自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

伯爵府

回覆樓主:

我覺得漏低小朋友係街係好嚴重嘅事情,間學校同校車都極有問題。
轉校
直接去學校搵校長
至於搵咩部門投訴真係唔知,可唔可以搵報紙報導?

珍珠宮

Shellyxlk 發表於 18-6-29 19:23
你公開左件事,我諗你搵定學校啦!

sad but true

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

可以向校監或辦學團體反映此事

珍珠宮

回覆樓主

其實你係度公開,甚至揾到校長直接對話,作用也不大的。

佢都講咗,合約已簽,唔會為你一個改合約㗎。
搵校長,佢一定係官腔說話。

你咁樣公開,唔單止唔會令學校改變,我仲擔心你小朋友會被標籤

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

轉校la, 去到網上公開晒成件事! 留係到都無意思!

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

學校搵校車服務唔易搵, 有時無乜人黎投標做, 所以......

男爵府

回覆樓主

我唔明點解咁多人叫樓主轉校 樓主根本沒有錯 (如何因爲對學校失望 我可以理解 但如果係怕被標籤 我一定唔會(emoji)校) 如果我知道我的小朋友被校車漏掉在街上 我一定擔心死 發顛都似 K2大約四歳 仲好細個 好彩今次遇到好人 否則後果不碪設想

男爵府

回覆樓主

直接去学校揾校長,等到佢出現為止,打去揾校監,講清楚成件事,不过呢件事一发生我第一件事已经带埋細路返学校叫校長出来解释,再叫佢即刻打俾校監去处理,唔理就即刻報警,你仲可以忍咁耐,順便轉校

珍珠宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

回覆樓主

好過分!

水晶宮

Mooskha 發表於 18-6-29 20:04
我唔明點解咁多人叫樓主轉校 樓主根本沒有錯 (如何因爲對學校失望 我可以理解 但如果係怕被標籤 我一定唔 ...

校車公司之後已交待炒咗個校車保母, 咁學校及校車公司仲可以点? 即時唔用間校車公司? 咁d 學生由边個接送?

唔好以為市面上有好多校車公司或保母車。

亦唔好期望學校為一個家長作任何行政改動。

男爵府

Mooskha 發表於 18-6-29 20:04
我唔明點解咁多人叫樓主轉校 樓主根本沒有錯 (如何因爲對學校失望 我可以理解 但如果係怕被標籤 我一定唔 ...

先唔講label小朋友,而係对学校無信心,要个細路咁样中途轉校車学校都可以唔知,校車司机又可以咁样打去鬧家長,呢间学校仲值得留咩,校長係緊張个学生已经即時出来補鑊,咁耐都唔見人,好学校多的是,何必咁委屈

珍珠宮

校車轉校車依啲事,早有聽聞,但咁樣暪住家長,好差囉,正常無特別通知嘅話,應該不用轉車直接返到家

至於學校仲用果間校車公司,我估可能係無人投標,只得果間校車公司投,所以自動當選

所以樓主,安全計,如果你接吳到小朋友返放學,轉間近屋企嘅學校好啲

琥珀宮

Michellessskyy 發表於 18-6-29 19:09
首先,作為一位母親,最重要的必定是小孩的人身安全性問題。本人想藉此文章尋找家長意見及提醒同校家長。
...

校車不能提供直接校車服務路線,家長好難投訴。

中途轉校車的安排,實在有risk ,比我做家長也不會接受,唯有自己安排接送。

禁止訪問

公爵府

hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

轉校車,簡直聞所未聞,還要沒有預先知會家長這樣的安排,太離譜了
我覺得錯不在你,但仍然應該轉校,最根本的原因是呢間學校並非好到非讀不可吧!

別墅

KK20010609 發表於 18-6-29 19:33
你有沒有其他小朋友家長電話號碼?如果有一班人同班校車路線,可以自行組車,有小型校車可以承做的
...

沒有,所以希望找到同校家長。。

別墅

新秦先生 發表於 18-6-29 20:23
成件事最重要既地方,係當日小朋友根本冇享用到校車服務,果程車應該要回水! ...

校車公司負責人話會俾返都冇俾。。。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

要轉車其實好危險.
好彩上次無事,一係轉校,一係就唔好坐校車.請人帶返學校
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

回覆樓主:

校車公司和學校應該本身有利益聯繫,所以不會輕易更換。 例如,係乜乜親友之類。

我會轉校,升K3 又點,根本唔放心,大家關係又差,何苦小孩做磨心。
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Michellessskyy 發表於 18-6-29 20:27
校車公司負責人話會俾返都冇俾。。。

就算佢畀番當日嘅車錢,根本彌補唔到一切。
比著我一定嚇破膽
不要從別人的嘴裡去認識我

首頁
12345...14

尾頁

跳至