自由報料

跳至

首頁
12345...15

尾頁

大宅

north point買係唔係平D??
有無野這送??

原帖由 cherrytso 於 09-5-6 13:12 發表
我個囡d濕疹又起番....頸後面, 手"較", 腳"較"位抓到流"淋巴" - 即係流水...見到佢都好心痛, 星期六行北角新都城百貨, 見到有專櫃買依隻竹醋液, 見到佢話對濕疹有幫助, 起初都無咩信心, 但個 sales 話真係好得, 咁咪 ...

大宅

原帖由 man_man_Baby 於 09-5-7 01:48 發表
north point買係唔係平D??
有無野這送??

價錢一樣, 應該係公價貨....
有無嘢送 ??? 妳想有咩送, 我星期六去買就無嘢送過, 膠袋算唔算 ???

大宅

原帖由 ckk 於 09-5-7 00:23 發表
Hi Cherrytso,

請問可以俾佢地個電話我嗎?

thanks!!

[url=http://hk.rd.yahoo.com/blog/mod/art_title/*http://hk.myblog.yahoo.com/vitalcharcoal/article?mid=144]護膚竹醋蒸餾液.竹醋原液[/url]網誌分類:產品目錄 |
圖片
網誌日期:2008-04-01 17:59

護膚竹醋蒸餾液

.全天然配方

.平衡油脂分泌

.消毒殺菌

.止痕止癢

.改善濕疹

.改善皮膚質素

.褪減色班

.改善皮膚敏感

.驅蟲蟻

350ml HK$117 / 枝
180ml HK$78 / 枝
60ml HK$52 / 枝

訂購及查詢
電  話:2576 7752
電  郵:[url=][email protected][/url]
地  址:香港.銅鑼灣.耀華街21號.華耀商業大廈.2樓205-6室
辦公時間:星期一至星期六(正午12時至晚上8時)逄星期日休息

大宅

THANKS!

伯爵府

醒目開學勳章

cherrytso~

唔好意思! 我多事又多口想問清楚, 請問你post呢個blog網址係未你本人的?

因我囡囡都有中度濕疹, 我都想試, 不過想問清楚, 因我年中都遇過幾次有關唔愉快經歷, 希望你唔好介意我咁直接問你!!

大宅

你放心啦!!我唔識得樓主的但.....
我剛剛買1支,我女噴2次又真係無咁紅同痕喎!
我個女濕疹都算嚴重的.用好多隻藥膏、中藥沖浪、睇皮膚醫生、用"類固唇"都唔好.
我都係本住個心態幾廿蚊試下都無防.
so far.....ok 啦!!起碼無痕已經係一work啦!!

原帖由 lingirl 於 09-5-7 18:17 發表
cherrytso~

唔好意思! 我多事又多口想問清楚, 請問你post呢個blog網址係未你本人的?

因我囡囡都有中度濕疹, 我都想試, 不過想問清楚, 因我年中都遇過幾次有關唔愉快經歷, 希望你唔好介意我咁直接問你!! ...

大宅

原帖由 lingirl 於 09-5-7 18:17 發表
cherrytso~

因我囡囡都有中度濕疹, 我都想試, 不過想問清楚, 因我年中都遇過幾次有關唔愉快經歷, 希望你唔好介意我咁直接問你!! ...

http://hk.myblog.yahoo.com/vitalcharcoal/article?mid=144

係我就發啦....係炭之源間公司架....佢無網頁, 只係有 blog.....妳可以 click入去睇清楚同打電話去問清楚架....

大宅

原帖由 man_man_Baby 於 09-5-7 18:33 發表
我個女濕疹都算嚴重的.用好多隻藥膏、中藥沖浪、睇皮膚醫生、用"類固唇"都唔好.
so far.... ...

唉....次次都係咁架啦....post 上黎分享, 人地就會覺得我係 sale 嘢....如果買嘢買到可以去百貨公司開專櫃.....我都勁忙啦....得鬼閒上黎同人分享咩.....

大宅

我想問係用黎沖涼定噴起表面呢??我好想買, 但係住元朗, 用express 肯定好貴!!

大宅

原帖由 man_man_Baby 於 09-5-7 18:33 發表
so far.... ...

