嗎?

有個微笑公園,好岩小朋去

子爵府

sman 發表於 18-3-16 02:27
原宿唔多啱小朋友架喎,竹下通似足女人街,同埋好快行完,可以去下明治神宫,地方夠大,或者去bills食hotc ...

你好呀,台場一日可唔可以玩全日,唔太好shopping的話!

男爵府

yukiyukipang 發表於 18-3-17 21:17
你好呀,台場一日可唔可以玩全日,唔太好shopping的話!

台場如果鍾意行街既話,就好like,佢大部分景點都有天橋互通,但如果唔鍾意shopping 咁你想行D乜?打下機啱唔啱,有間sega咩樂園,或者行下legoland囉,又或者去大江户温泉,但其實佢D商埸多野睇既,慢慢睇真係一日架

男爵府

yukiyukipang 發表於 18-3-17 21:17

台場如果鍾意行街既話,就好like,佢大部分景點都有天橋互通,但如果唔鍾意shopping 咁你想行D乜?打下機啱唔啱,有間sega咩樂園,或者行下legoland囉,又或者去大江户温泉,但其實佢D商埸多野睇既,慢慢睇真係一日架

伯爵府

OsansanO 發表於 18-3-15 08:19
謝謝你回覆,因為我day1係星期四,六,日去迪士尼好多人,如果我星期五去迪士尼會唔會好多人?謝!
...
可以去check 下迪士尼入場人數估計先決定邊日入園,我去過兩次,覚得都準http://www15.plala.or.jp/gcap/disney/

複式洋房

回覆樓主:

有時間可以考虑:
Galaxcity
1 Chome-3-1 Kurihara, Adachi-ku, Tōkyō-to 123-0842, Japan
+81 3-5242-8161
https://goo.gl/maps/Z2XG488acCw

https://www.google.com.hk/amp/travelababies.com/日本/東京兒童未來創造館/amp/

子爵府

OsansanO 發表於 18-3-15 20:52
請問原宿有有景點可以行下?行商場行到一日嗎?

原宿景點是 shopping 同 shopping
原宿駅一出就是竹下通,南青山,裏原宿在付近再行上去就是表參道,再行就是涉谷。我可以行一日,行到腳破。但小朋友真的吾岩行。
明治神宮個公園亦吾近原宿站同明治神宮站。
原宿可以放棄,或者到此一遊算。

男爵府

yukiyukipang 發表於 18-3-17 21:14
我係買左張西瓜卡去,好似八達通,唔使再睇買票嘅時間!

但聽人講西瓜卡如果退卡要扣幾百yen手續費,同埋西瓜卡係咪搭Jr用嫁?

男爵府

Helllokitty 發表於 18-3-17 23:06
原宿景點是 shopping 同 shopping
原宿駅一出就是竹下通,南青山,裏原宿在付近再行上去就是表參 ...

原宿可以話好似香港既旺角,係朋友介紹訓住去下,呢個trip係諗住shopping多,所以有幾日都係shopping,之前去沖繩成個行程全程for小朋友,今次trip太多shopping地方行,諗住係買野,你意思唔岩小朋友係啲路好難行定係冇小朋友玩樂區同玩具店嗎?

子爵府

OsansanO 發表於 18-3-17 23:56
但聽人講西瓜卡如果退卡要扣幾百yen手續費,同埋西瓜卡係咪搭Jr用嫁?

我地無退架,留下次用,因為一出機場就可直接搭車唔使買車票!所以唔太清楚!

子爵府

sman 發表於 18-3-17 21:46
台場如果鍾意行街既話,就好like,佢大部分景點都有天橋互通,但如果唔鍾意shopping 咁你想行D乜?打下機啱 ...

sega其實我未生前都去過,不過唔知小朋友岩唔岩玩!

子爵府

OsansanO 發表於 18-3-18 00:02
原宿可以話好似香港既旺角,係朋友介紹訓住去下,呢個trip係諗住shopping多,所以有幾日都係shopping,之前 ...

原宿好大㗎,只是竹下通似旺角,有100yen店,有好多古靈精怪小店,過左竹下通條大街轉右就似CWB 有好大間line friends ,forever 21,H&M ,ABC mark ,大shopping mall Laforet.....再直行就是表參道,全部名店。記得有一間好大玩具店。原則上所有大牌品專賣店都在尼區找到。
路吾難行,只是全部是shopping ,冇野比小朋友。玩。

大宅

CaCa0919 發表於 18-3-17 07:18
想借位請問一下, 我6月第一次去東京, 宜家諗緊其中1日行程去江之島好定去池袋+澀谷+東京鐵塔好? 因為江之島 ...

江之島,鎌倉幾值得去,風景優美,最好是坐湘南單軌去,因為劈彎真是好得意
鼎為煉銀, 爐為煉金; 惟有耶和華熬煉人心  
箴言. 17:3

伯爵府

回覆樓主:

我都推介去江之島。我剛去完返嚟, 大佛同八幡宮好靚♡
我係响新宿搭小田急浪漫號嘅, 因我同長者和小朋友去, 貪佢可以劃位, 咁樣一定有位坐。

响新宿乘小田急浪漫号到藤澤後, 轉江之島電車。

男爵府

叉雞飯 發表於 18-3-18 21:37
江之島,鎌倉幾值得去,風景優美,最好是坐湘南單軌去,因為劈彎真是好得意

多謝分享 江之島真係好靚! 如我安排去江之島, 到夜晚去睇埋東京鐵塔咁嘅線路係咪會好趕好辛苦? 我本身其中1日諗住朝早去池袋就係為左食無敵家之後係池袋行一陣再落原宿行, 到夜晚就去埋東京鐵塔.

首頁

尾頁

跳至