自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 waiwai424 於 09-3-21 11:30 發表

咁都得?
其實我每次經過都好想拆穿佢賣流野, 不過又好驚會比人打...但我又唔想再有人比佢地呃! 我只好將呢件事寫出黎比其他人知道! 希望各位BK媽咪將呢個訊息傳開去, 比更多o既人知! ...

你咪呀!我驚會走唔出花園街呀!

男爵府

仲有....仲有...哩期係街見過話可以當保鮮紙咁用的保鮮紙膠盒, 街邊賣$100 (5 個有大有細), 但我係D 賣日用品公司賣$38 一套咋

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 hellovibe 於 09-3-21 18:12 發表
仲有....仲有...哩期係街見過話可以當保鮮紙咁用的保鮮紙膠盒, 街邊賣$100 (5 個有大有細), 但我係D 賣日用品公司賣$38 一套咋

that is easy broken! dun buy ar !

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 RebeccaChan 於 09-3-21 02:48 發表

通常呢D街頭擺賣有好多媒,眾要扮比錢.

係有好多媒架

子爵府

仲有係街見過嗰D賣日月魚呀,魚翅頭呀....,真
係有好多媒架!!我都比佢地呃過! 所以街邊買野時要三思,小心,小心!!

大宅

認同,我都被街頭擺賣呃過!想過同佢地賣佢手上試範緊件貨.

男爵府

n年前買左地拖, 又係佢試就好掂, 買了番屋企就變廢物. 街邊示範d野, 唔好買呀!

原帖由 zubut 於 09-3-21 21:50 發表
認同,我都被街頭擺賣呃過!想過同佢地賣佢手上試範緊件貨.

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

唔該晒吖,我經過個陣成日都見好多人睇嘎。。。

伯爵府

醒目開學勳章

千奇唔好亂黎丫, 大陸小偷搵食(偷銀包), d檔主都唔敢出聲, 你就估到佢地有人照架. 果檔地拖擺咗咁耐一定有人睇埋架啦, 唔好為少少錢, 攞自己較飛.
原帖由 eeyore0511 於 09-3-21 18:01 發表
你咪呀!我驚會走唔出花園街呀!

別墅

回覆 # 的文章

我之前買了支三角吸水清潔器, 用磁石貼住玻璃內外, 靠一條繩連住。見示範好work, 自己返屋位企用完全兩回事。好危險, 好驚個清潔器趺落街。

別墅

原帖由 MK2006 於 09-3-21 22:36 發表
千奇唔好亂黎丫, 大陸小偷搵食(偷銀包), d檔主都唔敢出聲, 你就估到佢地有人照架. 果檔地拖擺咗咁耐一定有人睇埋架啦, 唔好為少少錢, 攞自己較飛.
我都知, 所以每次行過都只好"谷"住度氣, 冇出到聲囉....

伯爵府

醒目開學勳章

我有時行過知有幾檔專呃人既, 就同老公一路行一路話"好似幾好喎, 不如買啦", "你百痴就買啦, 你明知佢買流嘢既", "咁又係", 就咁行咗去, 佢想打我都唔得, 哈哈~
原帖由 waiwai424 於 09-3-23 09:53 發表
我都知, 所以每次行過都只好"谷"住度氣, 冇出到聲囉....

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

ha ha ha ha,
路過咪拮串魚旦,企係度慢慢睇佢示範,都幾好笑架!因為示範係果個女人,當我行返轉頭再睇示範係個男人嚟,個女人去咗邊?哈!變咗c奶扮客係度問嘢
I also saw the same thing!
Kinglong

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

hellovibe, i wanna buy these too, where u bought $38, pls let me know!

原帖由 hellovibe 於 09-3-21 18:12 發表
Kinglong

禁止訪問

別墅

咁您哋有冇見過賣竹占板送菜刀 ?
我見佢把刀好利,爭D想買,不過我驚又係街頭騙案,所以冇買。

別墅

原帖由 Milly18 於 09-3-21 23:25 發表
我之前買了支三角吸水清潔器, 用磁石貼住玻璃內外, 靠一條繩連住。見示範好work, 自己返屋位企用完全兩回事。好危險, 好驚個清潔器趺落街。
請問點危險法? 佢吸唔實? 咁清潔效果如何呢? 我亞媽兩年前都買過類似o既野(唔記得係邊度買), 但佢又話好好用, 而家仲想買返, 不過唔知去邊度買... 唔知佢o個個同你o個個一唔一樣呢?

別墅

原帖由 vivama 於 09-3-24 10:05 發表
咁您哋有冇見過賣竹占板送菜刀 ?
我見佢把刀好利,爭D想買,不過我驚又係街頭騙案,所以冇買。
我99之前都係年宵買左個竹占板, 個promotor話唔會藏菌, 又唔會發"毛"! 點知, 我99用左兩個月就已經"發毛"!!! 所以, 我覺得你都係唔好買為妙~唔係又比人呃啦!

別墅

我想問, 你用左個膠蓋後放入雪櫃, 個蓋會唔會彈返起身?

複式洋房

經過多次比人揾笨後, 我以經發誓以後打死都唔再買街边示範野

首頁

尾頁

跳至