夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 123!@# 於 09-5-4 12:14 發表
樓主你都幾自私喎.
當初有婚外情時, 大家都有錯, 你老公人工高就可以唔走, 咁人地呢? 人地人工低, 職位低就要人地走, 咩道理呀???
你話人地依家大肚, 要你老公日日對住大肚婆, 唔知人地咩居心, 你都幾惡喎.
學其他 ...

大家都不需太激,其實樓主有這心態都是基於無信心,經過婚外情的痛,有這想法情有可源.
但要鼓勵樓主妳決定重建關係,就不要多想,專心努力再建立返個互信吧.

複式洋房

我應該踢爆佢定係扮唔知呢, 個心好痛

我check到我老公日日都打一個電話號碼, 無論係一早定係半夜都有, 日日都通幾次電話, 除咗星期六日之外, 我知個號碼係個女人嘅, 因為之前睇到佢sent過一個sms內容話明天早上接你, 嗰次同佢嘈過, 佢話係順路好平常, 之後我上網check到佢嘅通話紀錄先知原來佢每日都打呢個電話, 我好迷茫, 因為BB月尾就出世, 而家唔知應該點做好

大宅

好媽媽勳章

樓主你o甘唔放心都系人之常情, 都怪你c6曾對過你不忠

而家最重要系c6個心, 個女仔走唔走你地又控制唔到, 倒不如keep住同c6關系, 俾以前個得更好, 唔好再俾人乘虛而入

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

所有野係你c6同你講?你c6真係同佢分左手?佢真係有第2個bf?
定係你c6呃你?大左肚佢bf都吾同佢結婚?

大宅

堅持自己信念, 無信錯C6, 加油樓主

珊瑚宮

環保接龍勳章

我覺得妳好自私,你老公需要份工,人地就唔好需要份工咩? 就算你老公係果位小姐既上司又如何? 佢都無權抄佢(係無合理理由之下)抄佢,如果抄佢,可能俾人告(佢大緊肚).
妳咁唔想妳老公同果位小姐共事,妳不如日日坐係妳老公既OFFICE等佢收工(sorry,可能勞氣左D)但我真係覺得妳好自私,果位小姐已經同第2個男人,妳唔好咁對人.妳再提出叫佢走,又會令妳老公難做,傷害大家感情

大宅

樓主, 個人唔認為你自私, 自己老公, 自己家庭, 有咩女人會唔自私? 將心比已, 我係你都想個女人走呀, 係女人都唔想自己老公失業啦, 你原諒既係你老公唔係個第三者, 不能相提並論, 當然, 你根本無權力迫佢走, 但想下都唔得咩, 你既想法完全正常!
如果你老公真你誠心回頭, 叫佢騎馬搵牛啦, 即使另一份工既人工低D都係值得, 只要夠洗就算, 家庭大於一切!
要接受老公浪子回頭已經唔容易, 重要接受老公同第三者繼續朝夕相對, 我完全明白你既痛苦.
祝福你!支持你!

大宅

原帖由 adrian媽咪 於 09-5-6 04:18 發表
樓主, 個人唔認為你自私, 自己老公, 自己家庭, 有咩女人會唔自私? 將心比已, 我係你都想個女人走呀, 係女人都唔想自己老公失業啦, 你原諒既係你老公唔係個第三者, 不能相提並論, 當然, 你根本無權力迫佢走, 但想下都 ...

講得冇錯

大宅

原帖由 adrian媽咪 於 09-5-6 04:18 發表
樓主, 個人唔認為你自私, 自己老公, 自己家庭, 有咩女人會唔自私? 將心比已, 我係你都想個女人走呀, 係女人都唔想自己老公失業啦, 你原諒既係你老公唔係個第三者, 不能相提並論, 當然, 你根本無權力迫佢走, 但想下都 ...

樓主你一d都唔自私!
做咩呀!
駛唔駛我買埋bb野送比佢呀!!!!!
比我我會搞出人命添呀!

3年同人地老公搞埋一齊,
比人老婆知道好心就消失啦!
比我搞到佢無左份工添呀!
而家一句無野啦就當白紙無野發生過!!!!!

但我都覺得樓主要check真d,
究竟佢係咪真係有左另一個男人,
個bb係邊個既!
當然唔希望個結果出乎意料(你明我講咩)!

別墅

你太自私了!
你在這兒說出來,一點也得不到同情,更令人覺得你黑人憎,討厭......

