婆媳關係

跳至

首頁
12345...11

尾頁

男爵府

點解唔打比你表哥?
直接同佢講, 車可以, 屋就唔得
到時你咁bb, 咁多人黎會影響佢

而且, 入門梗係去自己屋企, 我從來未聽過去人地度囉
為咗伙地一家4口, 出d力去阻止佢地d 惡行啦
橫掂好日都唔見一次

大宅

屋一定吾可以借, 借得一次, 下次又有呢D親戚要借你咪好煩, 而且問題係你亞媽事前無問過你地同意就應承人, 要佢同你老表SAY NO 都係合理, 你可以同你媽講C6吾會借間屋比人, 如果一定要借係咪想人地結婚,你個女兩公婆就鬧離婚, 叫你老表租間酒店房點攪都得喇, 何必勞師動眾又要借屋又要借車喎

大宅

一定唔借, 叫你阿媽自己同表哥講.
車都唔借, 又要做埋司機, 叫佢去租車啦.

你唔惡一次, 一定再有下下下下次呀.
你依家大肚嘛, 問你阿媽係唔係要威就唔理你同你bb.

大宅

話99唔比咪得囉?

大宅

原帖由 beagledog 於 09-3-24 01:08 PM 發表
一定唔借, 叫你阿媽自己同表哥講.
車都唔借, 又要做埋司機, 叫佢去租車啦.

你唔惡一次, 一定再有下下下下次呀.
你依家大肚嘛, 問你阿媽係唔係要威就唔理你同你bb. ...

唔係我地唔惡,係佢地賴皮,我都講過,佢地會買晒野黎我屋企,向門口先叫我開門,我係驚到時都係咁,
仲有到時我係有3個小朋友
我亞媽一定要威,湊唔到係你冇用

大宅

原帖由 wxxyxn 於 09-3-24 01:18 PM 發表
話99唔比咪得囉?

佢地唔會理我99,我同佢講99唔比,佢地就會話間屋你,洗咩問人

大宅

原帖由 chaklongma 於 09-3-24 12:15 PM 發表
點解唔打比你表哥?

橫掂好日都唔見一次 ...

好日都唔見,我邊有佢地電話,我又唔想同老人家講,唔通要我打去同亞公亞婆講我唔可以借間屋比你個孫結婚,

大宅

原帖由 chaklongma 於 09-3-24 12:15 PM 發表
點解唔打比你表哥?

橫掂好日都唔見一次 ...

好日都唔見,我邊有佢地電話,我又唔想同老人家講,唔通要我打去同亞公亞婆講我唔可以借間屋比你個孫結婚,

大宅

咁你出幾舊水比佢地去汀九果間酒店搞啦

原帖由 vickywoo121 於 09-3-24 13:27 發表

佢地唔會理我99,我同佢講99唔比,佢地就會話間屋你,洗咩問人

男爵府

原帖由 vickywoo121 於 09-3-24 11:36 發表

佢地話我間屋係好多人既夢想屋,係我到結婚就最好,
車係我亞公亞婆問我借,我一早就應承左,果時都未知有左,
但前2日我亞媽同我講叫我拾好間屋,表哥要用我間屋,我都同佢地講左唔得,我都有同佢地講我屋企冇工人,我一個人又要湊仔 ...
夢想...一句夢想大晒呀,你有車有屋有好老公夠係好多人既夢想....但無人會諗呢d係你同你老公建立番黎,一句唔該都無就話要借...唔好同佢地癲啦~
你要保衛家園呀
佢地咁唔講理咪打去同亞公亞婆講,有咩理由借間屋比人娶老婆,而家又唔係你老公娶老婆

大宅

原帖由 boey 於 09-3-24 01:43 PM 發表
夢想...一句夢想大晒呀,你有車有屋有好老公夠係好多人既夢想....但無人會諗呢d係你同你老公建立番黎,一句唔該都無就話要借...唔好同佢地癲啦~
你要保衛家園呀
佢地咁唔講理咪打去同亞公 ...

