懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

你地會唔會儲臍帶血? 我老公話要儲呀~ 你地覺得Health Baby 老定 Cordlife 好D呀? If keep 18 年, Health Baby costs $35000, while Cordlife only $28000.

禁止訪問

好媽媽勳章

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 tucuxi 於 09-4-11 13:20 發表
永安sales有媽媽去過了嗎? 多唔多o野睇? o的o野平唔平? 邊間分店多o野睇o的?

本來今日想去, 但忽然感到心跳好快, c6 用血壓機同我量, 血壓正常, 但係心跳去到 110, 唔知咩事, 而家o係屋企抖抖先. ...

我都 tyr 跳110下 之後看醫生 , check 心臟呀
未有報告出 , maybe 陀bb關係

男爵府

請問六甲村樂活枕好用d,還是minimoto個多功能抱枕 (http://item.taobao.com/auction/i ... f007caeb7198c08.htm) 好d ?

大宅

好媽媽勳章

原帖由 alsan 於 09-4-11 11:12 發表

bobomami
我會買呀.... 但係呢几日日日做大掃除, 清緊d 垃圾放bb野, 所以冇咁快會買, 我唸我可能下個禮拜或者下下個禮拜會買一d, 都未sure, 因為我個fd俾左三隻鞋仔, 我之前都買左d socks, 要睇下會唔會買太多!! ...

ALSAN,
哈哈,我又係琴晚執清個櫃準備放BB野,執左我幾個鐘丫, 仲有丟左好多心愛的野 >"<~諗住改裝佢做多個衣櫃~~

複式洋房

我兩樣都有,但係用抱枕多D,可能我個肚未大到要用掛,我唔係好習慣用側睡枕law...呈願用一個簿身D的cushion去墊住腰訓

原帖由 alsan 於 09-4-11 12:46 發表

買多次啦, 我上次買浴巾兩條加小尿墊, 帽仔一頂,sock三對,就1kg啦! 因為佢d野都有包裝!

你覺得側睡枕好d定係抱枕好呢? 我怕個肚再大d真係要個側睡枕先得!?

杜曼書我重未買呀, 睇到d mama話baby can read 唔錯, ...

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

各位mama, 你地係唔係淘寶買bb野吖, 我見你地話好平, 我都想買吖, 不過我唔知點比錢好吖, 你地可唔可以幫下我, 我都想買U型大cushion, 仲有毛巾同好多野吖, 我可以點吖........

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

alsan: okok thanks..I try try sin tonight........

★★★★

大宅

原帖由 pamababy 於 2009-4-11 11:57 發表
個人就覺得幾好,因為而家側訓就手痺,腳又唔ok,仰訓就腰痛, 但老公就不太喜歡. 我都後悔上次冇買毛巾同大竹席

我而家係度睇緊杜曼card, 都唔知self make 她,還是買....
大家有冇意見?

...

我都係呀!側瞓時手痺,前兩日腳小腿右邊抽筋完,就到左腳抽,我從來都未試過小腿抽筋,而家成日凝住好似又想抽筋。我都有每朝早到公園做早操及拉筋,都唔知點解?而家用梳化cushion放大肶夾住瞓。
心跳已減少了,進入17-18週時已開始少左,可能隨著呀B一路大,呀B嘅心跳減慢左的原因。好開心,卒之知道胎動係點樣,19W+ 開始感覺到胎動,重越來越頻密。初初好似肚內氣泡 ”卟””卟”咁,而家夜晚瞓覺時,好似手仔定唔知腳仔踢一吓。好得意呀!

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

jelly,

乜HB加左貨依家要$35000? 我都仲諗緊....你有冇去聽TALK? 我之前去過HB的TALK, 下個月應該會去佢個STORE OFFICE睇下...我都會聽埋CORDLIFE個TALK先

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

piglet,

我18/4果日會著黑色上身+紅白色下身呀....因為我好辛苦先搵到仲著到既泳依, so上身同下身係2套黎, haha.....

你地又著咩呀? 我都搵唔返之前你地講過既post喇....

