自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

water_ma 發表於 18-6-11 23:41
我淘寶買左套DVD
個女日睇夜睇
咁就學識晒ABC

請問(emoji)️冇link?

大宅

回覆樓主:

Deleted, 離題

男爵府

回覆樓主

我無買,佢打黎sell 我,話我唔緊張個囡,唔識教囡。

水晶宮

swmr 發表於 18-6-11 23:51
我bb未夠一歳,所以我唔㑹咁快比you tube/dvd佢睇,最多只係聽

聽cb,同佢睇嗰堆書丫

子爵府

swmr 發表於 18-6-11 15:18
我仲未買嘅,但一手太貴,所以打算買二手。因二手冇顧問跟,所以想知道冇人跟嘅情況下會用得好唔好~

你 ...

我小朋友十歲從無後悔過,亦有幾位朋友跟我買,我買一手 米奇set,我好比心機日日用,学校老師以为我們在全英语溝通(我英文吾叻的),直至現在小朋友不是港式英語口音,所以每年都被老师選去朗诵比赛。

以下是我的個人分享,我不是大富之家,所以買左好珍惜吾浪费用盡佢,至于會费我年年比,因为可换野,我要keep住新淨,又可参加话動,我小朋友從设有再额外参加playgroup,我會在Bk幇jm更新同一版本的書cd及咭,收返$500一次(以前不限更換数量)用以幇補下,其次幇買精品手偶等,最後幾年後2手放返出去仍可收返大半。

子爵府

swmr 發表於 18-6-11 13:50
請問有冇二手廸士尼美語世界嘅用家? 可唔可以分享下用成點? 同點用?

至于買二手,建議要買仍有會藉的,因为咁多item一定無法check到的,如仍有會籍(尚馀幾個月都夠)因为有問题還可更換维修補購,此外不用買最贵set的,如果真係岩用可再upgrade的,其實當小朋友入学後就吾再靠佢,因为都差不多識晒,同埋大大下小朋友成日要自己揀野玩呀睇呀(即係佢喜欢playalong就不停重覆),所以黄金時間是三歲前,日日你播乜佢吸乜,至于使用方法真係好弹性的,党得今日睇夠啦就播CD睇書,晚上睡時播朗讀版CD

子爵府

請問有冇二手廸士尼美語世界嘅用家? 可唔可以分享下用成點? 同點用?

最後總括這不是必需的,亦不是最好的,只是適合我,因为我返工屋企得老人家凑,我無時間揾不同書本playgroup等,所以岩我。這不是唯一,相信如果有時間借買不同書藉字咭CD卡通,上下playgroup 媽又以自己教下一定可更便宜效果亦可以更好的

伯爵府

回覆樓主

所謂顧問, 只係一個受薪既推銷員。 我唔係懷疑佢地既專業, 但大部分都只係跟公司既training 住書直說吧。

我覺得套野最有用既地方, 就係買個「安心」
洗左錢, 英文自然好。

男爵府

fghjkl 發表於 18-6-12 01:38
我小朋友十歲從無後悔過,亦有幾位朋友跟我買,我買一手 米奇set,我好比心機日日用,学校老師以为我們在全 ...

2014年之後改咗每月最多只可20items,好難靠此幫補會費了。嗰時啲用家嘈單方面改條款同購買時的承諾有出入。

子爵府

swmr 發表於 18-6-11 23:51
我bb未夠一歳,所以我唔㑹咁快比you tube/dvd佢睇,最多只係聽

淨要套書不如自己去書局買點讀書啦

男爵府

cholewong29 發表於 18-6-12 00:28
我無買,佢打黎sell 我,話我唔緊張個囡,唔識教囡。

係,我同佢講要考慮,想同先生商量一下先,佢即刻whatsapp話我呢D教仔的嘢可以自己決定啦,點解要問老公呢?我話價錢太貴的嘢要尊重先生,佢即刻話我無主見

男爵府

sillykaka 發表於 18-6-12 08:06
係,我同佢講要考慮,想同先生商量一下先,佢即刻whatsapp話我呢D教仔的嘢可以自己決定啦,點解要問老公呢 ...

我覺得佢地重衰過賣保險、毫不尊重人

大宅

我套二手迪士尼DVD係朋友個仔大左轉送俾我,佢當年只淘了幾百蚊,我直情一蚊都唔使添!我仔剛剛四歲,依家仲有睇,我俾佢自己揀碟來播,鍾意睇邊隻就邊隻。都OK好用,佢都會講下裏便啲生字同埋唱歌仔。我都會陪佢睇的,亦都會一齊唱入邊啲歌,當係輕鬆睇下DVD都不錯。

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

係,我同佢講要考慮,想同先生商量一下先,佢即刻whatsapp話我呢D教仔的嘢可以自己決定啦,點解要問老公呢 ...

下攪錯!咁衰都有!為咗做生意真係咩都講得出!

公爵府

water_ma 發表於 18-6-11 23:41
我淘寶買左套DVD
個女日睇夜睇
咁就學識晒ABC

請問可否提供資料?

男爵府

我同顧問講,我ok㗎,不過我先生有concern,叫佢直接搵我先生傾。佢搵咗幾次,但我先生又唔覆佢,佢又唔會好chur。
套嘢又唔平,兩夫婦有商量有共識才買係正常。唔係買咗唔幫手一齊用同教之餘,仲俾人話嘥錢浪費就更激心。如果個sales sell得掂男士都認同,願意一齊付出時間為敎導小朋友,啲錢抵俾佢賺啦。

大宅

回覆樓主:

睇Peppa Pig都一樣得,仲要唔洗錢。

子爵府

csc1016 發表於 18-6-12 06:03
2014年之後改咗每月最多只可20items,好難靠此幫補會費了。嗰時啲用家嘈單方面改條款同購買時的承諾有出入 ...

知道呀!係換少左,但都有人有需要,因为真係好多人吾續會,至于我自己其實真係都係放二手之前換野多

男爵府

fghjkl 發表於 18-6-12 09:45
知道呀!係換少左,但都有人有需要,因为真係好多人吾續會,至于我自己其實真係都係放二手之前換野多
...

請問可否幫手揾card机?不過我2011年買好舊啦

首頁

尾頁

跳至