婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

高怡燦屎喱 發表於 19-4-16 09:35
我冇小朋友嘅、結婚第一年、每個月返99家2、3次、每次去完、我都會黑面、因為我99永遠都在全家人食緊飯嘅時 ...

你C6都幾後知後覺,比我一早已經反咗枱

男爵府

做個靚太 發表於 19-4-16 08:36
我同我媽,真係日日都會通電話,互相問一問今日大約點,如果果日無電話,就會諗有無咩事呢?我覺得咁樣幾 ...

係,由其是可以視像算啦,不過好多老人家真係會以為D後生唔洗做的咁,C6又唔出聲的話真心大鑊

珍珠宮

ilovecafe 發表於 19-4-17 17:00
係,由其是可以視像算啦,不過好多老人家真係會以為D後生唔洗做的咁,C6又唔出聲的話真心大鑊
...

我淨係知男人個個都怕煩!
我99以前一日幾十個電話,有時老公會選擇唔聽,試過響到無電,因為就算聽,都係鬧佢唔理屋企,唔係男人,唔會管教個女朋友(即係我),個女朋友點點點衰,點搶走佢個仔,或者一大堆幫東幫西嘅野。。
唉~好似老公唔駛番工,日日都同我痴埋一齊咁,當時我都要番工番學啦!
久而久之,老公係避開佢電話~
正正常常問候下唔得架~

大宅

高怡燦屎喱 發表於 19-4-16 09:35
我冇小朋友嘅、結婚第一年、每個月返99家2、3次、每次去完、我都會黑面、因為我99永遠都在全家人食緊飯嘅時 ...

愈尼愈肥又關佢事 同我老爺一樣 佢直頭係我爸爸媽媽面前 叫我肥婆 完全吾識尊重人
結婚第一年就狂催生仔 咩料啊
你老公聽左咁耐都吾幫你講兩句 好彩最後都有發現 如果吾係有排比人蝦
你算好努力啦 無出聲。我都忍緊 不過間吾中 佢太過火 我就會窒返佢。

男爵府

s_for_samantha 發表於 19-4-17 19:01
愈尼愈肥又關佢事 同我老爺一樣 佢直頭係我爸爸媽媽面前 叫我肥婆 完全吾識尊重人
結 ...

我自己好彩係瘦底,但有時聽到我99,姑9,會話佢地男家一個親戚的新抱(生完兩個肥咗三個碼)不停話人肥,我心唸關你地鬼事咩,人地請姐姐又關佢地事,又唔系要你錢,又唔系識(只係不停老吹比D不設實際的意見,最慘就係佢地老一輩的又真係會信會試)最後只會難為了家嫂

大宅

ilovecafe 發表於 19-4-17 20:47
我自己好彩係瘦底,但有時聽到我99,姑9,會話佢地男家一個親戚的新抱(生完兩個肥咗三個碼)不停話人肥, ...

咁你第時生 佢哋一定大把意見

男爵府

s_for_samantha 發表於 19-4-17 22:18
咁你第時生 佢哋一定大把意見

我生咗一個啦,唔係一齊住,左耳入右耳出啦,一個月先見一兩次,有乜野就叫C6頂,我扮聽唔到聽唔明,C6話晒事

大宅

ilovecafe 發表於 19-4-17 23:07

我生咗一個啦,唔係一齊住,左耳入右耳出啦,一個月先見 ...

我都係 佢地講咩 我喚聲沈迷打機既C6 話老爺有野同你講

複式洋房

生bb前一星期一次,生左個仔就兩星期一次,我住將軍澳,99住元朗,個仔仲好細,出街要攞好多野,次次返99度都孭一大個背囊,食完飯又好夜先走得,返到屋企都成12點幾,個仔要點幾兩點先訓到,次次返完99度都超攰

民房

回覆樓主:

我老公大陸做生意,莫講話返6299度,連屋企都少。

別墅

以前住得近未有小朋友星期都有一次,生完搬遠咗一個月都冇一次。C6都話遠懶得返(個半鐘車程以上)過時過節先返。

珍珠宮

s_for_samantha 發表於 19-4-17 19:01
結 ...