點解你要想盡方法逼人一個大肚婆呢?你以為有$$$$$就大晒??太過份了!就算人家肯要你的$$,要一億二億,你可以嗎?到時你又大大聲同你老公講佢貪$$,最後咪又係唔比?mouth:
你咁樣,若有一日逼到人家自殺,兩條人命呀,你點賠?

複式洋房

不能控制別人,只能改變自己!

如果你相信你老公同個同事已經無嘢,你倆應該好好修補你哋嘅關係。
如果你老公唔可信,一個女人走咗,又可以有另一個,天大地大,唔通搬去荒島咩!

感情嘅嘢,好難講誰是誰非,當中個個都有付出,邊個搭上邊個先,佢哋先知啦!

洋房

大家睇番樓主啦.
原來佢老公仲同個女人有聯絡囉!
所以您真係唔自私架.

即使生左BB,您都要面對呢個問題啦.
不如樓主同老公認認真真咁傾,問佢點解要日日傾電話仲好啦.

大宅

原帖由 Irismammy 於 09-5-6 16:12 發表
你太自私了!
你在這兒說出來,一點也得不到同情,更令人覺得你黑人憎,討厭......

點解你要想盡方法逼人一個大肚婆呢?你以為有$$$$$就大晒??太過份了!就算人家肯要你的$$,要一億二億,你可以嗎?到時你又大大聲同你老公講 ...

e! 原來大肚就可以一變成為受害者!!!!!
如果又咁岩發現(純粹假設)個肚原來係樓主老公,
咁樓主要即刻同老公離婚讓位啦???!!!
如果唔係, 樓主就真係天地不容, 自私到死啦!

樓主又無行動, 只係希望個女人走,
唔想佢地成日對住最終又搞埋一切姐!!!!
針唔吉到肉唔知痛!
自己老公日日對住個前情婦唔通真係咁高eq無感覺!!??

大宅

原帖由 LUON 於 09-5-6 16:25 發表

e! 原來大肚就可以一變成為受害者!!!!!
如果又咁岩發現(純粹假設)個肚原來係樓主老公,
咁樓主要即刻同老公離婚讓位啦???!!!
如果唔係, 樓主就真係天地不容, 自私到死啦!

樓主又無行動, 只係希望個女人走,
唔想佢 ...

樓主無行動係因為巨無一個好辦法嗟。巨而加未開thread問人如何令第三者離開囉。其實樓主咁諗係正常,但忘記左自己無資格要人離開公司囉。巨哋話無野,你一係選擇believe or not。唔係一句自己唔放心就要個第三者點點點咖。負你嘅係你老公,個第三者從來無向你承諾過任何野咖。

民房

好一句 "負你嘅係你老公,個第三者從來無向你承諾過任何野咖。"

第三者好多時都咁諗野 。

大宅

原帖由 仁仁 於 09-5-6 21:19 發表
好一句 "負你嘅係你老公,個第三者從來無向你承諾過任何野咖。"

第三者好多時都咁諗野 。

而呢個係事實呀!只有同你一起宣誓嘅老公有責任同你一起維繫個家。第三者喎,你最多可以叫巨唔好搶啲唔屬於自己嘅野(基本上,講呢句都無謂)。

子爵府

好媽媽勳章

我好好奇个肚係邊個既!
如果她找人做出戏.个肚係你老公既.问你死未?如果是我.老公都比我踢出门呀,仲要3年.当老婆死既???最讨厌呢地人......

伯爵府

原帖由 superbubu 於 09-5-6 16:25 發表
大家睇番樓主啦.
原來佢老公仲同個女人有聯絡囉!
所以您真係唔自私架.

即使生左BB,您都要面對呢個問題啦.
不如樓主同老公認認真真咁傾,問佢點解要日日傾電話仲好啦. ...

邊到寫????

大宅

好媽媽勳章

如何另第三者離開的唯一一個辦法係...出現第四者囉!

大宅

原帖由 glory911 於 09-5-6 21:06 發表

樓主無行動係因為巨無一個好辦法嗟。巨而加未開thread問人如何令第三者離開囉。其實樓主咁諗係正常,但忘記左自己無資格要人離開公司囉。巨哋話無野,你一係選擇believe or not。唔係一句自己唔放心就要個第三者點點點 ...

唔係要佢承擔責任, 佢都無資格啦!
係要佢嘗到做錯事的後果,
人生在世每一個人做每一件事都會承擔後果,
人唔會無原無故施手段逼走一個人,
當然樓主做就叫做報復,
佢比其他人逼走就叫自作孼不可活, 天收佢!
咁lor!!!

首頁

尾頁

跳至