影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

睇左5集,好睇,雖則有少少沉贅,及劇情有少少唔合理,例如身為標師女兒,跑慣江湖,點會驚大及二奶驚得咁交關?話要佢發誓就發誓,個仔都唔係佢底線?咩先唔係佢底線?如果話佢係無依丫環仲好一D。

除此外,總括黎講,尚算滿意,千祈唔好眼高手低,浪費兩位演技到肉既好演員呀!

水晶宮

2024年龍年勳章

我的感覺係 : even 佢跑慣江湖, 都係對住d 悍匪, 而家比蔣喬娶左做3奶,阿爹又c 埋, 外家乜人都冇, 冇靠山. 佢深明女人妒忌心重, 疑心大, 為左自己同個仔有好日子過, 唯有做um 春囉.

原帖由 SandyKL 於 09-5-4 01:20 發表
睇左5集,好睇,雖則有少少沉贅,及劇情有少少唔合理,例如身為標師女兒,跑慣江湖,點會驚大及二奶驚得咁交關?話要佢發誓就發誓,個仔都唔係佢底線?咩先唔係佢底線?如果話佢係無依丫環仲好一D。

除此外,總括黎講,尚算滿意,千祈唔好 ...
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

琥珀宮

唉!3奶畏首畏尾原因劇情介紹都係咁上下,總覺得好夾硬黎,俗語話迫虎逃牆,就算龍游淺水,都冇可能離譜到俾佢兩個屈到要發毒誓咁離譜,尤其行走江湖既人最迷信,係未清楚件事之前,佢又會肯亂發誓,有點不可信。

又或者將來劇情會講到3奶發圍,反噬佢兩個,做個大對比啦,但我覺得可以寫得好少少,如果大二奶俾說話佢聽咁會正路D,擺得佢個仔上去,係老爺話事,如果抗拒老爺,又好過咩?兩邊不是人,正路先推搪,頂多保持緘默唔出聲。

原帖由 Rita 於 09-5-4 21:05 發表
我的感覺係 : even 佢跑慣江湖, 都係對住d 悍匪, 而家比蔣喬娶左做3奶,阿爹又c 埋, 外家乜人都冇, 冇靠山. 佢深明女人妒忌心重, 疑心大, 為左自己同個仔有好日子過, 唯有做um 春囉.

...

首頁

尾頁

跳至