婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

如果你奶奶有病,
你應該同佢睇醫生,
而唔係唔比飯佢食,
仲同個工人一齊笑佢?!
你覺得你做得好啱?
我真係睇得好心痛,
希望你既仔女睇唔到,
身教不及言教,
我怕你老左無飯食。

珍珠宮

好媽媽勳章

你奶奶好可憐, 如果有病是你阿媽, 你c6咁對佢, 你會點?

有病就帶佢睇醫生, 搵間好的老人院, 但萬萬不可刻薄佢.

你也會有變老的一日.

男爵府

畀面勳章

睇黎你99都幾慘, 屋企人都唔緊張佢, 個個都選擇逃避佢!! 當佢波甘踢!! - -就係因為咁我先唔忍心唔理佢 - 但,而家我仲慘過佢 - 最少得唔到你地嘅體諒!!

而且你工人都睇黎有問題啦, 佢有病, 個工人都可能同你一齊笑佢!! - -你攪錯了,個工人係幫佢叫肚餓要食嘢,而笑只係笑佢下午自己話唔洗食我一粒米,仲趕我走!!

或者你99曾經對你好衰, 但你諗深一層, 當你第日同佢一樣處境時<TOUCHWOOD>, 你希望你家人甘對你嗎?? 佢再罵你時, 你可以想住佢有病, 所講咩可能佢自己都唔知... 會唔會好過d呢?? - -

**我都好唔知醜咁話比你地聽
1/我自問對得住天地良心 - C6一家包括C6一毛$$都無攞返嚟!!
2/我自己都可以講係一個孝順女- 每月都比家用自己爸爸媽媽.
3/仲要照顧一家所有.包括一個無人理的姪子(C6細佬個仔) & 自己個仔(5YRS)

我就嚟要爆炸了,諗住上嚟呻下...點知!!唉!!

好了,講下我個99啦!!
佢後生太爛賭,唔顧家,更加唔識教,所有仔女都壞晒!!佢地會緊張係因為怕要去老人院要比$$~~知無??

男爵府

畀面勳章

我已經走過一次了!
原帖由 driedpork 於 09-3-24 16:27 發表
點解你會話佢d仔女都覺得佢扮嘢?
因為資料唔係咁多,但係照你所寫的內容,你99未至於罪大惡極,而你c6都唔係一個好人,屋企有事居然選擇做縮頭烏龜,半夜先番,佢唔擔心你唔擔心個ar 媽架咩?
另外,對唔住都要講句,睇落似乎係你惡死d,為咗要表 ...

伯爵府

樓主不要太過唔開心呢,,,,三言兩語好難道盡事件由來, 只係就咁睇你第一個POST既留言, 我個人覺我可作多點包容吧. 不竟自己同時都錫自己的父母呢, 對嗎??
就如我所說, 或許她真的很可惡, 不過就睇在她也像自己為自己的仔女努力過付出過吧!!
亦曾機可好好的教育自己的下一代做人多包容, 不失為一個良機呢. 希望你努力啦

原帖由 SHIRLEYLAM330 於 09-3-24 16:52 發表
我已經走過一次了!

大宅

家家有本難諗的經, 我諗樓主要來到呢度呻, 都真係谷到就嚟爆, 婆媳關係本來就好難搞, 仲要係個有問題的99, 唔好理99的問題係乜, 總之都會成為夫妻相處的計時炸彈, 真係要小心處理, 唉, 希望樓主加油啦, 得閒上嚟呻下啦, 我同99關係都唔好, 個C6又唔識做, 唉, 我都好明白

男爵府

畀面勳章

算了!!不過我而家真係揾緊屋搬,只有自己同BB離開,那便可以清靜一D,**幾好笑~~C6今日打比我話要返大陸WOR...

男爵府

畀面勳章

唔記得話比大家聽,呢個99後生時咩都唔理,而家佢得到佢應得的~~報應

伯爵府

如你真係搬, 咁你C6點呀. 其實你同你C6關係係米都唔太好既呢.

