自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

大肉兒 發表於 19-5-30 12:48
有無介紹?可PM driver info比我嗎?tks

sorry, 無呀, 自己車來!

禁止訪問

大宅

有行李是否可以call van仔??

伯爵府

大肉兒 發表於 19-5-30 11:31
ok
tks 原來係咪都要分兩架車咁我就照call兩架的士啦唔該曬

唔需要分兩架... 你6:30 如果住市區, 會有UBER XL 車架...

1家6月去旅行, 我地一家年年一次...我地住郊區... 我都係CALL UBER XL 一定係比架7人車你., 如果好早機多數用CREDIT CARD 既禮賓7人車.... 因為可以早D BOOK 定

我地4大2小, 次次都6個 20吋行李箱, 加6個背包, 都係咁CALL~
有時會3個20吋行李箱 + 1個30吋行李箱 + 1個26吋行李箱, 加6個背包, 完全無問題

唔洗擔心~

分開車去, 玩得無禁開心

伯爵府

2018復活節勳章

Ronnym 發表於 19-5-30 13:19
唔需要分兩架... 你6:30 如果住市區, 會有UBER XL 車架...

1家6月去旅行, 我地一家年年一次...我地住郊區 ...

請問點call我呀?有冇電話可以pm我呀?收費大約幾多錢?唔該曬

男爵府

大肉兒 發表於 19-5-30 13:30
請問點call我呀?有冇電話可以pm我呀?收費大約幾多錢?唔該曬

你邊區?

伯爵府

大肉兒 發表於 19-5-30 13:30

我用中銀INFINITY platinum VISA 佢地有得BOOK, 但而家越黎越難BOOK... 4月BOOK 5月都話FULL, 唔知關唔關我住深山事啦....

我知道有好幾張VISA 都有呢D SVC 架., 你要CHECK 下你自己張CREDIT CARD, 打去CARD CENTER 問... 唔同卡有唔同要求...

我因為住深山, CREDIT CARD 既貴賓車.... 一程442蚊連TOLL FEE, 7人車, 一齊出發機場, 好開心架.
如果太早/太夜機, 就要加多好似150蚊...
但點都平過分2架車, 而且我果區,, 太早/太夜 要搵架紅的都好難...
我屋企去機場.... BY TAXI 的話...要400左右連TOLL FEE... 分2架都800啦....

UBER 你就DL 個APP 就可以CALL.
如果你好擔心, 咁你不如搵2-3日, 響3點AM打開個APP,
你CLICK UBER XL 就會見到有無車....響你屋企附近..
UBER XL 貴DD, 一程560左右連TOLL FEE.. (但真心講, 坐過真心覺得...... 無得頂.... 乾淨, 舒服, 有禮貌, 無臭味)

其實... 如果無車, 到時先CALL 分2架的士囉....
市區我試過, 其實基本上無時無刻都有車響附近.

公爵府

2018父親節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

兩架車好啲~7人加埋行李放唔晒~

水晶宮

好媽媽勳章

蘋果姐姐^_^ 發表於 19-5-30 12:33
Call 7人車啦
但係其實都唔比搭兩架的士平

咁貴,我坐開果架7人 vellfire收我$550
東區去機場
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

珊瑚宮

回覆樓主:

call開Vellfire7人車, 由香港到機場,價錢$580左右, 因為次次時間急先call, 唔算太平

公爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

如果有東亞WORLD MASTERCARD, 每程$300已包晒隧道過橋等費用,
但有凌晨附加費(0000-0659)$200

侯爵府

開心吸收勳章

我用信用卡公司 book 車.

伯爵府

大肉兒 發表於 19-5-30 09:59
暑假一行6人有大有細3行理,630am要到機場
mtr頭班車往機場快綫未開
又唔想分兩架的士

上綱打關鍵字咪有囉,如果你要兩架的士,或你問下衣個情況,真寶的士掂唔掂,我普通四座,早一日 book 定就可以,好凖時,又抵
^^^... ^^^

珍珠宮

patpat234 發表於 19-5-30 14:35
咁貴,我坐開果架7人 vellfire收我$550
東區去機場

係啊 都唔知點解收咁貴 不過公司出 算數 最緊要可靠

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

正常唔系應該有一班特別車開0430左右去機場咩?

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

20150618bb 發表於 19-5-30 12:04
其實在街上都有7人的士,可問佢取聯絡電話

果d。。。都係4人的士嚟ga。。。香港冇7人的士的。。。。

珍珠宮

坐到6個人,行李放大脾?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

wy_yen 發表於 19-5-30 17:09
果d。。。都係4人的士嚟ga。。。香港冇7人的士的。。。。
我以為係,錯覺

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

20150618bb 發表於 19-5-30 17:20
我以為係,錯覺

因為大架。。所以好多人都以為係

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

wy_yen 發表於 19-5-30 17:22
因為大架。。所以好多人都以為係
係呀,自己都有駕車

首頁

尾頁

跳至