夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

gilgil39 發表於 18-7-2 22:00
我係全職媽媽,但老公除左搵錢,(emoji)少少功課,好多嘢都吾理,好依賴我,我覚得好攰,所有嘢都要我安排 ...

你提完老公,佢肯唔肯跟住做?
如果肯的話,已經係好合作,你既解決方法好簡單,就係可以用手機既記事簿apps記底所有鎖碎事。
我老公就係唔合作果種,縱使我安排好晒,佢一情緒到,唔做就唔做。但佢無諗,影響只有我們的小孩。

大宅

gilgil39 發表於 18-7-2 22:00
我係全職媽媽,但老公除左搵錢,(emoji)少少功課,好多嘢都吾理,好依賴我,我覚得好攰,所有嘢都要我安排 ...

你都好,有工人,我自己冇工人,屋k大部分野都系自己做
所以呢排情緒低落,今日同老公傾完,希望可以改變到

子爵府

PigletBoBo 發表於 18-7-2 22:29
你提完老公,佢肯唔肯跟住做?
如果肯的話,已經係好合作,你既解決方法好簡單,就係可以用手機既記事簿ap ...

叫完一係吾情願做咁,一係做得唔好,等你下次唔叫佢做;同啲工人一樣

大宅

lolo1112 發表於 18-6-30 11:44
我自己系女人而變成甘,真系好視乎自己老公點樣對待老婆,如果老婆自己除左屋k,照顧小朋友之外,仲有時間 ...
佢同我一樣無咩其他朋友, 你所講的做運動扮靚, 佢都唔太喜歡.反而你講的, 我自己正在做.

複式洋房

PigletBoBo 發表於 18-6-29 23:30
唉...感同身受,我同老公對仔女既教育睇法唔一致,佢又唔肯放手,死都要插手,但教到個囡就黎變港童咁。總 ...

因為我工作比老公忙,佢要全權管晒屋企所有事務,兩個女,工人同家務事,完全架空左我,唔比我掂所有野,因為兩個意見好多不合,仲話我無能,只要搵錢返黎就得..真係有佢講無我講,我都好想離婚...但又唔捨得兩個女
佢同工人都多野講過同我....

大宅

回覆 heidys 的帖子

大宅

fatfattiger 發表於 18-6-26 00:02
男人,拍拖一個樣,結婚一個樣,生仔一個樣,只怪自己唔識睇人。。。
自私既人,只會越自私,自大既人,變 ...

我同男友一齊左四個月,頭兩個月好到不得了,第三個月已經變質,前兩日我決定分手,所有whatsapp, wechat, 電話, facebook全部封曬,我唔想浪費時間,所以抽身。男人好膚淺!佢暗戀左我五年都可以得到之後變,自己一個月用成百萬買車,但對住我就乜都計,咪搞,走得快好世界

大宅

jobseekers 發表於 18-7-6 23:48
我同男友一齊左四個月,頭兩個月好到不得了,第三個月已經變質,前兩日我決定分手,所有whatsapp, wechat, ...

好彩你睇得通

大宅

laumuichu 發表於 18-7-7 00:49
好彩你睇得通

都要多謝佢做得咁明顯,由未一起之前成日話屋企有咩要搞(例如漏水、油油)丶就幫我拾,到一齊左得到左之後?我淘一堆牆貼番黎,叫佢叫左三個禮拜,成日拖,我自己辛苦d都搞掂埋!初初一齊好到日日去我公司比驚喜,又成日送花,晚晚要見面,到佢怕上身突然180度變,同我講細水長流不用成日見,當我小學生咩

大宅

所以話點都唔好做FTM,
一開始可能仲會尊重你, 再耐D 一鬧交上尼咩難聽說法都講得出

首頁

尾頁

跳至