因為佢地覺得,佢地要用錢買返黎係冇可能既事,而我,就唔洗花錢就可以有,成日都話唔公平,又唔諗下間屋,我6299就係比地我地,起就要自己比(6299當時都有幫我地比D起樓錢),我地都係住下面2層,3樓都係要租比人幫手,講真我老公1個人做野,搵到都死la, 1個搵4個洗,如果真係咁好都唔想租出去,

大宅

原帖由 boey 於 09-3-24 01:43 PM 發表
你要保衛家園呀
佢地咁唔講理咪打去同亞公 ...

因為佢地覺得,佢地要用錢買返黎係冇可能既事,而我,就唔洗花錢就可以有,成日都話唔公平,又唔諗下間屋,我6299就係比地我地,起就要自己比(6299當時都有幫我地比D起樓錢),我地都係住下面2層,3樓都係要租比人幫手,講真我老公1個人做野,搵到都死la, 1個搵4個洗,如果真係咁好都唔想租出去,

伯爵府

原帖由 vickywoo121 於 09-3-24 13:30 發表

問你呀公呀婆拎表哥既電話囉.
係唔借就唔借啦, 都唔知你驚咩, 所以係人都蝦你.

大宅

你話比阿媽知再決絕D同表哥講, 我一個人點湊3個仔女呀, 重要我粗身大細幫人地執屋, 你有冇諗過我呢?唔見野整爛野邊個負責? 唔好意思, 唔得, 我老公都唔鍾意. 借車係最大幫忙. 123!@#講得岩

別墅

樓主~
不如咁啦~~妳親自搵妳亞公亞婆出黎飲茶,
講俾佢地知妳有妳嘅困難,妳有妳嘅唔願意,
唔係樣樣嘢都係奉旨架...
一黎可能妳本身太"琳"善啦,俾人"恰"啊~~都唔出聲,
有咩唔願意唔開心就黑面講d說話佢地聽,
例好:佢地又無通知妳又去妳到燒野食,就講:
你們都好野哦~知我實喺屋企架哦,唔打黎問下我嘅,你知我實願意架啦,你下次打俾我了,唔好再咁啦~

大宅

原帖由 姬絲桃 於 09-3-24 02:17 PM 發表
樓主~
例好:佢地又無通 ...

你講既野.我係有同佢地講過,仲要我老公放工返黎鬧過,點知下次都係咁,
佢地就係知我平時都唔會點出街,車左個仔返學就會返屋企,做屋企野,同我湊住個細都唔知去邊好,最多都係去買下餸

大宅

原帖由 姬絲桃 於 09-3-24 02:17 PM 發表
樓主~
例好:佢地又無通 ...

你講既野.我係有同佢地講過,仲要我老公放工返黎鬧過,點知下次都係咁,
佢地就係知我平時都唔會點出街,車左個仔返學就會返屋企,做屋企野,同我湊住個細都唔知去邊好,最多都係去買下餸

男爵府

原帖由 vickywoo121 於 09-3-24 13:30 發表

老實講, 表哥結婚關你咩事
佢地就你虾你
問你亞媽攞電話, 你同佢講, 你老公唔借
佢先係屋主
搞到立立亂, 邊個去執
第日話要生仔, 你果度風水好, 咁係咪要比間屋佢地"do" 野
不如叫佢地同李嘉成借啦, 佢間屋仲大呀~~~~笨~~

為咗自己一家, 堅強d~~~~~~~~

別墅

妳d親戚真係經典哦~
俾人閙都可以當冇事發生啊~
好嘢啊~

大宅

原帖由 123!@# 於 09-3-24 01:54 PM 發表

問你呀公呀婆拎表哥既電話囉.
係唔借就唔借啦, 都唔知你驚咩, 所以係人都蝦你.

我係驚佢地到時都係唔理走黎我到,試過好多次,我同佢地講左唔得,到最後都係黎左,你地有冇見過你屋企冇人,但就有人會爬入你屋企開門,雖然開唔到你屋企大門,但就向花園玩到7國咁,仲有人飲醉,吐到四圍都係,仲要玩完就走,冇人拾野

首頁
12345...11

尾頁

跳至