自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Sumyeema1 發表於 19-4-10 16:58
你講到坐監咁。

南非治安唔係講玩,真係成班黑猩猩咁渣槍入屋打劫,好狼死架

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

msanubis 發表於 19-4-10 16:53
回覆 mekoyo 的帖子

識人出JOB出到去南非, 足足半年呀, 日日返工, 係OFFICE樓上瞓, D窗仲係有鐵枝窗花嘅 ...

鐵窗生涯原是夢。。。。。。。。。。。。。
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

正經答:big 4 auditor 一定工時長,經常出 trip。

朋友做到 manager grade, 之後跳去 commercial 做管理層。

水晶宮

mekoyo 發表於 19-4-10 16:56
歡迎丫,有JM做緊都可以留言

我以前做big 4, 辛苦到!之後我男朋友叫我唔好做,太辛苦,佢養我.............!

你老公現在搏殺中,多d體諒佢,除非你叫佢唔好做,你養佢,咁就可以成日見

大宅

男人事業為重,你唔應該唔開心,做個個仲慘,多體諒,多支持。試吓將你嘅空虛化為鑽硏下煲湯,整嘢食

大宅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

大宅

Sumyeema1 發表於 19-4-10 17:05
正經答:big 4 auditor 一定工時長,經常出 trip。

朋友做到 manager grade, 之後跳去 commercial 做管理 ...

多謝你分享你朋友例子,我都希望我老公可以,因為一出差就幾星期 ,自己日日係屋企,娘家,都會唔開心,加上又會想東想西。。唉

象牙宮

2024年龍年勳章

mekoyo 發表於 19-4-10 17:52
多謝你分享你朋友例子,我都希望我老公可以,因為一出差就幾星期 ,自己日日係屋企,娘家,都會唔開心,加 ...

你有冇返工?或者揾興趣班學下煮食。

大宅

Sumyeema1 發表於 19-4-10 17:54
你有冇返工?或者揾興趣班學下煮食。

有返,不過我係好準時放工果種office 工,所以老公一去左大陸出差幾星期,我就變相會一個人在家同返娘家食晚飯,假日都自己。。唉,我都有打算找東西學

男爵府

mekoyo 發表於 19-4-8 17:58
有冇JM老公係big 4做auditor 審計?
老公多出差嗎?去幾耐通常?
有冇同路人JM傾訴下(emoji),因為主要係婚 ...

我以前也是big 4,狂出差是正常,冇job出才驚,因為即是個人有問題才idle冇人book你出job. 做lee行係咁。就算之後出commercial, 因為我是做internal audit, manager grade也要勁飛,只不過由番大陸變成環遊世界(emoji)到個女出世,我先bye bye非人生活,做FTM.

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

msanubis 發表於 19-4-10 16:53
回覆 mekoyo 的帖子

識人出JOB出到去南非, 足足半年呀, 日日返工, 係OFFICE樓上瞓, D窗仲係有鐵枝窗花嘅 ...

係, auditor 出job 真係做到無日無夜

最絕係個客係酒店book個conference room 俾你開工,每日就係酒店上上落落,食瞓做都係酒店攪掂哂,呢d先攞命。

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

mekoyo 發表於 19-4-10 16:58
係,拍拖時都係做audit ,不過係細公司,到呢兩,三左大公司,甚至big 4,所以出差多左好多耐好多
...

結婚前後轉工麻

大宅

1928mickey 發表於 19-4-10 18:19
結婚前後轉工麻

不會啦,他一直做呢行,又讀會計,他有他目標,已考左牌,都不會聽我講轉行啦

大宅

ggsbb 發表於 19-4-10 18:11
係, auditor 出job 真係做到無日無夜

最絕係個客係酒店book個conference room 俾你開工,每日就係酒店上 ...

個人經歷?

大宅

未識佢個陣時係。所以不用經歷不過既然嫁比佢,都要一早有心理準備係會小相處,要多d比關心對方,加油啊

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

mekoyo 發表於 19-4-10 18:24
個人經歷?

以前係做audit

大宅

heysiri 發表於 19-4-10 18:27
未識佢個陣時係。所以不用經歷不過既然嫁比佢,都要一早有心理準備係會小相處,要多d比關心對方,加 ...

咁好彩,真幸福丫,即係結左婚脫離左呢行?

子爵府

mekoyo 發表於 19-4-8 17:58
有冇JM老公係big 4做auditor 審計?
老公多出差嗎?去幾耐通常?
有冇同路人JM傾訴下(emoji),因為主要係婚 ...

我好耐之前第一份工做過。
一向勁 OT, 多 trips.

Peak season 係做到天昏地暗。

我之後chartered, 再升咗,就跳去做 commercial.
不過,都係要OT, 但就少咗。

侯爵府

回覆樓主:

考慮下遲咗你份工陪佢出差, 話想貼身照顧佢
我有個日本朋友都係咁, 佢老公去邊佢就去邊
不過佢不是你老公嗰行, 但也成日出差

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

以前聽聞D男同事返大陸出job 會順便去夜總會果D.....
一排囡囡陪坐唱K果隻....
當然只有全男班,無女

根住一睇D 平時CC文文既男同事, 原來返大陸出JOB會順便去叫G 即刻覺得好dirty....

首頁
12345...8

尾頁

跳至