我都俾99用肥追殺過!
同老公拍拖後,我真係肥左好多,即使之後瘦左,都唔同做女果時,99成日就彈我肥,又唔諗下佢自己健碩嘅體魄(99似山東人,佢地除左62細粒,個個都大隻),同佢見人食飯,佢係拉住我行,我完全唔夠力反抗嘅!
最深刻,係以前每次同99食飯,佢驚我同佢個大仔(二百磅有多)爭,永遠一開飯先彈我肥,又話肥點點點唔靚,失禮,到飯尾佢個大仔食剩,就會同我講,佢最中意人肥,叫我清晒D剩餸!
利申:我認肥左,但唔係肥婆果隻喎!

大宅

做個靚太 發表於 19-4-18 09:49
我都俾99用肥追殺過!
同老公拍拖後,我真係肥左好多,即使之後瘦左,都唔同做女果時, ...

我老爺佢地係追求model身型
我老公結婚前有六舊腹肌
宜家都有 不過無之前咁明顯
根住佢宜家次次返去都比人話佢肥
我對上忍吾住窒佢地 宜家食得飽丫嘛

我同佢地去過一次旅行之後都怕怕
我未試過去台北去到咁肚餓
所有正餐都係六個人叫三個餐share
我餓到同老公講 一陣去到淡水/夜市 我要食咩你都吾好阻止我 我就餓死

利申:我都認肥左,但都唔係肥婆囉!

琥珀宮

FebgirlOng_FB 發表於 19-4-13 16:15
結婚後,我C6成日每星期反去99度兩晚吃飯。 我覺得好似成日都要番去咁。每次一問可唔可以唔番,佢就唔高興 ...

咁你又叫c6每星期都同你一齊返自己屋企食飯2,3次,睇下佢有咩感覺
其實結婚初期係咁,双方要磨合

琥珀宮

FebgirlOng_FB 發表於 19-4-13 16:15
結婚後,我C6成日每星期反去99度兩晚吃飯。 我覺得好似成日都要番去咁。每次一問可唔可以唔番,佢就唔高興 ...

99唔like煮飯,唔會叫我地返去食,試過c6話返去食,佢都叫佢唔好返,因為唔想煮飯。

琥珀宮

s_for_samantha 發表於 19-4-18 10:57
我老爺佢地係追求model身型
我老公結婚前有六舊腹肌
宜家都有 不過無之前咁明顯

咁自己叫一個餐唔得咩

大宅

mandy952 發表於 19-4-20 05:07
咁自己叫一個餐唔得咩

有一餐 我同老公幫大家一齊排隊買野飲 後到
排隊期間已經whatapp 左餐牌比我地
我地都點埋一人一個麵
行緊去既途中 如果只係點左三碗
問老公會吾會堅持叫多兩碗 老公話會
點知去到 真係得三碗
我就同老公講 我去加單
我老爺即刻好激動話 食左先
跟住老公就屈服左 我就出去拎三個碗
個職員仲問我地有幾多個人 勁樣衰

琥珀宮

s_for_samantha 發表於 19-4-20 11:38
有一餐 我同老公幫大家一齊排隊買野飲 後到
排隊期間已經whatapp 左餐牌比我地
我地都點埋一人一個麵

其實你老公都好陰公,連食都冇話事權

大宅

mandy952 發表於 19-4-20 12:23
其實你老公都好陰公,連食都冇話事權

我老爺成日發脾氣
費事一家人去旅行都攪到吾開心啦

琥珀宮

s_for_samantha 發表於 19-4-20 15:56
我老爺成日發脾氣
費事一家人去旅行都攪到吾開心啦

不過從另一面睇,你老公好孝順

首頁

尾頁

跳至