原帖由 SHIRLEYLAM330 於 09-3-24 17:08 發表
算了!!不過我而家真係揾緊屋搬,只有自己同BB離開,那便可以清靜一D,**幾好笑~~C6今日打比我話要返大陸WOR...

男爵府

畀面勳章

放棄LAW...
以前返嚟係因為BB仲細,而家都5YRS..
其實有佢咁嘅爸爸都係一個影響!!

原帖由 klm402 於 09-3-24 17:11 發表
如你真係搬, 咁你C6點呀. 其實你同你C6關係係米都唔太好既呢.

伯爵府

兩個人既事最多兩個解決, 最麻煩就係有小朋友呢....希望你快快可SETTLE DOWN啦.

男爵府

畀面勳章

THANK YOU!!

原帖由 klm402 於 09-3-24 17:44 發表
兩個人既事最多兩個解決, 最麻煩就係有小朋友呢....希望你快快可SETTLE DOWN啦.

禁止發言

大宅

我以前都同奶奶關係晤幾好,不過雨後總會天睛,希望你為你的家庭努力,忘記背後,努力面前

大宅

咁你咁講......其實你99同佢d仔女d關係都有好大問題wor..佢地好似唔係好岩咁既~~~
但若果有d行動/說話由你發出..就變左你係衰人lor~~
點解你工人好似奸奸地.....佢會有份笑??佢都覺得你99好衰??但你怕唔怕...你工人扇風點火???

大宅

1/我自問對得住天地良心 - C6一家包括C6一毛$$都無攞返嚟!!<---的確你又好大壓力架.

2/我自己都可以講係一個孝順女- 每月都比家用自己爸爸媽媽.<--- 呢度好多媽咪都係孝順女.

3/仲要照顧一家所有.包括一個無人理的姪子(C6細佬個仔) & 自己個仔(5YRS)<---你好叻,比着我未必肯咁做.但得罪講句,如果你真係唔想照顧其他人就唔好照顧 la~唔好拎呢個條件去換取刻薄人架權利.

佢後生太爛賭,唔顧家,更加唔識教,所有仔女都壞晒!!佢地會緊張係因為怕要去老人院要比$$~~知無?? <---我99到家陣6X yrs 人都重係咁爛賭,仔女細個係屋企無反食添,又係唔識教,一樣係壞晒.(包括我老公.但自從同我一齊後.感化佢似番个人)我99對我真係衰到無人有添.但我最多l少見佢或嘈鑊勁.但唔比反佢食我真係做唔出.你咁做真係有 d 過份.
你有壓力可以上黎舒緩.BK 好多 mami 都落意聽你呻.

大宅

1/我自問對得住天地良心 - C6一家包括C6一毛$$都無攞返嚟!!<---好大壓力喎, 間屋誰?租或買?

2/我自己都可以講係一個孝順女- 每月都比家用自己爸爸媽媽.<--- 不係一定, 但一般經濟可以都會俾家用男女都係.

3/仲要照顧一家所有.包括一個無人理的姪子(C6細佬個仔) & 自己個仔(5YRS)<---你好叻,比着我未必肯咁做.但得罪講句,如果你真係唔想照顧其他人就唔好照顧 la~唔好拎呢個條件去換取刻薄人架權利.mouth:

佢後生太爛賭,唔顧家,更加唔識教,所有仔女都壞晒!!佢地會緊張係因為怕要去老人院要比$$~~知無?? <---上一伐唔係每個家庭識教仔女或會教, 係新一伐便留意吧 無論點唔俾飯人食係過火位.

BB來到這個世界, 開始時必須有人照顧才能生存, 人到老時多數一樣, 請問你有否唔餵奶俾你小孩或唔俾佢?

你有壓力可以上黎舒緩.BK 好多 mami 都落意聽你呻, 佢地俾的意見多數對事唔對人.

大宅

我都覺得你99好慘…
老人家,有病,冇飯食,仲要成日俾人叫佢去老人院…餓到頭暈,叫個工人煮飯俾佢食,仲要俾人笑…
希望第時你個仔同佢老婆唔會咁對你啦…

水晶宮

虐老...
少奶奶的身份,丫頭的命...

首頁

尾頁

跳至