係呀...咁咪好囉.....真係依樣嘢好鬼攞命架....見佢一起就抓到流血流水.....我個囡長期條頸都無忽好肉架...最陰公係朝早起身, 佢d頭髮"痴"住個個傷口, 一梳頭就扯番開個傷口, 長期都唔好嘅.....真係好肉赤架...
我都係同妳一樣, 中西醫睇勻, 連東區醫院皮膚科都有排板架...針灸都試埋, 結果咪又係一鬼樣.....錢洗咗唔緊要, 但無改善依下先慘....所以星期六行開新都城, 真係咁啱路過見到寫住對濕疹有幫助, 先問個sales, 諗住幾廿蚊又買多個希望....點知真係 work 囉.....我依家一早一晚同個囡噴, 初初隻衰豬唔肯噴架...因為初頭佢有傷口, "嗱"到佢飛起, 噴過幾日佢自己都知道有好轉, 起碼無再痕, 依家佢自己一沖完涼就攞黎噴啦.....希望妳囡囡都好快見到成績啦....

大宅

你地有無試過用苦瓜煲水來沖涼呢,非常有效,我仔仔已經係一個好好例子

原帖由 cherrytso 於 09-5-7 20:16 發表

係呀...咁咪好囉.....真係依樣嘢好鬼攞命架....見佢一起就抓到流血流水.....我個囡長期條頸都無忽好肉架...最陰公係朝早起身, 佢d頭髮"痴"住個個傷口, 一梳頭就扯番開個傷口, 長期都唔好嘅.....真係好肉赤架...
我 ...

大宅

原帖由 甜粟米 於 09-5-7 20:16 發表
我想問係用黎沖涼定噴起表面呢??我好想買, 但係住元朗, 用express 肯定好貴!!

係噴落有濕疹嘅地方...
係啊....佢最衰就係只係嚮銅鑼灣同北角有得買....兩個地方對妳黎講都好遠...

大宅

原帖由 ~cool~ 於 09-5-7 20:20 發表
你地有無試過用苦瓜煲水來沖涼呢,非常有效,我仔仔已經係一個好好例子

無試過, 係唔係好得....點整法 ? 係唔係就咁買個苦瓜返黎煲水沖涼就得....

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

未聽過,請指教。

原帖由 ~cool~ 於 09-5-7 20:20 發表

大宅

很簡單,只是去街市買短身苦瓜,去核切片放落熱水煲到出味,跟住連皮一起放水浸浴沖涼,用皮未濕疹地方,沖完可能會肚潟架,不用怕,因為是排毒,我教過好多朋友都得架,大人小朋友都ok架,大家可以試試

原帖由 cwlee 於 09-5-7 20:30 發表
未聽過,請指教。

大宅

原帖由 ~cool~ 於 09-5-7 20:46 發表
很簡單,只是去街市買短身苦瓜,去核切片放落熱水煲到出味,跟住連皮一起放水浸浴沖涼,用皮未濕疹地方,沖完可能會肚潟架,不用怕,因為是排毒,我教過好多朋友都得架,大人小朋友都ok架,大家可以試試

...

可唔可加水溝暖架...

男爵府

2018復活節勳章

I bought it at Sasa 1 year ago. Not sure if still have now.

大宅

當然要調節水溫啦,包你話正,最緊要係純天然,bb用都唔使驚~

原帖由 cherrytso 於 09-5-7 21:05 發表

可唔可加水溝暖架...

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 cherrytso 於 09-5-7 08:02 PM 發表

唉....次次都係咁架啦....post 上黎分享, 人地就會覺得我係 sale 嘢....如果買嘢買到可以去百貨公司開專櫃.....我都勁忙啦....得鬼閒上黎同人分享咩.....
cherrytso~
真係不好意思, 我唔係咁識講野, 如果我字面間令你唔開心, 我在這裡同你講聲sorry
因我為左囡囡既濕疹試左好多方法亦中左幾次招(做媒扮分享, 我信左走去買來試), 所以先會問多左無謂野.
不過學你話, 幾十蚊買個希望都好丫, 我e+問下朋友順唔順路幫我買到

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 ~cool~ 於 09-5-7 08:46 PM 發表

...

我想問係未日日都用苦瓜水沖涼
冇發既時候係未唔洗沖
謝謝解答

首頁
12345...15

尾頁

跳至