不如你地係facebook下面呢個topic同post你地著咩吖, 咁樣易搵d
http://www.facebook.com/topic.php?topic=7410&uid=69756249141

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 alsan 於 09-4-11 17:15 發表

jizoe

係呀, 我今日重執緊, 其實bb野真係好多, 唔同大人衫咁,我地換季可以收埋, 下年又攞出來著, 佢地d衫仔唔岩著就唔岩著, 一直買一直買(我又好鐘意買衫,死未). 前日先同我個fd攞左一堆衫仔, d衫仔新到呀... 有d ...

我都算好忍得手,亞女d衫全部都有着過架,我依家買嘢會諗過先買,諗吓究竟係咪真係需要先,因為之前有d外套真係只着過1-2次咋,好彩仲有細b執未至於好嘥.

如果未着過就畀人(唔係話你fd,因我係FT mum)...我會好內疚,話晒得老公賺錢我就fing錢!

我冇去healthbaby talk,但會儲cord blood,18年是否最貴healthbaby? 我大女在cryolife儲,貪佢夠歷史又worldwide,依家都要$33000不過有discounts.

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 ying2 於 09-4-11 22:35 發表
我都算好忍得手,亞女d衫全部都有着過架,我依家買嘢會諗過先買,諗吓究竟係咪真係需要先,因為之前有d外套真係只着過1-2次咋,好彩仲有細b執未至於好嘥.

如果未着過就畀人(唔係話你fd,因我係FT mum)...我 ...

Can you tell me 18 year plan at cryolife cost how much? do they offer discount to referral customer?

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 jelly-pudding 於 09-4-11 22:41 發表

Can you tell me 18 year plan at cryolife cost how much? do they offer discount to referral customer?

I'm not sure if they offer discounts to referral customers, but my guess is yes, since they want more businesses anyway, right? need to check it out. The sales person only tells me I can enjoy discounts if my 2nd bb joins their plan.
do you want me to ask for you?
Their current 18yrs plan is $33,000.

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 ying2 於 09-4-11 23:28 發表
I'm not sure if they offer discounts to referral customers, but my guess is yes, since they want more businesses anyway, right? need to check it out. The sales person only tells me I can enjoy dis ...

Yes please ^^"

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 ying2 於 09-4-11 23:28 發表 [

I'm not sure if they offer discounts to referral customers, but my guess is yes, since they want more businesses anyway, right? need to check it out. The sales person only tells me I can enjoy dis ...

I have just seen this fromcryolife website:

為了答謝你把儲存臍血的訊息和優點告訴你的親友,我們會為你減免$500儲存費用的優惠,而經你介紹的新登記客戶,亦可獲得減免$500處理費用的優惠。

這謹屬小小心意。閣下對我們如此信任,實在感激萬分。

男爵府

回覆 # 的文章

melody:
我近排都成日抽筋架,我發現行得多嗰日容易d抽,所以要在回家後立即拉筋,即係把腳掌向自己拗上黎。每次30-60秒,真係有用架,你試下啦!

大宅

原帖由 ceciy1006 於 09-4-11 18:04 發表
各位mama, 你地係唔係淘寶買bb野吖, 我見你地話好平, 我都想買吖, 不過我唔知點比錢好吖, 你地可唔可以幫下我, 我都想買U型大cushion, 仲有毛巾同好多野吖, 我可以點吖........ ...

你睇岩 先用 淘寶旺旺問賣家有冇貨 再下BID (拍) 拍完唔好即刻比錢 ,先叫賣家改運費(先付OR到你手才付)
一切OK就可以用VISA比錢,不過最好係中銀 易搞D 整個網上驗證密碼就OK,比完錢再通知賣家,到3日左右你收到貨 上番淘寶放款就OK架喇!

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

成晚訓得唔好,今朝一早起左身洗衫 @.@

我琴晚收到immigration 封信啦! 佢地確認收到我個印尼姐姐嘅Visa application. 依照信上所講, 申請需時大約要4-6個星期. 希望順順利利個姐姐可以5月尾OR6月頭到啦. 重有1.5個月的二人世界時間lu~

首頁

尾頁

跳至