自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

個女人咁睇唔起我地呢d公屋大嘢人,咁佢又要同個住公屋仔一齊,你朋友真可憐,第二真係娶咗佢都唔知點見人,咁無教養,讀咁多書真係讀屎片囉!

子爵府

原帖由 eleueleu 於 09-4-1 02:58 發表
好激氣.... 好想呻下呀~~

其實呢... 係由細到大都係住公屋, 但我從來都唔覺得失禮或者又咩唔開心﹑自卑, 反而好懷念又好回味小時候的環境同快樂...

好啦, 講完開場白, 講返件事, 因為我啱啱新屋入伙, 我同老公終於擁 ...

佢可能係發開口夢夢遊係度講廢話,
叫佢食屎喇!最憎呢D小人不知所謂!

呸! 呸! 呸 呸! 呸! 呸!
:;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp:

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 eleueleu 於 09-3-31 18:58 發表

其實呢... 係由細到大都係住公屋, 但我從來都唔覺得失禮或者又咩唔開心﹑自卑, 反而好懷念又好回味小時候的環境同快樂...

好啦, 講完開場白, 講返件事, 因為我啱啱新屋入伙, 我同老公終於擁 ...

咁你個frd同佢一齊唔知係好happy定好瘀!條友仔咁鬼攪笑+不識大體,講野唔經大腦既...

比著我,我可能會扮天真,問佢有幾有錢,同兩位李生比差幾遠???

其實有錢人先唔會咁,我唔係講話自己好有錢,只叫唔算窮,但話benz出入,LV Gucci都有(唔好誤會我想晒命),但我覺得地係無錢囉,因為我知大把人好過我地好多好多(我d親戚好多都有錢過我地,但佢地都好nice,唔會話睇人唔起),仲有今日有錢,唔代表永遠,應該要珍惜,唔係SHOW OFF!!!!

我覺得係香港有瓦遮頭已經好好,住公屋有咩所謂,最緊要開心je....

侯爵府

畀面勳章 大廚勳章

我細個仲差過你,住喺包租果d房度,對面係個垃圾池,唔知佢會點講我呢!哈哈!

大宅

坐benz,買lv, 有乜咁值得曬? 呢d人真係好討厭, 所以我好耐以前已經教定我d小朋友, 去人屋企玩千祈唔可以話人屋企細,舊,污joe......因為我個仔試過一次話人屋企細,我監介到想塭lone卷

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 winkdex 於 09-3-31 22:52 發表
坐benz,買lv, 有乜咁值得曬? 呢d人真係好討厭, 所以我好耐以前已經教定我d小朋友, 去人屋企玩千祈唔可以話人屋企細,舊,污joe......因為我個仔試過一次話人屋企細,我監介到想塭lone卷ops:" /> ...

benz+LV好普遍,有平有貴,你話有幾架私人飛機就話je...

無錯,家教好緊要...條友仔擺到明無家教...仲有唔知佢讀邊間學校...

禁止發言

好媽媽勳章

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

呢d 咁既有錢人,冇咩野都唔好接觸,費是e為痴佢既金糠呀~
2/6/2005 : 2.59 KGS8/6/2005 : 2.66 KGS15/6/2005 : 2.72 KGS20/6/2005 : 2.86 KGS4/7/2005 : 3.33 KGS12/9/2005 :4.78 KGS   57CM23/9/2005 : 5.16 KGS  60CM27/10/2005 : 5.53 KGS 61.5CM14/11/2005 : 5.52 KGS 63.5CM13/2/2006 : 6.37 KGS

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我都係公屋大架wor
而家叫做小康, 但我用既每一毫子都係自己賺返黎既, 我一家人快快樂樂健健康康, 比LV GUCCI更重要

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

佢咁有錢, 點解又會咁清楚公屋d人生活方式既?
佢咁有錢, 有私人泳池, 應該住既地方無會所架喎...
而且佢咁有錢, 去會所玩, 應該有人幫佢book 好晒d野,
唔駛佢自己搞架, 點解佢又識去 book 既?

不過樓主算啦, 無謂激氣...
佢跟本未試過你擁有過既快樂....

原帖由 eleueleu 於 09-4-1 02:58 發表

子爵府

我都住公屋大啦,自己覺得開心就得,細個係公屋同d鄰居玩得幾happy
http://hk.myblog.yahoo.com/chansukwai/

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!gQBYC8iRGBa3394TZMu8zBqW

伯爵府

好媽媽勳章

佢呢種表現,其實係因為心靈有問題,佢病發又無食藥,樓主就原諒佢啦!
因為除了有錢,可能佢由童年開始就無人理,父母又不和兼相方有外遇。佢地自我形像底落,唔'晒'下自己,佢地就就找唔到生存方向。
所以我地要對呢類病人寄上無限同情呀!
我都係公屋大,我住得好開心wor!
全世界都在看你家的笑話,騙不過天地,沒不了良心。即管繼續下去,總有一天自己受!

大宅

依d人真係黑人憎到爆...我真係覺得佢好可憐..一d修養都冇..佢可能唔知...童年快樂係多多錢都買唔到..你個朋友一定受佢唔少氣:;pppp:

水晶宮

聽到第3段.....我會攞掃把 "烹" 佢走 ~~

禁止訪問

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

其實你唔洗激氣就真,你今天比左好大教訓你個朋友,佢睇得更清楚自己係為咩同呢個女人一齊,未結婚個女人已經睇唔起佢身邊d人,即係已經唔比面佢,萬一結左婚咪更慘冇人道啦,仲可以抬起頭做男人.....?一定唔得啦.

係企係呢個方向睇件事,跟本係幫左你朋友,如果佢仲有尊嚴同自尊心就應該飛左佢條女,另一方面你都多得佢踩你,如果唔係邊有鼓勵你地再勤力去做個有錢人呀...

佢出生有錢都係前生注定,但積唔積到福就睇個天收唔收佢者,唔洗為呢d過客傷神呀.

水晶宮

回覆 # 的文章

唔使介意d囗没遮欄同唔無教養既人, 免自己唔開心!

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

含住金鎖匙出世老豆有O者

要曬命
應該係樓主你
用自己雙手改變生活

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我一定會串佢:「錢同收養真係唔一定成正比,但我會選擇後者!」佢男友冇叫佢收聲咩?

子爵府

佢咁講野心地好差, 放心, 佢一定有報應, 樓主唔好為呢d人動氣

首頁
12345...6

尾頁

跳至