單親天地

跳至

首頁
12345...7

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我會,多謝晒~~~
我曾經失去至愛,今日我會好好珍惜,珍惜我而家所擁有嘅嘢,而我自己都知道得來不易

原帖由 sallytamsh 於 09-5-8 23:52 發表

恭喜晒!
希望你們相處和睦, 融洽!

子爵府

育兒性格勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 阿藍2006 於 09-5-8 14:58 發表
生完個仔一直都無事,係個排搞仔仔爸爸身後事個時,太操勞,搞到腰骨痛
個仔今年返學啦,我都希望佢返學之後,我會好好多啦
等佢返學之後,搞掂埋佢爸爸賠償D嘢就可以返出黎做嘢,幫人湊BB就唔好啦,自己湊一個人都咁,仲要幫 ...

阿藍
hi~~~好內無見啦
仔仔咁快返學啦
見到你話識到個男友好開心呀
加油呀

複式洋房

我覺得喇...難唔難只在於肯唔肯去行前一步者...總有真心愛你既,唔會介意囉...

不過,我在乎臭豬感受,所以仍未想有第二春!

祝願全天下單親既能找到真正既另一半共渡下半生!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

時間過得真係快
佢今年都3歲啦
係呀,個人放開左好d,同埋接受新感情

原帖由 yvonne200793 於 09-5-9 16:55 發表

阿藍
hi~~~好內無見啦
仔仔咁快返學啦
見到你話識到個男友好開心呀
加油呀

大宅

唉...都唔係話無希望既...
只係睇下你兒女能不能接受他...
還有係你可唔可以主動行出第一步囉...

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

其實都係,如果個仔/女唔接受,自己又唔行出第一步,就算姻緣係你前面都無用,你都係得唔到
原帖由 小布bubu 於 09-5-10 20:43 發表
唉...都唔係話無希望既...
只係睇下你兒女能不能接受他...
還有係你可唔可以主動行出第一步囉...

複式洋房

我觉得系咯,我吾知你地会吾会,反正我就会啦。人地听到你有个女,走都走得快D。中有啊个同事叫朋友介绍男仔比我话我离左既,人地都问距吾系有个女咩?大部分人会觉得离左有个BB既话真系可以吾需要再稳,又或者多数都要稳返都系离左既人地先吾介意咯。我真系吾想甘样,点解离左就一定要稳返都系离左既,但系又好矛盾,吾系差吾多情况既人都吾会明白自己既处境,譬如人地有过细路就会识得同你分担咯。

洋房

我覺得係呀, d人係怕比人知道自己同一個離左婚的人拍拖會比人笑, ..... 見到我地d人咪走頭 ... 所以我都知道好難找到一個男朋友, 只有慢慢等 , 等待真命天子的來臨 ...

原帖由 shanbb0201 於 09-6-8 19:47 發表
我觉得系咯,我吾知你地会吾会,反正我就会啦。人地听到你有个女,走都走得快D。中有啊个同事叫朋友介绍男仔比我话我离左既,人地都问距吾系有个女咩?大部分人会觉得离左有个BB既话真系可以吾需要再稳,又或者多数都要稳返都系 ...

禁止發言

洋房

你咪好 la , 我都想 , 可是有人見到怕怕, 有人就沒野, 睇下識d咩人啦, 可況我的生活可能可你有好大出入, 因為我係大陸工作 , 好難 , 更難找到個好男人 .... 我係香港都想休息下 , 仲點找個bf , 而且生活圈中各人都已經結了婚 , 有自己生活同小朋友 , 有時想識d 朋友 ....

原帖由 christy0604 於 09-6-9 15:34 發表
乜真係會咁ga~~~~

我試過公司男同事追我 (我當然知道係la)
咁有日佢從其他同事口中知道我離左婚
有個仔表現得好....

不過, 我又冇野wor...我對佢冇意心
反而d同事戥我著緊....

...

複式洋房

我都係剛剛同男友分手.因他怕屋企人唔接受到我 ..希望大家都搵到一個可以伴到老既人..

禁止訪問

珍珠宮

原帖由 阿藍2006 於 09-5-4 11:33 PM 發表
我而家識左個男朋友,佢都唔mind我有仔仔,以前我都相信唔係咁易搵到,就算比我搵到個男人都可能mind,但係我知道只要大家都肯行出第一步,大家都有機會........我地岩岩開始唔係好耐,所以佢屋企仲未知,但遲d我就唔知,佢 ...

恭喜妳呀!!!

希望妳生活永遠幸福和快樂!!!
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

洋房

但喺自己內心難免會有d陰影..mouth: 已經衰咗一次架喇, 唔想再衰多次....

禁止發言

複式洋房

其實真係好難, 因為就算個男人幾愛我都好, 佢都有佢家人, 而且佢地有選擇...自己都可以有.

原帖由 NokNokB 於 09-5-3 22:13 發表
我朋友係單親媽咪有子女,結識了一個比她細的男子有學歷,大家都相愛,但因男子的家人反對,男子選擇了佢家人

子爵府

環保接龍勳章

如果男友既屋企人介意都唔算係大問題, 最大問題係個男人會唔會同你一齊面所有的閒言閒語.
如果個男人能夠有勇氣陪你一齊去面對所有, 包括佢既屋企人, 我覺得份感情先至''得嚟不易''...

民房

唔好話咩單親ng單親<呢個名詞都唔知邊個作
首先o係碼每個人都有選擇
我又唔覺得1個女人離左婚有小朋友<會係一個咩大問題
好似以前d人講咩 [妳老婆係咪處俾你]
妳試下呢家行出街睇下仲邊個話自己係
跟本屋企人反對只係一個籍口,愛係包容所有缺點架
如果以理智去諗,這人就算娶了妳,將來也不好受

珍珠宮

一切隨緣~
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

複式洋房

我之前都識咗個男仔,諗住相處耐咗先講自已離咗婚有個仔,但發現佢三十四歲人諗嘢又幼稚,又唔係真心為我付出,所以我都與他分手咗。真係怕咗談戀愛,有時寧願一個人仲好,無咁煩。一句你揀人,人揀你大晒!
囝囝先係我至愛!

首頁
12345...7

尾頁

跳至