婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

原帖由 心抱 於 09-4-8 17:52 發表
題外話,有左個囡後,我係屋企未試過吾帶bra,因為我成日驚一有咩事要抱個囡沖出街,有內膽,好核突

呢對父母真係好過份,後生既吾緊吾緊,老人家都吾會吾緊啦,成家都有問題. ...

我都係, 仲要唔再著睡衣, 改著便服(tee+布褲), 仲經常執定個袋有齊基本嘢(銀包, bb用品等...其實日日同佢落街個袋都唔駛點執), in case有咩事可即刻走!

bb瞓過箱, 更加需要額外take care佢, 健康一定係冇其他bb咁好...點解呢對父母...哎...擔心遲早出事!

希望bb快d好返.

禁止訪問

大宅

原帖由 babykarlson 於 09-4-8 05:03 PM 發表
呢件事係發生係我同事姑仔身上:
佢姑仔BB由佢99湊,佢又同99住.所以睇住成件事發生經過:話說BB已2個幾月大,呢排有D咳.佢99就同佢睇咗屋村E生食咗药都無咩好,咁又等咗一排,又無咩follow up. 到上星期,佢99又 ...

睇到都唔關心la, 佢地有冇當個BB係人,老人家點解會唔知個BB有事架,佢自己D仔女係邊個湊大架,我知有時D老人家覺得BB發下燒係好正常,但唔會咁,病就要帶佢睇醫生,
個父母就更不知所謂,當個BB係公仔咁,完全冇責任心,我有時做緊野睇小對仔女一陣都比我老公鬧到我頭都暈,如果我係咁一早就死左

禁止訪問

大宅

bb好可憐呀
哎.....

等待驗證會員

真係不知所謂, 希望bb沒事, 快d復康
歡迎瀏覽
http://hk.myblog.yahoo.com/charmg.melody

大宅

咩人黎嫁............敢的人都人.....想打佢地
辛苦個bb想點

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

嘩~唔識做爸爸媽媽就唔好生啦,累左個BB一生就唔好啦...
我記得仔仔發燒高少少就即刻睇急症,因為醫生起碼有D專業人仕話比我知有無事...

大宅

原帖由 popoiloveu 於 09-4-8 17:09 發表
兩個都係專業人士? 低能人士似D....

祝BB早日康復

同意 ...... 仲有個阿麻 ......

洋房

嘩, 低q能架 ..
個bb都攪到咁, 佢地都可以咁答個e生話要返工 ...
個bb而家點呀~
真係好心痛呀~
bb有事左咁耐, 都無心關心無人理 .. 自己一個(講得唔好聽)等死 .. 好慘呀!!!!!!!
禁圖入blog, 得閒去睇下^^:

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

有冇攪錯
自從我個女出世第一日訓過BABY ICU之後,我真係唔敢再離開佢(果晚喊左成晚,之後佢打每一支針我都要跟埋去)....

佢地係咩專業人士,係到影衰晒..

仲有BB肺炎唔係應該會發燒ga咩?(身體有inflection,正常會發燒ga喎)..bb發燒可大可小,佢地真係好有問題...

大宅

咩人黎嫁~不知所謂

子爵府

環保接龍勳章

原帖由 方麗娟 於 09-4-8 18:44 發表

我都係, 仲要唔再著睡衣, 改著便服(tee+布褲), 仲經常執定個袋有齊基本嘢(銀包, bb用品等...其實日日同佢落街個袋都唔駛點執), in case有咩事可即刻走!

bb瞓過箱, 更加需要額外take care佢, 健康一定係冇其他bb咁 ...

ME TOO

公爵府

你同事個姑仔真係冇資格做人亞媽, bb有事冇事都好, 都唔應該唔理佢, 入icu 叫工人睇住bb, 佢自己返屋企又訓得著咩? 返工又返得安心?
我bb發高燒入院一星期, 我都請左一個月假, 陪佢住足一星期醫院,只係中間返過屋企沖涼3次, 個心都好唔安樂, 想快快手沖完返醫院睇佢啦~
見親呢d咁既"父母", 真係好唔開心, 幾多人想要都冇, 佢哋咁好彩有自己既小朋友都唔珍惜~

大宅

原帖由 popoiloveu 於 09-4-8 17:09 發表
兩個都係專業人士? 低能人士似D....

祝BB早日康復

複式洋房

其實咁可能已經構成虐兒罪......
睇到真係令人難過又扯火!

別墅

睇到好心痛!! 希望個bb快d好反.
仲有就係bb你要要自求多福, 唔好咁多病痛! 如果唔係等呢班友照顧你就慘啦!

子爵府

睇到火都來. 點解會有D咁嘅父母架!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

ur 同事
i feel sorry for the poor bb having this kind of parents...need to change con and shoes bb is in danger wor...so stupid

god bless the poor bb

首頁

尾頁

跳至